[]

Laptopa ram

Mhz'leri aynı olan 2 adet ram'im ve slotum var. Fakat biri 8gb diğeri 2gb. Acaba ilk slota 8'liği ikincisine 2'liği taksam saçmalamış olur muyum? Teknik abilere sevgiler.




 
Bildigim, ikisi de eşit kapasitede olmak zorunda.
mesela 4gb + 4gb.
yoksa sistem düşük boyutta olan rama göre çalişiyor.
  • 1adam  (18.02.16 12:02:53) 
Alakası bile yok üstteki yorumun.

Takarsın sorun olmaz. Arkadaşın aklında kalanın doğrusu: 2 farklı hızda ram takarsan (1500 MHz ve 1666 MHz gibi) çalışmayabilir. Çalışsa da yavaş olanın hızında çalışacaktır. Kapasite ile ilgili bir problem yok.

edit: 8 GB ile 10 GB arasında fark olur mu? Eğer ağır RAM yüküne sahip yazılımlar kullanmıyorsan (3B çizim yazılımları gibi) hiçbir faydası olmaz. Takmasan daha iyi.
  • himmet dayi  (18.02.16 12:07:56 ~ 12:13:43) 
evet işte o nedenle -bildiğim- dedim :)


  • 1adam  (18.02.16 12:09:40) 
3d çizim vs yapmıyorum fakat oyun oynuyorum?


  • waryemez  (18.02.16 12:22:51) 
Oun sıkıntı olmaz. 10 GB ram isteyen bir oyun yoktur herhalde henüz. Gereksiz yani. Ayrıca şunu eklemeyi unuttum; anakartın maks. ram kapasitesini aşmaması lazım toplam ram miktarının.


  • himmet dayi  (18.02.16 12:33:19) 
anakart uyumluluğu ile ilgili bir sıkıntı yok, elimde boşta duruyordu, fazla mal göz çıkartmaz diyerekten taktım, sorunsuz çalışıyor.
Performansta düşüş yaratır mı diye şey ettim aslında. Takmasan daha iyi derken tam olarak neyi kastettin?

  • waryemez  (18.02.16 12:46:14 ~ 12:47:01) 
Tıpatıp aynı ram'lerin farklı markaları bile bazen uyum sorunu oluşturabiliyor. Bende eski bir masaüstü pc var. 2 GB ram vardı. Aynısından 2 tane 2'lik daha aldım. Bir tane gittigidiyor'dan aldım Kingston marka, bir de Aliexpress'ten aldım. Markası falan belli olmayan. Kingston'u taktım tabii önce. Belli bir süre sonra PC kendi kendine kapanmaya, mavi ekran vermeye falan başladı. Araştırdım, bir baktım RAM yüzündenmiş. Değiştirdim kingston'u, çin'den gelen markasızı taktım, aylardır bana mısın demedi.

Sözün özü: RaM uyum bakımından sıkıntılı bir donanımdır. Eğer sen de ilerde mavi ekran falan sıkıntısı yaşarsan 2'liği çıkar.
  • himmet dayi  (18.02.16 12:52:53) 
"Takmasan daha iyi derken tam olarak neyi kastettin"

bi süre sonra ansızın mavi ekranların olur demek istemiş arkadaş. bence de 8 ila 10 arasında bu sorunlara değecek bir performans farkı olmaz.
  • jugador  (18.02.16 13:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.