[]

yurtdışına paket göndermek

bir kutu lokum ve bir kavanoz reçeli paketleyip yurtdışına göndermek istiyorum. Göndermek istediğim ülke ukranya ve paketin toplam ağırlığı en fazla 1 kg edicek bu ürünlerle birlikte. En ucuz nasıl halledebilirim bu gönderim olayını ve tahmini bana kaça patlar sizce ?




 
ptt dışında seçeneğin yok. dhl, ups falan en az 200-300 eur isterler. ptt ise reçeli göndermeyebilir. akışkan madde olduğu için.


  • cekilmis gayfe  (16.02.16 22:48:21) 
internette 2 kg altı gönderilerin 18 liraya gönderildiği yazılmış 2012de bir forumda ptt kargo için. Şu an için fiyat bilginiz var mı ?


  • memories  (16.02.16 22:51:12) 
ücret ülkeye göre değişir onun için net bir şey söylemek zor ama 50 lira civarına çözersin gibi. tabi gönderi süresi de uzun olur. yani 2-3 hafta belki 1 ay sürebilir.


  • cekilmis gayfe  (16.02.16 22:53:55) 
çok güzel bir şekilde paketleyip, reçel kavanozunu kırılmayacağı ve dışarıdan bakılınca anlaşılamayacağı şekilde paketlersen, yurtdışı taahhütlü gönderi seçeneği ile tahminim 30 tl'ye halledebilirsin, belki biraz fazlası...


  • benim de soyleyeceklerim var  (16.02.16 22:58:08) 
@loser, bu listede sıkıntı var geçen ay ab ülkesine kartpostal gönderdim 3,50 veya 3,60 lira falan ödedim.

@benim de söyleyeceklerim var, onu yemiyorlar bakıyorlar içine.
  • cekilmis gayfe  (16.02.16 23:01:37) 
@cekilmis kayfe

yurtdışı kayıtlı küçük paket şeklinde göndermek istiyorum diyip, bir de dışarıdan dikkat çekmeyecek şekilde paketlersen bakmazlar. kargoda kontrol var evet ama taahhütlü gönderi genelde evrak vs için kullanıldığı için içi kontrol edilmez.
  • benim de soyleyeceklerim var  (16.02.16 23:06:06) 
şurayı nasıl bulamadınız anlamadım:
ptt.gov.tr

  • izole  (16.02.16 23:30:26) 
@benim de söyleceklerim var
bu adamlar kavanozun içinde ne var diye bakmıyorlar mı?
reçel yerine eroin koysam ,ptt eliyle bana uyuşturucu kaçakçılığı yaptırmış oluyor.
bence reçel işi olmaz aga
  • eksimeksi  (16.02.16 23:34:04) 
@eksimeksi

reçel kavanozu yerine sıvı olmayan ama orijinal ambalajında başka bir yiyecek maddesinin içerisine de eroin yerleştirip gönderebilirsin aynı mantıkla, bu durumda da herşeyi didik didik araması gerekli ordaki görevlinin. ordaki görevli memur fiziken bir sıkıntı görmezse alır, kontrol edebileceği kadarını kontrol eder. zaten bu gönderilerin hepsi x-ray cihazından geçmeden gitmez. reçel olması da x-ray cihazından geçmesine engel bir durum değildir. sıvı ve akacak maddeleri kabul etmemek diğer gönderilere zarar vermemek adına alınmış bir kurum politikasıdır.
  • benim de soyleyeceklerim var  (16.02.16 23:47:28) 
ptt yurtdışına sıvı taşımıyor, alkollü , alkolsüz içecek, sıvı, yiyecek (bisküviden emin değilim) gönderemiyorsunuz (toz sütlaç gönderilmişti bana ama). ptt kabul etmiyor. sebebi de kırılacak, akacak bozulacak şeyleri gönderme sorumluluğu almak istemiyorlar.

iyice paketleyin vs diye bir dünya da yok, oraya zarf ya da kutu açık gideceksiniz, eğer küçük koli ise paketin içindekileri yazacaksınız orada bildirim olarak, memur paket içeriğini inceleyecek ve kendisi kapatacak. ağzı kapalı olursa açtırıyorlar, yani senin reçel göndereceğini görmeleri gerekiyor.

ha, mehmet ali bey nolur bi güzellik yapın diyip cazibeni kullanıp ikna edebilir misin bilmiyorum ama kurallara göre yasak.
  • bonjurkes  (17.02.16 01:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.