[]

Kedi beslemek istiyorum ama hiçbir şey bilmiyorum

Parasini basip hayvani esir alarak üzerinden mutluluk saglayayim gibi bir dusuncem yok.

Tek derdim yalniz yasayan anneme bir kedi almak. Kendisi kedileri cok cok seviyor ama bu yasina kadar muhabbet kusu haric hayvan bakmadigi icin cok cekiniyor. Cekinceleri:

1-) saga sola sicar mi, temizlemek icin beni yorar mi?
2-) surekli surekli tüy döker mi, dokulen tuyler zararli mi, yatak yorgan çok tüy olur diyolarmiş dogru mu?
3-) aşısı vs bebek gibi bakim ister mi
4-) en zeki türü hangisidir bu hayvanin, ben bi tek van kedisi bilirim mesala. araba modeli gibi dusunuyorum. şu cinsler daha yabani, şu daha evcil gibi bir tavsiye beklerim
5-) kedi ile muhabbet kusu ayni evde beslenir mi?

 
Kriterle hayvan beslenilmez. Bu tur kaygıları olan insanlar kedi beslendiğinde hem hayvan mutsuz oluyor hem de besleyen kişi. Yargılamak için söylemiyorum ancak kedi yerine balık, kuş falan besleyebilir gene.


  • piremses  (12.02.16 22:03:00) 
kriterle hayvan beslenmez ne demek la? tarantula besleyen de var, kaplumbaga besleyen de.


  • bigl0rd  (12.02.16 22:04:09) 
sormamin bir sebebi de hayvanin mutsuz olmamasi. pesin pesin bilelim ki hayvancagiz perisan olmasin. diyeyim ki "haaa yok aga kedi beslemek bize gore degilmis" ya da "beslenir ki bu" diyebileyim. değ mi?

hayvan deneme tahtasi degil sonucta.
  • bigl0rd  (12.02.16 22:06:47) 
Kediyi aldığın zaman cocugun gibi seveceksin. Cocuk altina sictiginda nasil problem etmeyip bezini degistiryorsan,ya da cirkin yaptik biz bunu diye sokaga atmiyorsan kediye de aynen davranacaksin. Yoksa vazodan farksiz olur, bi sure sonra sıkılırsiniz.

Kedi bu elbet tuy doker, ama oyle seviyorum ki hayvani arada bi söylenerek temizledigim olsa da asla erinmiyorum.
Yoksa da almayin.
Saga sola sicmaz bu arada,kumunu bi kere gösterin patilerini surtun yeterli.
Tuyu de asilari yapilirsa eger zararlı degil.
  • rayde  (12.02.16 22:07:20) 
1-sağa sola sıçmaz. ama psikolojisi bozulur (ki sürekli bozulmaya müsait bir psikolojileri var) yatak gibi bazı noktalara sıçarlar (senin yattığın yatağa sıçayım, psikolojim bozdun, der gibi).

2-kimi çok döker, kimi az döker ama dökerler. iki kedim var: biri sarı, biri siyah. şimdiye dek hiç sarı tüy görmedim ama topak topak siyah tüy topluyorum yerlerden. bir gün süpürmesem ertesi gün ayakkabısız dolaşılmıyor evde.

3-evet, aşıları olması lazım. iç-dış parazit, karma vs. bebek gibi bakmalık bir durum yok ama ilgilenilmesi gereken hayvanlar. tuvaletleri vs temizlenmeli, temiz tutulmalı (aksi takdirde bkz. madde 1)

4-zekisi aptalı ayırt etmemek lazım. kediler söz konusuysa itaat edeni-başına buyruğu ayrımları yapılabilir ancak, ki itaatkar bir kedi bulmak neredeyse imkansız. al sokaktan yavru bir kedi, en azından büyürken karakteri sizin davranışlarınıza göre gelişmiş olur. nereye girip nereye girmeyeceği, neye dokunacağı, neye dokunmaması gerektiği vb. konuları "hayır, gel" gibi komutlarla bebeklikten itibaren kolayca öğretebilirsiniz. iyi davranırsanız uysal bir karakteri olur, kötü davranırsanız çok saldırgan olur ama bunların hepsini bebeklikte kazanır. büyüyen bir kedinin karakterini değiştirmek imkansız gibi.

5- bebeklikten itibaren birlikte yaşamıyorlarsa beslenmez.
  • lesmiserables  (12.02.16 22:07:20) 
1-) yavru almazsan hatta iki aylık yavru bile alırsan gider kumu bulur yapar. kedi senden benden temiz.
2-) döker tabi aq. kedi lan bu! ama tüyler zararsız dostum. 3. maddeyi doğru düzgün yaparsan dediğim gibi senden benden temiz.
3-)parazitler, yıllık aşılar dışında fazla yükümlülüğün yok. ben de köpek var. beş kedi beslesem daha az sorumluluk. ama ben de kaşınıp ikinci köpeği sahipleneyim diyorum mesela.
4-) en zeki hayvan tabi ki karga aq. kedi bu hiç belli olmaz. beş kardeş yavru besledim. beşi de birbirinden farklıydı mesela. hepsinin karakteri var.
5-) kedisine bağlı. genel olarak kuş mort olur.
  • mimimi  (12.02.16 22:08:23) 
1. kedi sağa sola sıçmaz işemez. kumuna 1 gün alıştırırsınız, altına sıçacağını bilse yine başka yere yapmaz.

2. kediler stresli olurlarsa tüy döker. aşıları yapılmış mutlu bir kedinin döktüğü tüyleri zor görürsünüz.

3. kedi kendi kendini idare etmesiyle ünlü bir hayvandır. ilgi delisi değildir. bakımı çok azdır. ev kedilerinin aşı ihtiyacı da çok azdır. benim kedim hiç evden çıkmadığı için veterinerim aşıya gerek yok diyip geri yolluyor.

4. cins muhabbetini geçelim. kediler zeki hayvanlardır. köpek gibi yetiştiremezsiniz.

5. kedi hemen hemen her hayvanla yaşar. muhabbet kuşuyla gayet iyi anlaşıyorlar.

6. kediyi ömür boyu evde tutamayacaksanız asla edinmeyin.
  • beyazfil  (12.02.16 22:09:25) 
Ben de onu diyorum zaten, tarantula bilmem ne besleyen insan göze almıştır değil mi sorumluluklarını? Ortalığı dağıtmasın, esyama zarar vermesin, tüy dokmesin gibi fikirleriniz varsa kendileri gayet kriter oluyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi; çocuktan farkı yok. Aynı sorumluluk, aynı özen.


  • piremses  (12.02.16 22:23:14) 
süper canlılardır. benim de yalnız yaşayan anneme nefes olsun diye edinmiştim. annem ki hiç haz etmezdi kedi köpek . şimdi 3. oğlu gibi.
1-zıçmz. sinir stres olursa ipnelik olsun diye yapabilir. netekim yaptı 3 gun yalnız bırakınca evde.
2-tuy döker. bizde dokuyoz. tabi çok kılı olduğu için çok dokuyorlar bize göre. hergun taranırsa az dokulur saga sola.
3-bakım istemez sevgi ister.
4-illa cins araştırıyorsan bende scotish fold var gayet zeki. kedi skalasında yani.
5- bi fikrim yok ama oyuncak sanıp oynaya oynaya öldürür yakalarsa ki yakalar her şekilde.
  • cptxxx  (12.02.16 22:28:51) 
O seni eğitir.


  • bigbadabum  (12.02.16 22:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.