[]

Kulaklik secimi

Linkdeki kulakligin 3 versiyonu var; 32 Ohm, 80 Ohm ve 250 Ohm

www.amazon.co.uk

Henuz bunu kullanacak bir cihaz sahibi degilim. Audiophile oldugumu da soyleyemem, ancak sesdeki ufak farkliliklari duyabiliyorum. Belki de egitimsizim diyebilirim.

Dinlemek istedigim muzik tarzi cok fazla, klasikden flamenkoya, r&b den alternatif rocka kadar degisiyor diyebilirim. Siniflandirmak hosume gitmese de degerlendirirken fikir vermek acisindan bahsettim. Zira "ne dinleyeceksin bununla?" sorularina cevap vermek icin bahsetmem gerekti bundan.

Kesin kararim bu kulaklik olmasa da, olumlu yorumlar ve rahatligindan dolayi simdilik buna daha yakinim diyelim, ancak onerilerinize de acigim (ath m50 serisi olmasin da :) )

Sonuc olarak, kayipsiz dosya formatinda muzik dinlemek icin hangi ohm degerindeki kulakligi ve buna uygun ne cesit bir headphone amplifier almami tavsiye edersiniz?

 
Cok genel olmadi mi cevap?

Madem ohm en dusuk alinir neden farkli versiyonlari var?
16 Ohm kulakliklar da mevcut. Ayrica fiyata gore bakmak pek dogru olmaz diye dusunuyorum.

Onerinin altindaki mantigi da aciklarsaniz sebebini ogrenmek isterim.

Edit: bu cevabı okuyunca anlamsız geldi, yukarıda "kulak üstü 32 Ohm alınır, fiyatlarından da belli oluyor" minvalinde bir mesaj vardı, ona cevaben yazıldı. aşağıda bu konuda gerekli detaylar verildi.
  • ekyil  (11.02.16 16:56:29 ~ 12.02.16 00:48:46) 
head fi'de yazmışlar bir şeyler. oraya bak...
www.head-fi.org

  • japan  (11.02.16 17:02:33) 
oncelikle "kulakustu alirken ohm en dusuk alinir" cevabi ne kadar yaniltici anlatamam.

soz konusu model icin:

32 Ohm – Designed for use with portable gear like an iPod. They supposedly sound similar to, but not as refined as the 80 ohm version reviewed here.

80 Ohm – The apparent favorite among people who like more bass in their headphones. They’re only available in the pro versions.

250 Ohm – In the pro version, these have a coiled cord and Beyer says they’re intended for mixing music. Reviews and published measurements indicate they have less bass than the 80 ohm and 32 ohm versions. They’re best used with a source intended to drive high impedance headphones.

sorunuzu kismen kendiniz cevaplamissiniz. amfi, dac ya da audio interface araciligiyla dinlemeyecekseniz empedansin cok onemi olmuyor. dt 770'in 80 ohm olanini macbook'ta (amfisiz bi seysiz) 320kbps birkac sarki dinleyerek denedim. cok daha iyi bir sey mi bekliyordum bilmiyorum ancak tam olarak tatmin oldugumu soyleyemem. ayrica bu model hakkinda 4chan/g/'deki headphone general basliginda 250 ohm'un altindakilerine yanasilmamasi gerektiginin cok kere tekrarlandigini hatirliyorum. elbette cok kulak asmamak lazim.

benim sahsi fikrim, bu modele en iyi alternatifin sony mdr v-6 olacagidir.
  • hopeless  (11.02.16 17:04:32) 
evet Ohm yukseldikce guc tuketiminin arttigini biliyorum, ancak kriterlerim arasinda bu yok. yani guc tuketimi cok onemli degil. sesin kalitesi daha onemli. yolda vakit gecirmiyorum, masa basinda dinleyecegim muzigi. guc tuketimini hallederim bir sekilde. sadece 250 Ohm daha iyi ses verecek mi bana? ayrica muzik calarin yaninda amplifikator de almak istiyorum. yani kaynak da cok onemli degil (16 ohm cikisli mp3 player vs.)

yine de tesekkurler cevap icin, daha detayli bilginiz varsa hayir demem ama :)
  • ekyil  (11.02.16 17:06:28) 
@hopeless sony kulakligi da inceleyecegim.
ayrica aciklama icin tesekkurler.

sonuc olarak soyle bir sey anladim, eger dogruysa;
- Ohm kulakligin tukettigi gucu artirmakla beraber, daha temiz ses veriyor. tabi ki tek kriter Ohm degil ama en azindan ayni modelin farkli Ohm degerindeki kulakliklar icin gecerli olabilir.
- mobil kullanimlarda orta seviyeler (bu kulaklik icin 80 Ohm) tavsiye ediliyor, amplifier kullanilacaksa 250 Ohm
- 32 Ohm gayet yeterli, 80 Ohm yeterli ancak amplifier ile daha iyi, 250 Ohm sadece amplifier ile besleniyor.

yanlisim varsa duzeltin lutfen, ayrica sorumu kendim cevaplamis gibi olacagim ancak amplifier kullanacagim icin 250 Ohm modelinin daha temiz ses verecegini dusunuyorum.

bakarsiniz bir sonraki sorum da bu kulaklik icin hangi amplifieri kullanmaliyim olur :)
  • ekyil  (11.02.16 17:38:59) 
üşenmedim araştırdım yanlış bilgi vermeyeyim diye. ohm ile hertzi karıştırmışım bas olayı hertz ile ilişkili ohm ise şöyle ki, benim kulaklığım şu www.focal.com ve ipod ile kullanıyorum rezalet ses. iyi bir amfiye ihtiyacı var 32 olanı besleyebilmen gerekiyor yoksa bir işine yaramıyor.

ipod + focal + fiio e7 kullanıyorum bok gibi yani kulaklığın hakkını veremiyorum. ipod falan kullanıyorsan 30 liralık kulaklık al bence
  • neira  (11.02.16 18:00:42 ~ 18:01:47) 
neira, bahsettigin frekans tepkisi sanirim. evet soz konusu kulaklik olunca en onemli etkenlerden biri bu. frekans tepkisinin araligi ne kadar genisse duyabileceginiz ses skalasi da o kadar genisliyor. dt 770'te 5 ila 35.000 hz arasi ki bu gayet iyi.


  • hopeless  (11.02.16 18:07:08 ~ 18:07:42) 
samsung telefonların bazılarında wolfson dac var onunla 32 ohmlu kulaklık fıstık gibi oluyor
s4 minide var mesela baska bilmiyorum a5 kullanıyorum onda da rezalet

  • neira  (11.02.16 18:13:01) 
su anda LG G2 kullaniyorum ancak mp3 dinliyorum.
aslinda 24bit/192kHz FLAC destekliyor cihaz, bunun icin kullanabilirim. ancak yuksek direncli kulakliklari surebileceginden emin degilim.
bu yuzden hem player, hem de amfi almak zorunda kalabilirim kulakligin kalitesini yakalamak icin. ancak tek tek gidersek, oncelik kulaklikta.

@neira hangisinden memnun olmadigini tam anlayamadim. kulaklik fena gorunmuyor, fiio icin de iyi yorumlar var, sanirim ipod en zayif halka?
  • ekyil  (11.02.16 18:33:05) 
aynen ipodlar çok bozmuş meğersem haberimiz yok düşün müzik dinlemek için üritlmiş ama samsung telefon daha iyi
iyi pahalı bir kulaklık alacaksan onu iyi besleyebilmen lazım yoksa tatmin etmez özetle bu yani. fiionun işe yaramayacağını bilsem almazdım hayvan gibi kulaklık yani yatıyo öyle

  • neira  (11.02.16 18:52:28) 
uzgunum ama burada da araya girerek ve fanboy olmadigimi belirterek "samsung telefonlar ipod'lardan daha iyi" savina karsi tez sunmak zorundayim.

elbette muzik calar olarak piyasada ipod'dan daha iyi bir suru marka ve model alternatifi var fakat eger bir samsung telefonla ipod'u karsilastiracaksak bilmeliyiz ki ipod'un icerisinde bulunan ses cipleri, kapasitorler, resistorler vb. bilesenler buyuk mikroelektrik sirketlerinin urunudur. elbette tek basina bir ipod yeterli olmayacaktir ancak iyi bir kulaklik ve amfiyle ipod'unuzdan alacaginiz verim samsung telefonunuzdan alacaginizin birkac milyon kati olacaktir.

diger yandan iyi bir muzik calar onerisi istendiginde ilk yanitim ipod olmazdi. ekonomik olmasi beklentisi varsa sandisk sansa'lari duymussunuzdur, onlari oneririm. daha iyi paralar harcayabilecekseniz hifiman hm700 veya fiio x3 cok cok tatli modellerdir. ipod olarak da 5. jenerasyon classic'leri oneririm.

kulaklik amfisi konusunda cok bilgi sahibi oldugumu soyleyemem, o yuzden bir oneride bulunmamayi tercih ediyorum.
  • hopeless  (11.02.16 19:27:58) 
pc'de oyun, müzik ve film için şunu kullanıyorum:
(git: www.gameekstra.com)
ürünün ohm derecesini bilmemekle beraber, ses kalitesi diğer kullandığım tüm kulaklıklarınkini dövüyor.
  • pangea  (11.02.16 19:58:51) 
pangea, hifi muzik dinlemek isteyen birine gaming headset onermemek lazim.

ekyil, bir de ayni segmentten sennheiser hd 598 gibi dunya tatlisi bir kulaklik var, onu da onerebilirim. bir arastirin.
  • hopeless  (11.02.16 20:06:30) 
evet, konu giderek büyümeye devam ediyor :)

gaming headsetle kesinlikle alakam yok, ancak burada dursun ilgilenen olursa linkten yararlanabilir.

sennheiser hd 598 görüntüsü hoşuma giden (krem özellikle), ancak nedense çok rahat görünmeyen bir kulaklık. yorumlarını okumadım gerçi, okuyup tekrar değerlendiririm.

yanıtlar için teşekkürler, Ohm'dan girdik nereden çıktık :)
  • ekyil  (12.02.16 00:47:14) 
Beyerdynamic dt770 pro 80 ohm kullanıyorum, iki ay kadar oldu. Bendeki 80ohm versiyonu.

Kaynak olarak onboard ses kartlı laptopımdan foobar2000'le flac arşivim(en yükseği 24/192, geneli 24/96, 44.1, 48.1 olan kayıtlar), bunun yanında iphone6s üzerinden spotify 320kbps.

Dt770'i telefona direkt bağladığımda, çok sessiz bir ortamda değilsem, son ses açmama rağmen istediğim ses yüksekliğini alamıyorum. Yani bu açıdan, bendeki telefon 80ohm'u beslemede pek başarılı değil.

Laptopta istediğim sesi(miktar olarak) alsam da tatsız bir dip gürültüsü var ve yüksek çözünürlüklü bir kaydı dahi 128kbps bir mp3 dosyasından çok daha kaliteli aktaramıyor.

Fiio Q1 dac/ampım var. 150ohm'a kadar kulaklıkları besleyebilir diye geçiyor teknik verilerinde. Bunu laptopla, usb çıkışından bağlayarak ses kartı özelliğini de kullanarak dinliyorum, dip gürültüsü sıfır, ses kalitesi güzel, çoğu kayıtta high gain açık olmadığı halde %40-50 sesin üzerine oek çıkamıyorum.

İphonela 16ohm'luk mee m6pro iem kullanıyorum genelde. Dt770'i sadece Q1'i bağlayıp amfi özelliğinden yararlanmaya üşenmezsem kullanıyorum. Çok pratik gelmiyor lastiklerle bağlamak, kablolar falan. Ayrıca androidlerde usb otg, iphonelarda apple cck kullanmal gerekiyor dac'ı da aktif etmek için. İşyerinde, odada zaman geçirirken belki ama yollarda falan zor iş.

Bu arada, etrafı rahatsız etmek gibi bir kaygınız yoksa dt880'lerin de çok seveni var.

Ben de odyofil falan değilim, müzik dinlemeyi seviyorum, enstrüman çalıyorum. Bu da bu ayarda ilk kulaklığım. Dac/amp konusunu da burdan bir arkadaş kapsamlıca anlatmıştı sağolsun. 80ohm'u her yola gelir diye düşünerek aldım. Mobilde öldürmesin, laptopta amfisiz güldürmesin diye.

Koca kafa olmama rağmen konforlu buldum, padleri de harika. Malzeme kalitesi de çok iyi.

Bunu alırken araştırdığım diğer kulaklıklar akg k240 studio 55ohm, grado sr serisi(tamamı 32ohm), at adh 500/700/800 serisi, philips shp9500(32ohm), shure srh 440/840, sennheiser hd650(600ohm)'du. Fiyat, kullandığım ortamın gürültüsünden dolayı kapalı olması gerekliliği derken, tasarım(kablomun tek kupaya bağlı olması vs) derken bunu aldım.

Uzun süredir odyofil seviyesinde pahalı ekipmanlar kullanmış bir büyüğüm var, oldukça bas yoğun bulduğum bu kulaklığı basları yetersiz, duyamıyorum diyerek satmıştı. Dolayısıyla birçok yorum ve tavsiyenin oldukça kişisel olacağını baştan söylemek gerek.

Sonuç olarak DT770'le çoğunlukla caz ve klasik rock, arada klasik müzik dinleyen, aynı kulaklığı dizi vefilm izlemek için kullanan, az da olsa cep telefonuna araya amfi alarak kullanan biri olarak gerek ses kalitesi, gerek malzeme kalitesi ve tasarım olarak fiyatını hakettiğini düşünüyorum.

Techno-fi'daki DT770 incelemesine de bir göz atın, farklı versiyonlarını karşılaştırmış inceleyen üye. Peşinden yorumlara da bakın, herkesin aynı kanaatte olmadığını göreceksiniz.

Benim okuduklarım ve dinlediğim kadarıyla çıkarımım:

Sahne genişliği kapalı bir kulaklık için tatminkar, 80ohm amfiye az da olsa ihtiyaç duyar(kaynağına göre), basları alt frekanslara kadar oldukça iyi veriyor ve miktar olarak çok, midler ve tiz genel olarak dengeli ve uzun süre dinlemeye uygun.
  • crescendo  (12.02.16 01:25:47) 
Mobilden ek mesajla düzeltme :)
Hd650 300ohm olacak.

  • crescendo  (12.02.16 01:29:13) 
@crescendo oncelikle tesekkurler, kullanan birinin yorumlarini duymak tabi ki cok farkli oluyor.

kriterlerim soyle aslinda, over-ear ve kapali olmasi (is yerinde kullanacagim icin), kablonun tek tarafta olmasi, pedlerin rahatligi ve uzun sure dinlemeye uygun olmasi. ses konusunda da aslinda tum sesleri temiz duymak istiyorum. cok bas vermesini istemiyorum. dengeli olsun istiyorum.

cok fazla kulaklik inceleme firsati bulamadim acikcasi. bahsettiginiz akg, shure, grado, vs. ilgimi cekebilir. tavsiyeler icin tesekkurler

tekrar ohm konusuna donecek olursak, ofiste kullanmak istedigimden dolayi, belki mobil degil de masaustu bir amfi ile 80 ohm (belki daha uzeri) bir kulaklik alip telefonumla kullanabilirim diye dusunuyorum.
  • ekyil  (12.02.16 10:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.