[]

biz dünyaya niye geldik

ne için yaşıyorsunuz?




 
seks


  • cern de cayci olmak vardi  (11.02.16 14:08:03) 
boktan bir ormanın içinde boktan bir kulübe yapıp o boktan kulübenin içinde boktan bir kış geçirmek için yaşıyorum.


  • empty man  (11.02.16 14:09:39) 
Herhangi bir amaç yok. Evrenin doğal gelişimi ve evrim sonucu ortaya çıkan varlıklarız. Bir amaç için burada değiliz.


  • himmet dayi  (11.02.16 14:18:23) 
ızdırap duymak için


  • rakicandir  (11.02.16 14:23:04) 
allaha ibadet etmek icin.


  • fayfim  (11.02.16 14:35:30) 
Neden geldiğimizi bulmak ve buna uygun yaşamak için.


  • harvey  (11.02.16 14:38:42) 
sıradan bir karınca niye yaşıyorsa o yüzden. doğanın bir parçası olmak için.
gerçi doğa moğa bırakmadık da artık, neyse...

  • peggy  (11.02.16 14:41:03) 
az önce bu soruya uzunca bir soru yazmıştım (duyuru sahibi siz miydiniz bilmiyorum). silindiği için cevabım yok oldu.

dünyaya gelme amacımız tekamül. yani ruhani evrimimizi tamamlamak. bir ben var benden içeri cümlesindeki "içimizdekini" keşfetmek.

tasavvufla yakından alakalı bir konu bu. ruhani benliğimiz, onu kavrayan et tarafından hapishaneye düşürülmüş durumda. amacımız ruhumuzu uyandırmak.

sokrates'in dediği gibi "ruhumuzu doğurmak" gerekiyor. erich fromm güzel söylemiş: insanın hayattaki temel görevi kendi doğumunu sağlamaktır.

şunu da dinleyip sözlerine bir bakıver:
muhyiddin abdal - insan insan
  • dahinnotha  (11.02.16 14:49:16) 
muffin yemek için


  • [silinmiş]  (11.02.16 14:51:30) 
Sen kendin belirlemedikçe bir amaç için yaşamıyoruz. Belirlemek zorunda da değiliz.


  • bartholomew87  (11.02.16 14:51:57) 
ibadet etmeye inanıyorum ibadet ederken huzur bulduğuma da inanıyorum. ama bizi büyütüyolar biz çoğalıp bizden çıkanı büyütüyoruz. içgüdüsel davranıyoruz ve sonra gidiyoruz. ibadet etmek klişe cevap evet kendimce nasıl ibadet edeceğimi de biliyorum mensubu olduğum dine göre. güzel.

tarih okuyorum mesela k'nexlerimle evler arabalar yapıyorum. ama tam olarak ne için varız. herkes instagramda herkes iphone alıyor. herkesin hep aynı şeyi yapması için güdüleniyoruz. hepimiz star warsu izledik falan fight club 'a bağlamıcam.

sanki uyanmanın eşiğinde öyle sıradan her aynı günü yaşıyoruz. groundhog day 'deki adam gibi aynı güne sıkışmışız dönüyoruz.

cem karaca 'nın işte geldik gidiyoruz 'undaki gibi "bir çiviyi çakar gibi vura vura günlere, dört nala gidiyoruz bizi bekleyen yere" deki gibi gidiyoruz.
  • bana da mi lolo  (11.02.16 15:03:50) 
kanka ben olayı şöyle sonlandırdım kafamda. (sonlandırmadım da işte bu aralar öyle)

ben bir ya da birden fazla, neyse işte, yaratıcı olduğuna inanıyorum. onların bir bildiği var diyorum. bizi yaratmışlar ve bakıp inceliyorlar. kimseye karıştıkları yok. aramızdan birilerinin onlara bir şeyler ispatlaması ya da göstermesini bekliyor olabilirler. ne bileyim deney yapıyorlardır ve bizler de kobayızdır. tilkilerin konuşabilme, insanların uçabilme, balıkların yürüyebilme gibi özelliklere evrilmelerini bekliyorlardır belki.

benden bir bok olmayacağı için ben de kenara çekilmiş bir şekilde onlar gibi bekliyorum. (buradan hümmehaşa demek istiyorum pek değerli yaratıcılarımıza)

bakalım neler olacak!
  • m murphy  (11.02.16 15:05:41) 
dünyaya ve dünya mirasına bir şeyler katmak için. en garanti ve basit yolu hayırlı ahlaklı akıllı evlat yetiştirmek.


  • icim urperiyor  (11.02.16 15:06:26) 
aslinda simulasyon her sey. o noktaya nasil geldiklerini anlamak icin simulasyon calistiriyorlar. biz de oynuyoruz.


  • bir varmis bir yokmus  (11.02.16 15:43:35) 
bana niye tick yok ya. seks geçerli de muffin yemek neden geçerli bir cevap değil. subjektif bir soru sorup insanların cevaplarına "doğru cevap değil" demek de nedir?


  • [silinmiş]  (12.02.16 08:25:49) 
sadece doğru bulmadıklarımı tiklemediğimi nası çıkarımsadın @duşbek


  • bana da mi lolo  (01.03.16 15:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.