[]

Kendimi çok değersiz hissediyorum

Sorunum tam olarak bu mu ondan bile emin değilim.Tek istediğim uyuyup sonsuza kadar uyanmamak.Çok çocukça biliyorum ama sürekli bir şeyler düşünmekten çok ama çok ama çok fazla yoruldum.Düşünmeyi durduramıyorum her gün, her saat, her dakika kafama yeni bir şey takıyorum.Hatırlamak istemediğim olaylar bir zincir gibi sırayla aklıma gelip duruyor ve kendimi saçma sapan şeylere vererek unutmaya çalışıyorum.Hakkımda kimsenin kötü düşünmesini istemiyorum, çok saçma bir düşünce gibi gelebilir biliyorum.Gerçekten salak birisi olduğumu düşünmeye başladım.Hoşlandığım kız tarafından s*klenmedikten sonra(ya da ben öyle düşünüyorum) kendimi hiç beğenmemeye başladım.Bazı konularda kendimi kanıtlamaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ama buna da gücüm kalmadı.Eksikliğini yaşadığım çok duygu oldu.Fakir edebiyatı yapmak istemiyorum ama ailemin durumu eskiden şu ana göre epey kötüydü.Hep ikinci sınıf insan gibi hissettim kendimi.Şu entryde yazana o kadar çok katılıyorum ki eksisozluk.com .Yapay özgüvenim de olumsuz olaylara karşı bu kadar idare edebildi beni.Üniversitem uzuyor bir yandan kafamı kemiren olay bu.10 gündür dönem arası nedeniyle memleketimdeyim.Dışarı 1 ya da 2 kere çıktım.Bütün günümü internette ve oyunlarla harcıyorum.Kendimi çok güçsüz ve işe yaramaz hissediyorum.Sadece içimi dökmek istedim.




 
İnternetten, PC'den uzaklaş.

En seviğin 10 etkinlik,
En sevdiğin 10 kişi,
En sevdiğin 10 yer listesi yap.

Sonra bunları elinden geldiğince kombinle.

Mesela en komik kuzeninle, en sevdiğin cafe'de en sevdiğin bişi yap..
Harekete geç.

böyle şeyler tıkanıklıklardır hayatta, tıkanıklıkları da hareket açar.

Telefon et.
Sevdiklerine, özlediklerine. Hatta rastgeleet.
Senin için önemli olmasa da sen aradın diye mutlu olacak birileri vardır.
aç hal hatır sor.

Kedi bul sokakta.
mıncıra mıncıra sev. kaçana kadar sev.

çay iç, müzik dinle.

İlaç sensin.


tedavi et kendini.

umarım faydası olur, mesela böyle bir şarkı dinle:
www.youtube.com
  • mhm  (10.02.16 09:24:44) 
Bilgisayardan uzaklasmani bende tavsiye ediyorum. Ayrica cok klise olcak ama spor yap. Inan ozguven arttiriyor. Kendini sevmeye basliyor insan.


  • duyurumvar  (10.02.16 09:46:37) 
youtube'ta iyi hissetmek kanalına gidip oradan sana uygun olabileceğini düşündüğün videoları izlesene. hatta iyi hissetmek kitabını da alıp oradaki önerileri uygulayabilirsin. kendi düşüncelerinle kendi kendini yiyip bitirme. kimse senin değersiz ve işe yaramaz olduğunu düşünmüyor çünkü.


  • nathanieltroy  (10.02.16 09:51:45) 
@mhm
Şarkı çok hoşmuş :) Şu an için internet ve pcden başka bir dostum yok desem yalan olmaz.Pazar günü okudğum yere gidiyorum, okul başlayınca ordaki ortamım buraya nazaran daha iyi.İyi dilekleriniz için gerçekten kalpten teşekkür ediyorum.

@duyurumvar
1.5 sene spor yaptım kendimce.Bu dönem maddi olarak zorladığı için bırakmak zorunda kaldım.Yoksa para ve zamanım olsa hayatımın sonuna kadar spor yapabilirim.

@nathanieltroy
Geçenlerde dediğiniz kitabı notlarım arasına almıştım.Ama kişisel gelişim kitaplarına olan ön yargımdan daha sonra vazgeçmiştim.Dediğiniz kanala şimdi bakıyorum, kitabını da bulursam alıcam.
  • Golden Ratio  (10.02.16 10:25:52) 
Hepimiz zaman zaman böyle dönemlerden geçiyoruz,yalnız değilsin.
İnternetten,pc'den uzaklaş diyenler olmuş.Hem katılıyorum hem katılmıyorum.
Katılıyorum: mesela git kitap oku,ne bileyim yürüyüş yap,koş. imkanın varsa git kendine bira ısmarla güzel bir yerde.
Katılmıyorum: İnternette oyun ve pornodan başka milyonlarca şey var. Mesela derslerine yardımcı olabilecek siteler mevcuttur mutlaka (mesela coursera).Bunları çalışabilir,izleyebilirsin. Bunun dışında internette beğenilerine ve zevklerine dair sitelerle kendini eğitebilirsin (annem mesela resim yapıyor baka baka).

bir de kendini motive etmeye çalış,motivasyon veren sözler oku (ben pinterestte sürekli takip ediyorum). bana mesela en çok ayakta kalma azmi veren söz şu olmuştur:
"az zamanda çok ve büyük işler yaptık"
kısa sürede bir sürü yapabileceği hissi uyandırıyor ve en azından zamanımı değerlendirmeye çalışıyorum bu sayede.

umarım bu durumdan çabucak kurtulursun.
  • rakicandir  (10.02.16 10:30:42 ~ 10:32:54) 
iyi hissetmek kişisel gelişim kitabı değil yalnız,
birçok psikiyatristin biraraya gelerek oluşturduğu nispeten
bilimselliği olan bir kitap, bilginiz olsun dedim.
  • omonia  (10.02.16 10:48:36) 
acaba zaman, zaman hepimizde peyda olan ve uzun süre kalıcı olmayan nevrotik hallerde misin, yoksa daha ciddi sıkıntıların olduğu için mi bu sorunlarla boğuşuyorsun?
bence iyi bir psikiyatriste gitsen iyi olur.
iyi psikiyatristten kastım, derdini, tasanı tartıp ona göre hemen ilaç "dayıyan" esnaf zihniyetli olmayan psikiyatrislerdir elbette.
  • pangea  (10.02.16 12:26:36 ~ 12:27:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.