[]

8080 portunu değiştirme :(

dear tech gurus...

ya abiler olaylara çok vakıf değilim. google'da bulduğum çözüm(ler)i denedim yemedi. şimdi spring'i kullanmak için apache yükledim. ama 8080 portumu başka şey kullanıyor. (sanırım mysql veya onunla alakalı ne vardıysa o işte) port değiştireyim deyip apache server içindeki conf dosyasına gittim ve içerideki rakamları tarif edildiği gibi değiştirdim ama çalışmadı.

öbür serveri da çalışır halde bırakarak bu apache'yi nasıl çalıştırıcaz şimdi ?

 
sudo service apache restart
Yaptin mi?

  • eksi sozlukte eksiyen adam  (08.02.16 20:58:39) 
@eksi sozlukte eksiyen adam,

hayır. ama sudo ne abi yav ? :/
  • kuul  (08.02.16 21:24:18) 
Önce bi 8080 portu kullanılıyor mu onu öğren. MySQL'in varsayılan portu 3306.

apache'yi yeniden başlat, eğer başlamıyorsa (bu port kullanımda, vb) diyorsa o zaman .conf dosyasına gidip portu değiştirmen lazım.

Apache konusunda hiç bilgim yok ama önemli olan bir şey var, ayarları senin değişiklik yaptığın dosyadan okumuyor olabilir. Daha geçen hafta nginx'le uğraşırken başıma geldi. default.conf, site.conf, sample.conf gibi dosyalar vardır orada, doğru dosyayı değiştirip değişikliklerin uygulanması için apacheyi yeniden başlatman lazım.
  • hayirsiz  (08.02.16 21:39:02 ~ 21:39:42) 
linux makinada oldugunuzu varsayarak konusmustum, hayirsiz daha guzel aciklamis.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (08.02.16 21:39:38) 
@hayirsiz,

hocam o portun kullanımda olduğunu söylüyor. çalıştırmaya çalışınca şu hatayı veriyor bakın:

imgur.com


0 8080 olayını değiştirmek için de conf klasörü içindeki server dosyasında 8080'i 80 yaptım internetten baktığım şeylere göre. ama olmadı. diğer servisi nasıl durdurucam onu da bilemedim. dediğim gibi olaya da tam vakıf değilim, tam tarif edemiyor da olabilirim.

windows kullanıyorum.

@harzem, sanırım linkteki hata mesajı yeterli veri olur. başka bir şey kullanıyor diyor. işte o başka şey, muhtemelen hibernate için faydalandığım server(lar mı deniyor ne deniyorsa işte. ki apache haricinde glassfish ve jboss var) o zaman onları nasıl değiştiricez diye mi modifiye edeyim soruyu ?
  • kuul  (08.02.16 21:47:06 ~ 21:52:06) 
"çalışmadı" diyince acemi şöförlerin "araba gitmiyo" demesiyle aynı durum oluyor. benzin mi bitti, el freni mi çekilmiş, lastik mi patlak bilmiyoruz.

çalışmadığını nasıl anlıyorsun? hata nerde bulmak için semptomlara bakmamız lazım.

edit: son anda cevap vermişsin, bakıyorum.

edit 2: details'e basınca ne diyo?
  • harzem  (08.02.16 21:48:16 ~ 21:49:19) 
EDİT : Windows demişsin, aşağıdakiler boşa gitti o zaman.

sildim.
  • hayirsiz  (08.02.16 22:14:43 ~ 22:17:14) 
komut satırında "netstat -abon" yapınca çıkan listeden ilgili portu kimin kullandığını görebilirsiniz.


  • talemon  (08.02.16 22:29:54) 
cevaplar için tekrardan teşekkürler. işyerindeki bilgisayarda sıkıntı yok da eve dönünce ona tekrardan bakayım. olmazsa da kurayla belirlenecek bir talihsizin başının etini yerim artık :D

teşekkürler.
  • kuul  (09.02.16 08:43:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.