[]

Esra erol oba makarna ilişkisi

Facebookta goruyorum izlemiyoruz yemiyoruz ama tikliyorum bi vilgi yok. Simdi tvde makarnanin reklamini gordum altinda esra erol senegalde diyor yine de bir ipucu olmadi benim icin. Mevzu nedir?




 
sırf oba dediği bir reklam için 3 milyon alması.


  • sta  (07.02.16 11:42:05) 
yaklaşık 45 saniyelik bir reklamda 3-4 kez ''obaaaaa'' dedi ve 3 milyon tl aldı. Hatta şu sıralar reklam kesildi, kısa versiyonu yayınlanıyor.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (07.02.16 11:44:50) 
bütün mevzu bu mu yani?
bu işin piyasası bu olsa gerek ki adamlar o kadını seçip o parayı vermiş bence tüm ünlüler alıyordur o parayı.

  • neira  (07.02.16 11:55:24) 
ben de bişi var sandım :P


  • neira  (07.02.16 11:56:08) 
o değil de bence kadın hak etmiş. oba makarna'yı bilmiyordum bu tantana çıkana kadar :) marka bilinirliği arttı


  • la noix  (07.02.16 11:58:58) 
Büyük saçmalık. bence böyle bir şey olmayabilir. Oba makarna 3 milyona nerelerde reklam yapar ya. Bu kadına neden versin iki üç kere oba diyecek diye.?


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 12:10:02) 
Mevzu eskidi sayılır ama, başlık açılmışken soralım madem.

"Nasıl 3 milyon alır bu kadın?! Bundan sonra Oba makarna almıyoruz" tribi sizce de çok aptalca değil mi?

Mesela biri der ki, "bu reklamda hayvanlara zarar verildi, almıyoruz", eyvallah. Çocuk istismarı yapılıyor, insanların şu şu duyguları kullanılıyor, yüzde yüz katılırım.

"3 kere Oba dediği için 3 milyon aldı, o yüzden almıyoruz". Arkadaş bu nasıl bir argüman? Bu arkadaşların kafaları mı iyi acaba? Kapitalizm eleştirisi mi yapmaya çalışıyorlar? Sizce de ergenlerin büyük bir şevkle yaptıkları tatlı su solculuğu değil midir bu? Sözlüğün kayışı kopalı yıllar oldu ama, onun bile bir seviyesi vardı. Böylesine beyinsiz işlerin yüzlerce taraftar bulması bambaşka bir yere gittiğimizin çok net göstergesi.
  • pulsartgr  (07.02.16 12:25:05) 
adamlar öyle ya da böyle reklamlarını yaptılar.esra erol sayesinde kendileri hakkında konuşturdular. bir de esra erol'a o para verilir miymiş tripleri de ibretlik. elin sosyalist sanatçıları banka reklamlarında oynar. sonra kapitalizmin kötülüklerinden bahseder...


  • gotic  (07.02.16 12:35:32) 
bir işletmeci olsam ya da markam olsa beş kuruş verip de esra erolda reklam yaptırmam.


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 13:22:54) 
pulsartgr'ın eleştirilerine tüm kalbimle katılmakla birlikte, Oba Makarna'yı kullanmayı düşünmüyorum.
Nuhun Ankara makarnasıyla yetiştik biz.
Öyle de gidiyor.
  • pangea  (07.02.16 13:42:08) 
@tranceforresuminglife

Eldeki veriler:

Esra Erol evlilik programı sunuyor.

Evlilik programlarını kim izliyor?
Makarna üreten şirketin hedef kitlesi kim?

Üstteki iki sorunun cevabı aynı.

Şirketler duygusal hareket etmezler. Şirketlerin sevdiği ya da nefret ettiği insanlar olmaz. (bkz: futbol sadece futbol değildir) diye bir laf var.

Topu oynayan kazanır, topun oynandığı yer kazanır, yayınlayan kazanır, takımın lisanslı ürünleri satılır takım para kazanır, topu oynatan kazanır, devlet kazanır, bileti satan kazanır, kulüp isim haklarından bile para kazanır. Bir bilgisayar oyunu şirketinin futbol oyunu geliştirirken takım adlarını öylece kafasına göre oyuna yazabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz demektir.

Bazı ülkelerde futbol kulüpleri yeni stadyum yaparken devletten teşvik bile alırlar, yani stadyumu devlete yaptırırlar. Hatta stadyum yapıldıktan sonra giderleri bile devletin ödemesini isteyebilirler çünkü çok güçlüler. www.youtube.com

Niye? Çünkü insanlar futbol maçı izlemek istiyor, ondan. Futbolcular niye milyonlarca lira para kazanıyor? Futbol takımlarının değerleri niye milyarlarca dolarla ölçülüyor? ÇÜNKÜ İŞİN İÇİNDE PARA VAR. Şu ankinin yarısı kadar kişi futbol izlese sence oyuncular aynı rakamları kazanabilir miydi? Kesinlikle hayır. Onların ne kadar para kazanacağını belirleyen, stadta hangi reklam alanının, hangi maç için, kaç dakika süreyle ne kadara kiralanacağı bu şekilde belirlenir. Dışarıdan bakan biri "bu ne lan böyle, niye para ödüyo MasterCard bu reklam panosuna lan" diyebilir. Ödemek zorunda çünkü VISA da ödüyor, American Express de ödüyor. Sen ödemezsen yoksun demektir, ürettiğin ürün çok daha iyi olsa bile rakiplerin seni geçebilir. Gerçek dünya böyle işler.

2016 super bowl'da 30 saniyelik reklam yayınlama ücreti 5 milyon dolar. 120 milyon seyircisi varmış.

Esra Erol da sadece rastgele bir insan değil. Milyonlarca seyircisi var, bir markası var. Bunu meydana getirmek yıllar alır.

Makarna, çorba, şampuan deyince bize komik gibi geliyor ama vahşi bir rekabet var. Büyük marketlerden birine girelim seninle. Sonra marketten P&G ve Unilever ürünlerini kaldıralım. Yarısı boşalır rafların.

Yeni makarna ürettin diyelim, büyük zincirlerden birine gittin, bakın bu benim makarnam, sizin markette satmak istiyorum dedin. Onlar da sana raf ücretlerini söylediler. "Raf ücreti" ne? Ürününü öylece istediğin rafa koyamazsın, eğer rekabet sıfır değilse her rafın ayrı ücreti olacak. Gittiğin market orada hangi rakip ürünlerin olduğu, marketin ne kadar satış yaptığı gibi rakamlara göre raf ücreti belirliyor. Bilinir bir markadan daha görünür olmak istiyorsan onlardan daha fazla para vermen gerekecek. Aynı zamanda süpermarket sana (üreticiye) "tamam anlaşalım ama ayda 50 bin ürünü tanesi 12 kuruştan alırım" diyecek. 50 bin ürün sözü veremezsen tanesini 8 kuruştan almak isteyecekler, ama sen zaten 6 kuruşa mal ettin. Bu tek bir market, senin birçok marketle anlaşman lazım. Çok marketle anlaşmak için yüksek üretim kapasitesine ihtiyacın olacak, onun için büyük tesis lazım. Büyük tesis için de para lazım. Bununla da bitmiyor, market istediği zaman tesislerini kontrol etmeye gelebilecek, eğer anlaşmayı çiğnediğini görürse fiyatı düşürecek, çünkü 12 aylık kontrat yaptın.

Serbest piyasa böyle işler.

Başka bir konu, market bunu rakip ürünle aynı fiyata satabilir, farklı bir anlaşman yoksa -elin güçsüzse anlaşma yapamazsın- satış fiyatını da belirleyemezsin. Ne oldu şimdi? Sen yenisin, rakip ürün 15 yıllık, ikinizinki de aynı fiyata satılıyor. Ben markete gidince seninkini almak için ek bir motivasyona ihtiyaç duyacağım çünkü fiyat aynı. O motivasyonu nereden aldım? Reklamdan.


Makarnayı fabrikada üretip, kamyona yükleyip marketin önüne dökemiyorsun yani.

Okumak istersen : en.wikipedia.org

Rakipler bunlar.

Amerikalıların (bkz: go big or go home) diye bir lafı var, bu adamlar da büyük oynamayı seçmiş.

Olay budur. Kızmaya gerek yok, ekonomi böyle işliyor, ben ne yapayım? :)
  • hayirsiz  (07.02.16 14:46:41 ~ 15:36:27) 
@hayırsız :((


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 14:56:35) 
don't hate the player, hate the game. kapitalizm 101


  • fleshbloodmore  (07.02.16 14:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.