[]

Bir windows 7 makinanın Format Zamanı SSD'li ve HDD'li

Ben hdd sabit disk ile olarak kullanıyorum ve 1 veya 1.5 sene sonra makinanın format ihtiyacı bariz hissediliyor. kullandığım programlar belli, iş için tasarım programları yüklü, oyun yok, yeni prog yüklemeden, kaldırmadan 10 ay kullanırım pc'yi.

yakında sdd'ye geçeceğim. ne kadar süre formatsız götürür diye merak ediyorum.


 
hdd için;
(bkz: defrag )

ssd için gerekmiyor zaten.
  • aperture science  (07.02.16 01:03:34) 
Bahsettiğin olay işletim sisteminin şişmesi ile ilgili. Hdd ssd çok fatketmez sadece ssd bunu sana daha az hissettirir. Yani de fragman mefrag yalan.

Windows 10 ile bu eşime olayı çok azaldı. Ben Windows 10 kullanmanı tavsiye ederim. Ssd kullanıyorum ve 1 senedir format ihtiyacı hissetmedim . Sadece büyük güncelleme gelirse format atıyorum.
  • nucleon  (07.02.16 06:58:59) 
kullanım alışkanlıklarına göre değişir tabii ama nucleon un bahsettiği işletim sistemi şişme olayını win 7 de ben hiç yaşamadım. win 7 kullandığım 7-8 sene boyunca attığım her format keyfiydi. (5 senedir ssd kullanıyorum)

çıktığı günden beri de win 10 kullanıyorum yine ssd yle tabii. windows un loglarına göre ikisinin de ideal boot olma yani açılma süreleri 17-20 sn arası değişiyor. win 10 da bazen bazı uygulamalar yüzünden boot süresi uzayabiliyor. 26 sn civarına çıkabiliyor. win 7 de böyle şeyler olmazdı. yani benim kullanım şeklime göre win 7 daha bi stabil daha az şişiyor gibi bana göre
  • washe  (07.02.16 07:18:42) 
kullanımla alakalı. sistem güncellemelerini tamamen sildim bilgisayardan. 3 senedir tek sefer mavi ekran vermedi.


  • cetoxim  (07.02.16 08:44:02) 
ssd kurarken dikkat edilecek bir iki husus var, kurmadan önce guide'lara bir iki göz at. Sistemini kurduktan ve ihtiyacın olan tüm programları yükledikten sonra da tam bir sistem imajını alırsan bir daha format ile işin olmaz. En kötü 15 dakikada sistem imajından o haline getirirsin cihazı.


  • rygard  (07.02.16 10:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.