[]

amerika'da öğretmen olmak...

arkaşşlar selam !

dün duyduğum bir hikayeden sonra burda boşa yaşadığımı iyice anladım. kendisi ingilizce öğretmeni olmasına rağmen bundan en az 5 yıl falan önce amerika'da matematik öğretmenliği yapmış ve o zamanlar bile 4500 $ üstü bir maaşı olduğundan bahsetmişti.

ben ise direk matematik mezunu ve dahası bunu ingilizce anlatabilecek biriyim. ufak tefek birkaç çalışmayla dil konusunda çok daha iyi seviyeye gelebilirim. ama sorun şu ki ilk adımı nereden ve nasıl atacağımı bilemiyorum.

amerika'daki iş ilanlarını takip edebileceğim böbrek dostu hangi siteler vardır ? daha önce buna benzer tecrübe yaşayan var mı ?

(bkz: kuul'u amerika'ya gönderiyoruz)

bi el atalım ağbiler aplalar :D

 
Hesabını şöyle yap; oradaki 4500 USD buradaki 4500 tl ye denk


  • aklimdakisorular  (05.02.16 08:52:13) 
dün duyduklarım pek öyle değildi hocam. bana anlatan kişi (ki yalan söylemesi için pek sebep yok. 35-40 yaşlarında adam) aylık tüm fatura vs masraflarının 800-900 $ civarında olduğundan ve kalan paranın kendisinin olduğundan bahsetmişti.


  • kuul  (05.02.16 08:59:08) 
4500 usd bekar ve kira ödemeyen biri için rahat yaşatan bir para ama aileniz varsa kira ödüyorsanız geçinmesi zor olur.
aklımdakisorular+1

  • SiyamkedisiZorro  (05.02.16 09:21:07) 
ya mevzu 4500 $ vs falan değil şu an için. ben, bu tip bir iş bulabilmek için hangi güvenilir sitelere müracaat edebilirim. eğer bilen ve bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok minnettar olurum.

ayrıca öğretmenlik tek seçenek değil tabi. esasen bir yazılım sevdam var ama onu pişirene kadar öğretmen olarak geçinmeyi düşünebilirim mesela.

gibi gibi diyelim...
  • kuul  (05.02.16 09:24:21) 
öncelikle çalışma izni almanız gerekir, genelde firmalar work permit arar işçi ararken.

çalışma izni de eğer kalifiye biri değilseniz biraz zor. greencard filan bakabilirsiniz.

iş aramak için monster.com , linkedin.com gibi siteler mevcut.

www.makeuseof.com
www.moreofit.com
  • fakyoras  (05.02.16 09:38:10 ~ 09:39:49) 
Kimse matematik öğretmenine çalışma vizesi vermez. Ya çekiliş ya evlilik yoluyla green card tek seçenek.


  • i was made for you  (05.02.16 09:46:55 ~ 09:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.