[]

1 haftada 7 kilo aldim.. :(

İyi gunler degerli suser abilerim ablalarim..

6 ay once, yaklasik 150 kiloyken diyet ve spora basladim. diyet demeyeyim de saglikli beslenme, zararlilardan uzak durma diyeyim en iyisi. spora da haftanin 5 gunu gidip 1200 kalori harcamadan donmuyordum. herneyse, ocak sonuna kadar 111 kiloya kadar indim ama ne olduysa ondan sonra oldu. ocak ayinin 30'unda 10 gunluk bir yurtdisi tatili yapayim dedim kendi kendime. malum yurtdisinda saglikli beslenecek yer bulamiyorsunuz, her yer kebapci, fastfoodcu, firin vs. ben de cok abartmadan yememe ragmen 5 gunde gobegim cikti ciddi ciddi. bugun de dayanamadim gittim bir elektronik magazasina ve tartildim ve sok oldum. 118 kiloya cikmisim 6 gunde.. inanin o an intihar edesim geldi moralim mahvoldu. ne cikolata yedim ne bira ictim. ne ketcap mayonez yedim ne de baska sey. muhtemelen acik bufe kahvaltida yedigim salamlar ve ekmekler kilo aldirdi.

simdi sorum su : ben bunu telafi edebilir miyim eve donunce? edebilirsem ne kadar da ederim? soyle 2 hafta salona kapanip 2000 kalorilik antrenmanlar yaparsam hemen toparlayabilir miyim 15 gunde?

ikinci sorum : daha malesef 4 gun daha yurtdisindayim. ben nereye gideyim? ne yiyeyim? (mutfak imkanim olsa kendi yemegimi salatami yapip yerim ama yok)

ucuncu sorum : sizce ben mahvolmus bir insan miyim? spor hayatim bitti mi? kilo vermem duracak mi artik?

tesekkurler

 
işin uzmanı değilim ama bir şey olmaz. dönünce rahatlıkla verirsin ama oradaki son günlerinde de biraz dikkat et sağlıklı yemeye çalış. en kötü ihtimal marketlerinden muz vs. al ye ara öğün vs. ayağına.


  • lcha  (04.02.16 16:24:12) 
@icha

abi inan hemen bugun donmek icin biletlere baktim ama tahmin edersin ki cok pahali. o derece moralim bozuldu ve gezmekten sogudum ki bir an once eve donup saglikli beslenmeme ve sporuma baslayasim geldi daha cok batmadan..

yani anlamiyorum hakikaten anlamiyorum. gunde 3 tane tam tereyagli duble iskender yesem bu kadar kilo alamazdim, simdi cok yemememe ragmen hemen patlama yapmisim.
  • wagner love  (04.02.16 16:29:37) 
sürekli tek tip yemek yeme. arada vücudu şaşırt. yoksa bu şekilde en ufak bir değişiklikte hızlı kilo alırsın. ama merak etme. o 5 günde aldığın kilo geçici. çoğu su. hızlıca tekrar o kiloyu geri verebilirsin. tatilini kendine zehir etme. zaten 150 kilodan 110 a düşmüşsün. ne var bunu kendine sorun edecek? tekrar yaparsın bi 30 kg daha verirsin ve ideal kilondasın. hadi bakiyim salamlara devam. kafaya takacak bişey yok.


  • crystalsoul  (04.02.16 16:33:02) 
Teknoloji mağazasının tartısının ayarı yapılmamış falan da olabilir. İki tane salam ekmek yedin diye bir haftada 7 kilo alman pek olası değil çünkü.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.02.16 16:33:27) 
tartılar farklı gösterebilir 1 2 kilo oynar ayrıca bi insan 1 haftada 7 kilo alamaz teknik olarak mümkün değil ödem tutmuşsunuzdur yediğiniz bir gıdaya karşı intöleransınız vardır üzülmeyin bir kaç güne düşecektir


  • neira  (04.02.16 16:34:07) 
Boy yaş kilon nedir ona göre cevaplayabiliriz


  • Erensq06  (04.02.16 17:03:42) 
@erensq06
boy 1.91 cm
kilo : 118 (1 hafta once 111 idim)



@bugunku antrenmanda goz dolduran futbolcu
farkli tartilarda denedim, hatta ustumdekileri de cikardim en az gosteren 118, en cok gosteren tarti da 119 kg gosterdi.. 4 farkli tartiyi denedim. tarti yanlis gosterse de goruntum degisti hakikaten. gomlekler dar olmaya basladi bir anda..


@neira
acaba domuz etine veya salama karsi mi boyle bir reaksiyon vermis olabilir vucudum? cunku normalde turkiye'de sadece tavuk ve balik yerim. burada da sadece domuz etli salami dedikleri salamlardan var ve ben de proteindir zarar gelmez dusuncesiyle onlara agirlik verdim kahvaltida..


@crystalsoul
insallah hocam.. cok tesekkur ederim moral verdiginiz icin..
  • wagner love  (04.02.16 17:13:42) 
bunu ben bilemem herkesin vücudu farklı gıdalara reaksiyon gösterir
ama çoğunlukla peynir süt sarımsakta oluyor
sen bu diyet işini kafana göre mi yapıyorsun yoksa profesyonel yardım alıyor musun?
  • neira  (04.02.16 17:41:41) 
Buyuk ihtimal odemdir. Gunde 13000 kalori. sanmiyorum alabilecegini.


  • nekolaytezla  (04.02.16 17:43:12) 
en sonunda mustafa koç gibi olacan görecen


  • her gece aç  (04.02.16 17:43:44) 
Deli gibi yuruyerek geziyorsundur, ben italyada
Pizza-makarna yiye yiye ama deli dana gibi yuruyerek kilo vererek donmustum (siskoyum)

Bence odem olmustur ya da kesin yanlis gosteriyodur.
Restoranlarda salata yiyebilirsin ayrica, ya da sadece baslangic vb. hangi ulkedesin?
  • kuehles blondes  (04.02.16 17:49:17) 
6 günde 7 kilo almanız için günde 12.000-13.000 kalori almanız lazım neredeyse. Yani özel kilo alma programı uygulamadan mümkün değil.

Kıyafet farklılığı, vücudun su tutması, tartı farkı şeylerin toplamından bu fark çıkmış olabilir.Ya da 111 kilo değildiğiniz 6 gün önce.
  • ihanet kac kisilik  (04.02.16 17:57:36) 
olm nasıl alıyosunuz. 4 aydır en az 3 kilo (en çok 8) almaya çalışıyorum. olmuyor.

yediklerimi yazsam.
sabah kahvaltısı: 5 yumurta, 1 tas yulav ezmesi (80gr), ceviz
sabah öğlen arası : 2 poğaça

öğlen: iş yeri yemeği x2 (2 tabak yemek 1,5 porsiyon bulgur pilav)

akşam: tavuk eti + bulgur pilavı

gece: bebelac x2

neyse, kantar arızalıdır. ya da vucudun su toplamıştır. o kadar hızlı alınan kilo, o kadar hızlı verilir.
  • stevie  (04.02.16 18:28:50) 
@neira
kafama gore yapiyorum diyebilirim. yani zararli oldugu bilinen seylerden uzak durup olabildigince protein agirlikli beslenmeye calisiyorum. tabi karbonhidrat da aliyorum ama cok az..


@her gece ac
mustafa koc'a ne oldu ki? (oldugunu biliyorum ama ne demek istediginizi anlamadim hocam)


@kuehles blondes
almanya'daydim 1 haftadir, sonra amsterdam'a gececegim hocam..


@ihanet kac kisilik
farkli tartilarda denedim. kesin odemdir o zaman hocam.. tesekkurler cevabiniz icin.


@stevie
bakalim hocam, ins dediginiz gibi olur da kendimi spor salonuna kapatip 15 gunde veririm..
  • wagner love  (04.02.16 20:28:33) 
Almanya'da ozellikle superfood - vegan - vejeteryan furyasi var, ayrica izgara et de cok olur (genelde domuz ama olsun)
Mcdonaldsta bile salata var istersen.

Ayrica domuz eti asirinin asirisi yagli bir sey, ozel cesit salam degilse (fumeler ve bazi schinken turleri) uzak durun derim, domuz salamindan -hatta bence salamdan- alacagini proteini birakin kalsin :D
  • kuehles blondes  (04.02.16 21:06:53) 
Bir gün hiçbir şey yeme, bol bol sıvı al ve sistemi bir boşalt. O hafiflik hissi moralini düzeltir.

Tavuk+salata yapan yerler oralarda da vardır muhtemelen. Onlarla devam edersin. Ne kadar sürede toparlanacağını da kafana takma. Bu aldığın kilonun büyük çoğunluğu su zaten. Önünde de bu olay olmasaydı bile yakman gereken bir dolu yağ deposu, yani uzun bir süreç vardı.
  • arnold schwarzeneger  (05.02.16 10:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.