[]

bernese sahiplenme

selamlar ahali,

bir adet bernese sahiplenmek istiyorum. öğrendiğim kadarıyla küçükken sahiplerine alışıyor ve bir daha başkasına çok ısınamıyorlarmış psikolojik olarak.

şimdi bu şartlar altında nerden bernese sahiplenebilirim? pet shoptan satın almak istemiyorum, barınaklarda var mıdır şüpheliyim, ne dersiniz?

 
merhaba. ben cinsin ismini bilmiyordum açtım baktım şimdi. bizim buralarda var tasmalı serbest geziyolar sevecen tipler hırladıklarını falan görmedim. bu küçükken sahiplerine ısınıyor başkasını gözü görmüyor olayının gerçek olduğunu düşünmüyorum tabi ki sahiplerine ayrı bir ilgi duyarlar ama yeni, iyi bakılan bir eve giderse 2-3 aya uyum sağlar her hayvan özel eğitimli yada psikolojik olarak rahatsız değilse. normali bu. eski sahibi ıslık mıslık çalsa adını söylerse hatırlar tabi de neyse çok uzattım vardır barınakta ama yaşı büyük gelebilir size ama siz gidin.

köpek almaya kesin karar verdiyseniz sabit bir cins fikrinizi kırmanız muhtemel. biri gelir durup dururken elinizi yalar işeyiverir size kuyruk sallarken "bu beni çok sevdi" diye onu alırsınız. bol şans.
  • libertine  (29.01.16 17:42:39) 
  • alice practice  (29.01.16 20:37:18) 
köpekler yaşadıklarıinsanları unutmuyorlar ama sizin sevgi ve ilginiz emin olun hayatında ilk sizi tanımış gibi davranmasını sağlıyor. sadece travmalar yaşamış köpeklerle sorunları aşmak biraz daha uzun sürüyor. pet shoptan kesinlikle almayın.

şahsınıza değil söylediklerim öncelikle belirteyim. 7 yıl önce ilk defa görmüştüm türkiye'de. şu an birkaç sokak yakınımda 2 bernese dağ köpeği var. bir zamanlar golden'lar, sonra cooker'lar, sonra beagle'lar geçen yıl jack russel'lar vardı "piyasa"da. şimdi de bernese'ler aynı hızla popülerleşiyor. küçük alanda bakılması imkansız bu cinsi apartmanda yaşatıyorlar. iri bir golden'dan, rott'tan daha büyük bir cins. çok uzun yürüyüş istiyor. şehir yaşantısına uyumu biraz zor.
  • madarch  (30.01.16 09:22:44) 
3 ay önce şu duyuruyu açsaydın aşağıdaki yavruya yuva arıyorduk bernese rott kirması,çok hareketli ve güçlü bir hayvan insana sarıldığı veya üzerine atladığı zaman direkt yerdesin , apartman yaşamına pek uygun değil aşırı tüylü ve de egzersiz ihtiyacı yüksek olan bir köpek geniş bir alanda bahçede bakılması çok daha rahat olur,evde bakıyor olsan kangal beslemek gibi olur.
onedrive.live.com

  • sealth  (30.01.16 14:08:04 ~ 19:21:45) 
şimdi ismine tam olarak bakarsak bernese dağ çoban köpeği olarak geçiyor. çoban köpeği de ne demektir, evde bakılmaması gereken bir ırk demektir. çünkü çoban köpekleri çok enerjiktir, gütmek isterler, canları sıkıldığında gerçekten sıkıldıklarını gösterirler. ek olarak da müthiş cüsseli bir köpek. kilosunu hesaba katıp, sizi veya diğer gezdiren kişileri uçurup uçurmayacağını düşünmeniz gerek. 60kg'lık köpeğe bakmak hiç kolay değil. eve uygun bir ırk maalesef ki değiller. gerçekten br barınağa bakıp gönlünüzü çalan köpek mutlaka ki çıkacaktır. o durumda öyle bir köpeği sahiplenmek daha güzel hissettirir. çok sayıda üç bacaklı köpek de oluyor. yuva olmak isterseniz eğer sizi beklediklerine eminim.


  • vedderbaug  (06.02.16 16:31:10) 
  • madarch  (22.02.16 15:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.