[]

30 yıllık windows kullanıcısının MAC OS'a geçmesi

Apple ve ürünlerine çok yabancıyım, MAC OS'u bile yanlış yazmış olabilirim.

Hayatımda hiç macbook kullanmadım. Şimdi bi heves geldi, çok da övgü duyunca alayım diyorum.

Öğrenmesi çok zor mudur? Özellikle excel kurdu birisi olarak saatlerim MS Excel'de geçiyor. Beni engeller mi macbook? Efektif olarak kullanabilir miyim?

Daha önce böyle bir geçiş yapan oldu mu?

 
Geçen pazar MacBook aldım. Dün Microsoft Windows başlığında nefret söylemi diye entrym silindi. Windows hamallıkmış be.


  • hic sikilmadan seks yaparim  (28.01.16 20:03:58) 
başka fikri olan yok mu kanka


  • merak ediyorum  (28.01.16 20:37:06) 
mac'te office kullanmak zulüm bence. onun disinda, bi sorun yasadiginda veya windowsta yaptiklarini yapabilmek icin baslarda biraz google arastirmasi yapmak zorunda kalabilirsin. bunu yapabilen biri degilsen zor gelebilir, diger türlü cabuk alisirsin, maks. iki hafta.


  • mamu  (28.01.16 20:50:38) 
mac'ta ofis neden zulum peki?


  • merak ediyorum  (28.01.16 21:02:32) 
ne hikmetse office for mac, normal office gibi calismiyor. 3 senedir mac kullaniyorum. ondan önce 15 sene windows ve office kullandim, office cahili degilim yani. buna ragmen mac üzerinde zor geliyor, windowsta calistigim gibi calisamiyorum. bazen menüler degisik oluyor, bazi özellikler farkli calisiyor vs.

gecen dönem ödevi hazirladik mesela, elimizdeki verilerle grafik hazirlamak istedim beceremedim bi türlü. arkadasin windows 8 kurulu bilgisayarinda hallettik sonra. belki de benim beceriksizligimdi, bilemiyorum.
  • mamu  (28.01.16 21:09:29) 
söyle bisi buldum mesela
www.reddit.com

  • mamu  (28.01.16 21:10:26) 
beni menü tasarimi ve klavye tuş atamalarinin farkli olmasi rahatsiz etti eğer grafik tasarım vb özel bi amaç yoksa geçiş yapmanin gereksiz ve boşa para israfi oldugunu düşünüyorum 15 yillik windows yaklaşik 2 yillik macos kullanicisi olarak.


  • berginyonbaenre  (28.01.16 21:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.