@bosver nicki+1
posta pulu otomatlari da var, internet siteleri de. paketse, postaysa, boyu büyüklügü vs degisken ve güncel olarak söyleniyor. o fiyata erisene kadar posta pulu yapistirmaya devam ediyor tam adresiyle gönderiyorsun.
yol üstünde benim gördüklerim genellikle bir defa kontrol ediliyor onlarin da üstünde yaziyor saat kacta alindigi. o saatte de gelip toplayip merkeze götürüyorlar. merkes postanede de böyle kutular var onlarda öglen ve is cikisi iki sefer kontrol yapiliyor. posta pulu ise postanelerden, bazi bankalardan, internetten, kirtasiyeden vs alinabiliyor. genellikle almanya ici sehir ici max 2 gün sürüyor ulastirma. köy kirsal daha uzun sürebiliyor.
yani özünde cok temiz sistem. ama trde düzgününe denk gelmedim. ayni sekilde cam geri dönüsüm noktalarinin cöp kutusu olarak kullanilmasi beni hala üzer.
seneler evvel, ilkögretimde, temayla görüsüp okulun cok noktasina kagit geri dönüsüm kutulari getirttim, müdürle koyduk, bunun üzerinden pilot proje falan filan diye cok hava da atti. bir gün gec vakit okula gittim, görevli topluyordu. ben de saniyorum geri dönüsüme verilecek. adam dedi ki biz indirip kazan dairesinde yakiyorduk onlari.
bi sene boyunca kagit dönüstürdük saniyorduk. müdür bununla övünüyordu.
fuck that shit acikcasi.
0