[]

diş sorusu

İkinici azı dişim (yani sanırım ismi o) dolguluydu, geçen dolgusu düşüp kırıldı. Sinirleri alınmıştı önceden. Her zaman gittiğim doktora gittim çivili diş yapmayı önerdi, dolgu yapılamayacak kadar kırıldı çünkü dişim. Yarın sabah randevum var. Birkaç gündür kime sorsam çivili diş iyi değildir diyor, en fazla birkaç ay ömür veriyorlar. Doktor olur dedi ama işte ben daha önce bu sorunu yaşamış insanlardan yardım alayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim.




 
çivili dişten kastınız implant ise ben şimdiye kadar olumlu şeyler duydum hakkında.hatta annemde var yıllardır kullanıyo bi problem yok şimdilik.ancak şöyle bişi de var zamanla çene kemikleri deforme oldukça o çiviler de etkileniyomuş ve tabi çivileri tutturcak bi kemik kalmayabiliyomuş.tabi bu biraz da yaşa ve kemiklerin sağlıklı olmasına bağlı sanırım.


  • saleen  (26.10.09 23:43:45) 
adını bilmiyorum ama cerrahi bir şekilde olmayacaktı, implant mı benim çivili diş dediğim bilmiyorum ama daha komple bir şey gibi sizin dediğiniz sanki.


  • macheng  (26.10.09 23:56:38) 
dentin pini, post core restorasyon ?hangisi bunlardan?


  • keah  (27.10.09 00:00:46 ~ 00:01:31) 
dentin pini, sanırım.


  • macheng  (27.10.09 00:04:47) 
dentin pini diş eğer ki restorasyona izin vermeyecek ölcüde kırılmıssa, madde kaybı fazlaysa, tüberkül kaybı varsa yapılacak dolguya destek olması için uygulanır.eğer sağlıklı dentin var ise uygulanabilecek çözümlerden biridir.
eğer post core restorasyon olacak ise(ki endikasyonları yaklasık aynı-post core daha ileri durumlarda diş iyice harab olmus ise kullanılır) dişin kökünden destek alacak şekilde bir metal döküm ya da prefabrik olan postlar hazırlanır, bunun üzeri kesik diş şeklinde şekillendirilir, sonra üzerine kuron ya da köprü protezi yapılır.
iki durum da dişin restorasyona izin vermediği durumlarda kullanılır.hekim dolgunun tutmayacağına ya da verimli olmayacağına inanmıs ki bunu önermiş.hekiminize güvenin, sağdan soldan duyduklarınıza itibar etmeyin, herkes atıp tutmayı sever sağlık konusunda.
ha ben yaptırın diyorum ama olur kırılır suclu aramamamk lazım.diş o hale gelmişse hekim kurtarmaya ugrasıyor hala o sekilde düşünmek lazım.hekim elinden gelenin en iyisi yapacaktır.
  • keah  (27.10.09 00:12:54 ~ 00:17:23) 
çok teşekkür ederim bilgi için. tek çekincem herkesin "tutmaz, kaynım yaptırdı ordan biliyorum" şeklinde sözleri oldu :) ama dediğiniz gibi doktor da sonuçta dişi kurtarmaya çalşıyor nihai olarak.


  • macheng  (27.10.09 00:19:22) 
doktorunuzu daha önceden tanıyor ve ona güveniyorsanız yaptırın. önemli olan tek şey güvenmek :) diş tutar nasılsa.


  • kediebesi  (27.10.09 01:55:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.