[]

SSD alınmalı mı? Hangisini alayım? Kurulum?

1-Evet duyurunun donanım uzmanları, uzun zamandır ssd almayı düşünüyordum ama performansı ne kadar artıracağı hakkında emin olamıyorum. Herkes uçtu kaçtı diyor fakat gerçekten hani hayat kalitemi yükseltti diyor musunuz?
Oyun oynamıyorum ve ekran kartının ihtiyaç duyduğu ağır işler de yapmıyorum, genelde ofis programları ve internetle işim. Fakat bazı programların açılması uzun sürüyor ve açılış 1.5 dakika, kapanış ise 2 dk'dan fazla sürüyor sanırım, bu yazılımsal da olabilir.
Sizce alınmalı mı?

2-Bütçem kısıtlı, şu ürünleri seçtim fiyat aralığına göre.

www.hepsiburada.com (140 tl)
www.hepsiburada.com (160 tl)
www.hepsiburada.com (170 tl)
www.hepsiburada.com (180 tl)
www.hepsiburada.com (182 tl)

Merak ettiğim ilk linkteki SSD plus, ikinci linkteki standart, standart olan eski sanırım ama standart isim karşılaştırması yapınca plus daha iyidir gibi gelse de standartın değerleri daha iyi, buradaki olay ne?
En mantıklı Ultra II (170 tl) göründü. Samsung ise 180 tl ve en çok övülen sanırım.
SSD Plus'ın fiyatı uygun göründü bunu neden almamalıyım?

3- Son olarak kurulum için sata-usb kabloları çok pahalı göründü, bu işi nasıl çözüyorsunuz? CD-rom harddisk kutularından ucuz göremedim, tavsiyeniz var mı? Sadece kutu alıp kurulum yapabilir miyim, önce ssd'yi kutuya koyup?

not: tikleriniz geç gelebilir.

 
amaç harici disk olarak kullanmak mı ? Ne yapmak istediğini tam anlamadım. Bunlar 2.5" lik laptop harddiskleri. kendi bilgisayarına takmak istiyorsan bir kaç dolara cd rom aparatları var, cd rom yuvasından takıyorsun.

kablo da pahalı değil, ben yurtdışından ide, sata için olan seti aldım, güç kaynağıyla birlikte 30tl civarı bir şey verdim.
  • kimlanbu  (24.01.16 18:39:14) 
Evet laptop'a takılacak. işletim sistemi buna kurulacak.


  • atom karincanin torunu  (24.01.16 18:40:48) 
1- 5 senedir kullanıyorum ssd. bu 5 senede hayatıma en az 6 aylık süre kazandırmıştır. iş laptobuma bile eski ssd mi taktım. arkadaşların windows açılma süresi 6-7 dk (lazım programlarla beraber) benim 1.5 dk. özetle kesinlikle yükseltti. bundan sonra ssd siz bir bilgisayara para vermem.

2. ssd plus götten uydurma bir şey muhtemelen. linklerden en mantıklısı dediğin gibi ultra ii. samsung un eski modellerinden ordaki salla onu.

3. sat usb kablosuna ihtiyacın yok. eski hdd yi usb den kullanmak için diyorsan dandirik bi hdd kutusu alabilirsin. onun dışında laptoptaki eski hdd nin yerine ssd yi ek aparat gerekmeden takabilirsin. ya da kimlanbu nun dediği gibi, laptoptaki cd rom yerine aparatlarla takabilirsin.
  • washe  (24.01.16 19:27:25) 
Cok buyuk bir grafik islem gerceklestirmiyorsan bence cok da gerekli degil. Ama tabiki de bilgisayarin performansini gozle gorulur oranda iyilestirir. Paraniz varsa alin tabi bos bi aparat degil. Ama basta dedigim gibi office kullanmak icin ya da cok agir islemler yoksa paranizi harcamayin. Ssd cok onemli bi teknoloji ancak sizin icin gereksiz geldi.


  • allah yazdiysa bozsun  (25.01.16 10:20:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.