[]

Yurtdışı: Kendi kendine veya turla

Araştırıyorum; "kendin gitsen daha ucuz" demeyen sanırım yok.

3 yıldır turla gitmeyi ve kendi başıma gitmeyi karşılaştırıyorum: Tur her şekilde daha ucuz olduğu için turla gidiyorum.

Bu yaz için yine İtalya veya İspanya bakıyorum; kendi başıma ulaşım+şehirler arası transfer+konaklama 2500 lirayı buluyor- tura bakıyorum; 1700 lira.

Hostel hesabı yapmıyorum yalnız; çünkü hostelde kalamam. Yine de turdaki 3-4 yıldızlı otellerden daha kalitesiz otellere bakıyorum.

Neyi yanlış yapıyorum ki?

 
Hostel degil, otel tuttugum halde daha uyguna geliyor. Hostelde de kaldım, o zaten uyguna geliyor.

Ama benim derdim maliyet degil, ayni tutsa da kendim giderdim, turla isim olmaz. Nitekim tur fiyatindan daha pahaliya maloldugu da oldu yurtdisi gezimin.
  • stavro  (24.01.16 16:46:48) 
otelle bile daha ucuza geliyor
jenerik "şimdi sağınızda meşhur zart zurt" şeylerden hoşlanmıyorum. yarım gün şehir izni dışında orayı yaşamak istiyorum. ayrıca turlarda çık bi 100 öro, şimdi de 50 öro kurnazlığı fazla oluyor. kendim gittiğimde istediğim yerde kalıyorum (turla genelde şehir dışı oteller oluyor), istediğimi yiyorum, istediğim zaman istediğim yerde oluyorum

15 senedir falan turla bi yere gitmedim. gerçi küba ve italya gurme turlarına gittim ama gurme olan sadece turla girebileceğimiz yerlere götürdüler (şatolar michelin yıldızları vs), küba da babamların çok keyifli arkadaşlarıyla özel turla gittik
  • la noix  (24.01.16 16:51:06) 
hostelde kalamam demişsin, sorulan şeyin dışına çıkıp akıl vermek normalde hoş karşıladığım bi' şey değildir ama turdaki otellerden daha düşük profilli olanlara bakmanızdan cesaret alarak soracağım: neden ki? hostellerde sadece yatakhane veya 5 kişi kalınmıyor neticede. tek kişilik oda da tutabilirsiniz. mutfak gördüm mü hostellerde hiç hatırlamıyorum ama tuvaleti, banyosu, hatta televizyonu olan tek kişilik hostel odaları da var.

otel çok zengin değilseniz veya böyle yazın şenlikli bi şey için gitmiyosanız, amacınız şehir gezip görmekse lüzumsuz bi şey ya. akşamdan akşama yatmaya, banyo yapmaya gideceksiniz sonuçta.
  • der meister  (24.01.16 16:51:27) 
tek gitmemeni tavsiye ederim.


  • her gece aç  (24.01.16 16:52:55) 
  • la noix  (24.01.16 16:58:49) 
Ben de istiyorum aynı şekilde gitmeyi ama tursuz gidersem daha ucuza gelir diye düşünüyordum. Tabi iyi araştırma yapmak, gideceğin yerleri önceden belirlemek gerek. Yalnız da sıkılrım kafa dengi birini bulmadan gidemem :(


  • bigbadabum  (24.01.16 18:31:37) 
Hiçbiri soruya cevap değil ama tikler şirketten. Sağolun.


  • innatedesire  (24.01.16 23:00:51) 
Transferler tur şirketinin aracıyla yapıldığı için ordan kar etmiyor olabilirler. Çünkü alışveriş yapman için seni götürdükleri yerlerden alıyorlar asıl parayı. Kalem kalem incelemek lazım.


  • bigbadabum  (24.01.16 23:34:25) 
Kalem kalem yaz o zaman bakalim nerde yanlis yapiyosun


  • la noix  (25.01.16 06:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.