[]

kamp organize etmek

merhabalar,

şu an tamamen heves aşamasında bir kamp organize etme planım var.
öğrencilerden oluşacak kitle için 10 günlük, 100 kişilik bir çadır kampı,ege taraflarında deniz kıyısında bir alan gerekli. 3 öğün yemek dahil.
film gösterimleri, atölyeler ve söyleşilere olacak. yani tesisin bunlara biraz uygun olması gerekli.
bütün gereklilikler minimum olarak karşılansa yeter(yemek, tesis, alan, deniz)

ne kadar bir bütçe gerekli? ne gibi sorunlar ya da ek masraflar çıkabilir? bütün bunları araştırmaya nereden hangi sorularla başlamak lazım?

teşekkürler şimdiden.

 
Çok büyük organizasyon, 100 kişi az bir rakam değil. Ne kadar bütçe gerekli kısmı çok ucu açık. Öğrenci versiyonuyla yemeklerin bedelini 8 TL yapsak, her öğün için. Çadır kiralanması gerekiyor, ya da dandiklerden yaptırılacak Rock'n'Coke gibi. Çadır başına 30 TL diyorum.

Zaten şöyle hesaplasak. 100 kişi gelse, kafa başı 200 TL alsan 20k para yapıyor. 20k ya senin bu organizasyonu planlayıp, üstüne para kazanman mümkün değil.

Eğer çok kararlıysan önce yer ayarlamaya bak. En zoru o çünkü.
  • liriamer  (22.01.16 02:10:59) 
teşekkürler. söylemeyi unutmuşum kar amacı yok :)


  • axhs  (22.01.16 04:21:04) 
İhtiyaçlarına yönelik bir yer araştırması yap. Ne zaman gidileceği önemli. Çadır kamp yerleri ihtiyacını karşılayabilir. Etkinlik ve yemekleri aynı salonda (büyük çadırda) halledebilirsin belki. Tabi maliyet ne olur, kiralanabilir mi bakmak lazım.

Yemekler için bir ekip tutup onlara yaptırmam gerekir. Benzeri bir etkinlikte sabah ve akşam yemeklerini her gün gruptan kişiler yaptı dönüşümlü olarak. Öğlen yemekleri ise bir grup profesyonel tarafından.

Katılımcı kitlesi nasıl? Para verdik halledeceksin kardeşim ise, biraz canın sıkılabilir. Tamamn ya aksaklık olur. Sorun değil şeklinde ise rahat geçer.

Yemek listesi oluşturmak ve alışverişi ona göre yapmak gerek, katılımcı profiline göre çadırlari organize etmen gerek.

Bu yüz kişi birbirini tanımıyor ya da üniversite kulübü falansa dikkatli ol, hırlısı hırsızı canınızı sıkmasın.
  • dahinnotha  (22.01.16 08:57:18) 
Baslangic noktasi mekani bulmak sanirim. 100 kisiyi Kabul edebilecek bir yer bulduktan sonra gerisi kolay. Facebooktan kamp yerleri ile ilgili sayfalari takip etmeni onerrim. Hatta o sayfalarda sorsan daha iyi bilgi verebilecek tipler de bulursun. Istersen bildigim sayfalari yazabilirim sonra.

Diyelim ki biri xx kamping’i tavsiye etti, sorun su ki, adamlara ulasamayabilirsin. Kisin yerinde degil cogu. Ege’de nisan mayis gibi acmaya baslarlar en iyi ihtimalle. Cep telefonu bulursan sorun yok tabi.

100 kisi tek tek cadirda kalirsa o is biraz sakat. 100 cadiri olan kamping yoktur zaten. hatta 50 bile zor. Yani bir kisim katilimcinin kendi cadirini getirmesi gerekebilir. Cadirlarda da 2ser kisi kalmali en azindan. Gene de kalabaliksiniz ve o cadirlar dip dibe olacak. Horlayan, virvir sabaha kadar konusan olacak. Cok keyifli gecmeyebilir uykular. Tesis istemeseydin mis gibi yayilirdiniz ormana ama gosterim fln olacak diyorsun. Elektrik lazim size.

Yemegi herkes kendi cozsun dicem ama o da zor. En az 10 tane kamp atesi yakmaniz lazim bir mangal icin. Yakinlarda lokanta olsa bile git gel de cok dagitir grubu. Yani yemek verebilen genis alanli kamping lazim. Onu bulursan adam basi alacaklari para kahvalti aksam yemegi gunluk kisi basi 60-70 fln olur maksimum.
  • jimicik  (22.01.16 09:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.