[]

Operatör taahhüt cayma bedeli

aveadan taahhütlü telefon almıştım. az önce 500 2 2 2 tuşlayarak mesaj gönderttim taahhütle alakalı. gelen mesajda taahhüdünüzü bozarsanız faturaya yansıyacak ceza 970tl yaziyordu. şimdi ben bozup avea faturasıza geçsem bunu mu öderim yoksa bu ceza tutari sadece taahhüdü bozup faturalıda kalmak şartiyla ödeyecegim tutar mi




 
Neyi taahhüt ettiğinize bağlı


  • efruz  (21.01.16 15:15:51) 
taahhüt ceza bedeli şu anlama gelir:

aylık belli bir dakika, internet ve sms vereceğiz. normalde fiyatı 100 Tl ama sana 50 tl indirim yapalım. bir de telefon vereceğiz, o da 960 TL. 960TL yi 24e böleceğiz. aylık 40 lira da oradan ödeyeceksin.

söz gelimi 10 ay sonra bozdun. ilk on ay hattına verdikleri indirimleri geri isterler. yani 500 lira. bir de telefonun henüz ödenmemiş taksitlerini alırlar. o da 500 lira tutar. taahhütünü bozduğun zaman 1000lira fatura gelir.

bu durumda ister faturasız ol ister olma, o kampanyadan çıkınca bu yansır. farklı bir kampanyaya geçmek istiyorsan, o zaman kampanya kurallarına göre iş değişebilir. belki ceza vermezler bile.
  • dahinnotha  (21.01.16 15:52:10) 
cayma bedelinin mantığı şu, sana sağlanan faydalarla sen devam etseydin ne kadar ödeyecektin karşılaştırılır. mesela 12 aylık taahhüt verdin a kampanyasına. normalde 50 tl ama senin taahhüdün olduğu için 30 tl yansıtılıyor. yani ayda 20 tl lik indirimli kullanıyorsun. 3.ayda caymak istedin.

3 ay boyunca 3X20 tl den toplam 60 tl fayda sağlandı. ama devam etseydin 9 ay daha ayda 30 TLden toplam 270 tl ödeyecektin. 60 TL vs 270 TL karşılaştırmasından senin lehine olan 60 tl sana yansıtılır. cihaz varsa işin içinde hesap değişir.

önemli olan taahhüdünü bozman, daha üst segmentte bir tarifeye geçersen genelde yansıtmıyorlar.
  • kulakligin calismayan teki  (21.01.16 16:37:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.