[]

ttnet taahhut rezaleti

Fibernet paketim vardi 24 aylik taahutum de bitmisti. Cok kotu alisan surekli kopan bi modem vardi. Sonunda aradim ariza kaydi falan olisturdular bana yeni modem vermek yerine 24 ay daha tahhut yapip 120 liraya modem sattilar. Aylik 5 lira vs diye umursamadim. Simdi baska bi yere tasindim ve hatti transfer etmek icin aradim. Yasibdigim yerde fiber altyapisi yokmus. Ama modemden dolayi tahhutum oldugu icin cezasiz iptal ettiremezmisim yerine adsl baglayacaklarmis. Onu da 1 haftaya kadar gelip baglarlarmis.

Hem benim kullandigim yuksek hizli internet icin altyapi yok hem de bana taahhut cayma cezaso odetecekler. Var mi bu dunya simdi taahhut sozlesmesini okuyacagim ama once sormak istiyorum yasal olarak boyle bi seye haklari var mi? Tamam ben modem ucretini elbette odeyecegim ama kendileri bana altina imza attigim hizmeti saglayamiyolar ki. Iptal olmasi gerekmiyor mu taahhutun? Ozellikle bana yasal olarak bi madde verirseniz gozlerine sokmak istiyorum. Biktim bu serefsizlerden artik. Bu sefer pesini birakmadan yasayi kokune kadar kullanacagim. Bi yardimci olursaniz sevinirim. Tahhut cezasi umrumda degil fazla bi sey degildir. Sadece bu hirsizlara 5 kurus bile lazandirmak istemiyorum artik.


 
Hizmetin altyapısı yoksa hizmetle ilgili ceza olmaz. Ama modem bi ürün. O ürünü size taksitle satmış oluyorlar. Kullanamazsan bile modemin parasını alırlar. Yerine yeni modemi ücretsiz verebilirler o ayrı


  • efruz  (21.01.16 15:18:08) 
ttnet mi? ne hukuku? ne hakkı? sallamıyorlar. binlerce mağdur çeşitli sebeplerden mahkemelerde. daha bugun ttnet'e ihtarname çektim. dolaylı da dolaysız da her türlü dolandırıyorlar.
o yüzden, ya kendi psikolojini yıpratmayıp ödeyeceksin ya da şikayet edeceksin tüketici hakem heyetine vs.
geçmiş olsun. superonline'a falan geç bari taahüt hallolunca.
175 tüketici hattı. bi ara danış bakalım. ya da git ttnet şubesine çemkir.
  • rayde  (21.01.16 15:20:33 ~ 15:21:37) 
ttnet'e en yakın rakibi de aynı şeyi yapıyor. fiber yok ise adsl'e geçiriyorlar. ben istemem derseniz taahhütlü ürünü kendi isteğinizle iptal etmiş oluyorsunuz.

superonline'ın sözleşmesinde bu konu açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Sanıyorum ki ttnet'te de böyle olmalı. çağrı merkezini arasanız da söylediklerimden farklı söyleneceğini düşünmüyorum, boşuna sinirlendiğinizle kalırsınız.

mantıklı olduğunu savunmuyorum bu fiber-adsl olayının. ancak durum böyle.
  • dahinnotha  (21.01.16 15:33:54) 
aynı durumu superonline ile yaşıyorum. nakil istedim fiber yok adslye geçiricez dediler. iptal edelim dedim para ödeyin edelim dediler. maalesef yani
bu arada 7 işgünü içinde bağlıcaz dediler 3 hafta oldu ne gelen var ne giden

  • sta  (21.01.16 15:51:22) 
açık konuşmak gerekirse ttnet'i bu örnekte biraz haklı buluyorum. şöyle ki; siz bir abonelik sözleşmesi yapıyorsunuz ve "adresim burası, hizmeti burada alacağım" diyorsunuz. ttnet de size "orada fiber var, vereyim" diyor. buraya kadar sorun yok.

yarın bir gün taşınırsanız aynı hizmeti taşınacağınız adreste vereceklerini taahhüt etmiyorlar. attığınız imza size beyan ettiğiniz o adreste hizmet verilmesi ile ilgili.

taşınma ihtimaliniz varsa taahhüt vermemeniz lazımdı en başta. bu durumda dahi ttnet size "o zaman dsl vereyim ama taahhüt kaldığı yerden devam eder" diyor. bence olumlu bir şey. bunu da istemezseniz haliyle size verdikleri indirimleri geri istemeleri de son derece makul.

bunlar taahhütnamede yazar. şahsi kanaatim cayma bedelinden kaçamazsınız ama elbette şansınızı deneyebilirsiniz. hatta bu duyuruyu silmez, güncellerseniz biz de faydalanmış oluruz.
  • orient blue  (21.01.16 16:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.