[]

gribal enfeksiyon ve sinüzit durumları

merhaba,

yaklaşık 3 haftadır benim en iyi dostum tuvalet kağıdı. zira akan burnumla tek kullanımlık kağıt mendil yardımıyla başetmem mümkün değil. sinüslerimde problem olduğunu ve bahar ve kış aylarında böyle olduğumu bildiğim için ehemmiyet göstermedim.

ancak hala geçmedi. aksi gibi son bir kaç günü yoğun olmak kaydıyla inanılmaz bir öksürük oluştu. ağzımdan çıkan balgam lavaboyu tıkayabilecek koyulukta, burnumdan çıkan yeşil madde ise bir tür uzaylı olabilir endişesindeyim. ev yaparken tuğla arasına koysam günümüz harcından daha kaliteli olabilir. bunun yanında iştahsızlık var ve yaşam kalitem, özellikle burnumun tıkalı olması ile bağlantılı olaracak gece boyu ağzımdan aldığım nefes ile düştü. bunlara ek olarak, sabah uyandığımda yüzüm gözüm kanlanmış, kısaca kaportayı dağıtmış halde buluyorum kendimi.

zira tüm bunların yanında, hasta olduğumu kabul edemem. benim için hastalık kırgınlık hali, gücü olmama durumudur. üstelik ilaç kullanmamaya, doktor görmemeye neredeyse yemin etmiş biriyim.
ancak bende halsizlik, bitkinlik yok. peki nedir bu? hasta oldum da farketmedim mi?

yoksa yeni çıkan virüsler böyle mi yapıyor? bitki çayları, kendimi sıcak tutma gibi şeylerle iyi kötü yaşıyorum bu günlerde. ilaç kullanmam.

 
Sinus iltihabi falan olabilir. agzin acik nefes alinca bogazin kuruyup tahris oluyordur, oksuruk de ondandir muhtemelen. Bir doktora gorunmen iyi olur. Grip olsa yatak dosek olurdun basit bir sey degil o. o nedenle grip degilsindir bence. ama balgamini oyle bi tarif ettin ki ihmal etme istersen.


  • mozarello  (20.01.16 20:18:51) 
domuz gribi belirtileri taşımıyorum öksürük ve burun akıntısı (ya da akmaması) dışında. tavsiyelerini dikkate alacağım, teşekkürler. sinüslerle ilgilidir öyleyse.


  • dahinnotha  (20.01.16 20:24:58) 
ah ah beni tarif etmişsin. 3 haftadan sonra doktora gittim, antibiyotik haplar kullandım,antibiyotik iğne kullandım. halen belirtiler devam ediyor. kronik sinüzitmiş bu arada.zaman geçirmeden doktora gitmelisin bence.


  • nevrotik  (20.01.16 20:36:51) 
---doktor tavsiyesi değildir! doktora görünün! ---

mukusunuz kıvamlı ve renkli ise viral değil bakteriyel enfeksiyon geçiriyorsunuzdur muhtemelen. sinüzit mutlaka halsizlikle, kırgınlıkla seyretmeyebilir. hasta olmuşsunuz yani kısaca, geçmiş olsun. öksürük de muhtemelen geniz akıntınızdan kaynaklıdır. benim tavsiyem

1) gün içinde çok bol sıvı tüketmeniz (mukusu seyreltecektir),
2) tuzlu & karbonatlı suyla gün içinde birkaç kez gargara yapmanız ve burnunuzu temizlemeniz,
3) burun kanallarınızı nemli tutmanız (sıcak duş, nemli oda, nemlendirici burun kremi, papatya buğusu vb. yollarla),
4) aile hekiminize ya da bir kbb'ciye gitmeniz.

---doktor tavsiyesi değildir! doktora görünün! ---
  • boshi  (21.01.16 00:35:17) 
sigara var mı? sigara kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.


  • sonsuz  (21.01.16 00:43:31) 
sigara yok, kullanmıyorum. o ortamlardan da kaçınıyorum. içtiğimde de bu belirtiler baş gösteriyor tabi, daha önce denemiş idim.

kronik sinüzüt rahatsızlığım var. daha önce kbb kapılarını epey aşındırdım. belli ki yine yol göründü.
  • dahinnotha  (21.01.16 09:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.