[]

hiç gereği yokken yalan söylüyor musunuz?

mesela biri size bir şey sordu. hiç yalan söylemenizi gerektirecek bir durum yok. yani karşınızdaki için de sizin için de yalan ya da gerçeği söylemeniz hiç bir anlam ifade etmiyorken yok yere birdenbire doğruyu söylemediğiniz oluyor mu? sonra da lan niye şimdi yalan söyledim ki dediğiniz?




 
Güzel tarif etmisin:) arada oluyor bende


  • anily  (19.01.16 20:55:51) 
asla.
yalandan sürekli kaçma çabasındayım.
bazen söylediğim oluyor tamam ama durduk yere asla.
  • seyduna6687  (19.01.16 20:56:30) 
Taksicilere yalan soyluyorum. Genelde yasimi gostermedigim icin beni ogrenci saniyorlar, "hangi bolumde okuyosun" diye muhabbet actiklarinda "isletme" diye kestirip atiyorum. Obur turlu yasimi isimi vs soylesem 5 saat adamin muhabbeti cekilmiyor, isletme de hakkinda soru sorulmayan tek bolum zamanla o cevapta sabitlendim.


  • neferkitty  (19.01.16 21:01:59 ~ 21:03:16) 
hiç olmuyor ya :/ buna üzülüp duruyorum ben de. kendimi her daim gerçeği söylemek zorundaymış gibi hissediyorum. bir de genelde sözlü iletişime geçince aklımdaki ilk şeyi söyleyiveriyorum karşımdakine, kafada hızlıca kurma ve dile dökme gibi bir yetim yok. senin varsa kıymetini bil.


  • köstebek kurabiye  (19.01.16 21:03:18) 
genelde t.şak geçerken sallarım bir şeyler. ama abartı olduğundan anlaşılır. bunun dışında öyle yalanlar söylemem.


  • bigbadabum  (19.01.16 21:03:33) 
Evet :-/ Sonra kendime kızıyorum. Yavaş yavaş üstesinden geliyorum ama sanırım.


  • fotrsapka  (19.01.16 21:04:03) 
duruma göre ad soyad, oturduğum yer, yaşım gibi belirleyici şeylerde yalan söylüyorum, bu duruma göre olan kısımda yalan söylediğim kişiler genelde hayatımın geri kalanında tekrar görmeyeceğim yada görsem de selam vermeyeceklerim. Bir anlamda aslında anonim kalma endişesi bendeki. birazda fişlenme korkusu


  • selam  (19.01.16 21:09:44) 
aslında dediğim yalan tamamen amaçsız olacak. çok basit bir örnek vereyim mesela arkadaşınızla konuşurken dün erken mi uyudun diye sordu sen de geç yattığın halde evet erken uyudum dedin ve konu kapandı. yani geç uyudum desen de erken uyudum desen de bi anlamı yok ama sen doğruyu söylemedin. bunun gibi bir yalandan bahsediyorum.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (19.01.16 21:14:55) 
uyurken telefon çalarsa ve keyfim gelir o telefonu açarsam , karşıdaki " uyuyo muydun la " diye bir soru sorduğunda kesinlikle "yok oğlum ne uyucam bu saatte " derim.Sebebini bende bilmiyorum.


  • tosunpasa  (19.01.16 21:15:35) 
Evet soyluyorum ve neden yaptigimi ben de bilmiyorum. Mesela basim agriyor sebebi sorulunca aslinda ac kaldigim icin agrimasina ragmen birden sacim islak ciktigim icin diyorum. Boyle cok cok gereksiz ve anlattigin gibi iki taraf icin de hic anlam ifade etmeyen bircok konuda yapiyorum ve sebebini ben de bilmiyorum.


  • incitylife  (19.01.16 21:23:59) 
Durup dururken yalan soylemiyorum. Aciklamaya usendigim seylerde ya da kisa kesmek istedigimde soylerim bazen.


  • turuncu sufle  (19.01.16 21:30:37) 
Normalde söylemem ama neferkitty'nin verdiği örnekteki gibi muhabbet kurmaya çalışan insanlar için yedek bir ismim, okulum ve bölümüm var.


  • pike  (19.01.16 21:36:28) 
hayır. bence uzun vadede insanın kendine zarar veren bir şey yalan.


  • bfm  (20.01.16 11:40:54) 
gereksiz insanların gereksiz sorularına bazen yalanla cevap veriyorum. bkz. taksici vs. o yalanlar da genellikle gerçeğe yine de bir şekilde yakın oluyor. durduk yere yalan söylemiyorum.


  • gokyuzu gibi  (20.01.16 11:46:08) 
taksiye söylenen falan nedensiz yalan değil ki, çoğu kişi yapar.
bende şöyle olabiliyor.
geçen mesela arkadaşım "napıyorsun?" diye mesaj attı. film izliyordum ama "işte face'e fln bakıyorum" dedim. bi amacı yok. bilinçaltındadır belki böyle şeylerin açıklaması.
  • peggy  (20.01.16 11:56:31) 
gerekince yalan söylüyorum, gereksizse söylemem.


  • zgrydn  (20.01.16 12:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.