[]

en uygun nasıl söylemeli?

oldukça büyük bir firma tarafından başvurusuz görüşme teklifi aldım. doktora öğrencisiyim ve beni idare edecek kadar garanti sağlayan bir bursum var şu anda. işe girdiğim takdirde asgari ücretten yüksek maaşla bu bursumdan olacağım. ola ki işe kabul aldım, bir şekilde yürümezse (derslerim için izin vermemek de dahil) ve ayrılırsam/çıkarılırsam mağdur olacağım. bütün bunları ilk görüşmede konuşmak istiyorum ama nasıl diyeceğimi kestiremiyorum. nasıl demeli?

bir de beni en azından anlaşıp anlaşamadığımızı görene kadar asgari ücretten yüksek sigortalı göstermeyin, maaşın gerisini elden verin filan desem yaparlar mı ki?


 
Büyük bir firmaysa maaşın şu kadarını elden verin falan dersen direkt kaybedersin. Bence görüşmenin gidişatına göre açık açık söyle. Zaten görüşme sırasında bu işe girersen olayların nasıl gelişeceğine dair az çok bir fikir edinirsin de. En kötü "sizin sormak istediğiniz şeyler var mı" dendiği zaman benim kafamda şu tarz soru işaretleri var diye söylersin, onların nasıl bir duruş sergileyeceğini öğrenirsin.


  • naberabi  (19.01.16 15:15:10) 
kaybedip kaybetmemek çok da önemli değil açıkçası. şartlarıma uygun değillerse zaten hiç girmem o işe de çok da kaba şekilde söylemek istemiyorum şartlarımı. politik olma konusunda sıkıntılarım var, fikir almak güzel o yüzden.


  • devilred  (19.01.16 15:20:18) 
Anlaşamama, ayrılma veya çıkarılma durumu almak isteyip istemediğine karar vermen gereken bir risk. Yani konuşsan bile o garantiyi Kim verebilir ki? Büyük firmaysa sigortayı düşük yatırma işini teklif etme bile bence de. Ama derse gitme işini baştan konuşmalısın, hatta işte duruma göre direkt haftada 4 gün için de anlaşabilirsin.


  • gmzo  (19.01.16 15:27:06) 
kurumsal firmalarda elden ödeme gibi bişe söz konusu olamaz. hiçkimse için böyle bişeyi riske etmezler. yapacağın en doğru şey konuyu direkt olarak nazik bi şekilde konuşmak. ha şöyle bişe olabilir. mesela almanyada probezeit denen deneme süreleri var. 6 aylık. bundan örnek vererek "1 aylık dneeme yapalım bu sürede girişimi yapmayın sadece ücretsiz stajer olarak giriş yapın 1 ay sonunda herşey yolunda giderse resmi işlemlere başlayın" tabi bunu uygun dille söyle anlayacaklardır seni.


  • KidLazer  (19.01.16 15:31:08) 
sözleşme yapın, işten çıkarılmaya karşı da tazminat yazın.


  • jugador  (19.01.16 15:34:14) 
derse girme işini baştan konuş +1. bu durumun neden senin için önemli olduğunu anlat, eğer girdikten sonra ders izni konusunda sorun çıkarsa işten ayrılsam dahi bursum kesilmiş olacağı için problem yaşarım de. başvurmaksızın çağırdıkları için elin biraz kuvvetli, kullanmanda sakınca yok. lakin dersler için izin vereceklerinin garantisi yok, bu yüzden samimi olman önemli; kararlı görün ama kabul etmezseniz umrumda değil duygusunu hissettirme.

asgariden gösterme işini sen teklif etme, eğer onlar çok isterlerse bursunun kesilmemesi için yapılabilecek şeyler konusunda soru sorarlar, o zaman cevap verirsin.
  • baba jo  (19.01.16 15:36:10 ~ 15:37:43) 
@j r r tolkien hayrani

yarı zamanlı çalışmaya sıcak bakacaklarını sanmıyorum. dediğin doğru ama, özel sektör tam bir risk ve almaya değip değmeyeceğini bugünden kestirmem mümkün değil. bir süre sonra okulda projeye girip hem ek burs alıp hem rahat rahat tezimi hazırlayıp hem de daha özgür olabilirim de. bunun da garantisi yok tabii. sonrası zaten yine özel sektör ama okulu geri plana atmaya içim elvermiyor şu anda.
  • devilred  (19.01.16 16:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.