[]

kuzenden yediğim kazık

2 hafta oldu ama hala aklımdan çıkmıyor, bir de sizin yorumunuzu alayım. mümkün olduğunca kısa yazmaya çalışacağım.

öncelikle kısa bilgi vereyim; kuzen dediğim insan amcamın oğlu, yani birlikte doğup büyüdük, düğün arabasını bile ben kullandım, bulunduğu şehre her gittiğimde ilk iş onu görürüm. aramızdaki yakınlık bu.

iki hafta önce bulunduğu şehre gittim (aynı zamanda memleketim), ilk olarak yine buna gittim tabi. bu arada kendisi 1 yıldır evli, eşiyle de birbirimizi severiz aramız iyidir (yani ben öyle biliyordum). neyse gittim, "bu gece kalıcam sabah da erkenden istanbul'a dönerim" dedim kuzene. "ee nerede yatacaksın" dedi. "telefonda söyledim ya sizde yatıcam ama sorun olur dersen couchsurfing'den birini bulurum" dedim gülümseyerek. şöyle bir 3-4 saniye yüzüme baktı, "kuzen sen cs'den birin bul o zaman :)" dedi. bende o an sıcağı sıcağına olayın farkına varamayarak "olur tabi nolcak" dedim. sonra eşi mutfağa gittiğinde kulağıma eğilip "buket rahatsız olurum dedi o yüzden kabul edemedim kusura bakma kuzen" dedi. bende son derece normal karşıladım. telefondan birkaç kişiyi aradım bana ev ayarlayın kendi memleketimde sokakta kaldım falan dedim bunun gözünün içine bakarak ama bana mısın demedi. neyse sonra hiç tanımadığım biri kabul etti gidip onda kaldım.

buraya kadar gerçekten her şey normalmiş gibi karşıladım ama jeton sonradan düştü, lan kardeş gibi büyüdüğümüz, aramızdan su sızmayan kuzen resmen gece yarısı kapının önüne koydu beni. gecenin 11'inde -15 derece havada kalacak yer aradım. ciddi ciddi inanılacak gibi değil. eve gelip bizimkilere anlattım çıldırdılar. hani böyle bir şeye ihtimal bile vermediklerinden çok şaşırdılar tabi. benimde o an jeton düşmediği için hiç bir şey diyemedim, bayağı bayağı kırıldım ama onların haberi yok benim alındığımdan.

ha bu arada "sen couchsurfing'den birini bul" dedikten 10 dakika sonra "iki hafta sonra sonra istanbul'a gelicez, işyerinden izin alıp bizi gezdirirsin" dedi yüzsüzlüğe bakar mısın. bu arada bizde kalacaklar tabi. bende "ee nerede kalacaksınız" diyemedim ya içime oturdu. "tabi buyrun gelin" falan dedim.

olay bu işte, 2 haftadır sindiremiyorum bu hareketi. onlar her sene bize gelip 1 hafta kalırlar, annemle babam kendi odalarını bunlara verir, ceplerine paralarını koyarız. ben ilk defa onlara gittim evden kovdular resmen. neymiş eşi rahatsız olurmuş. lan zaten gecenin 11'inde gitmişim, sabah da kahvaltı bile yapmadan yola çıkıcam ne rahatsızlığı.

bu şimdi birkaç güne kadar beni arayacak istanbul'a geliyoruz diye, nasıl bi tepki vereyim ki yaptığı eşekliği anlasın? gerekirse tüm bağ kopsun umrumda değil.

edit: ben 25, kuzen 28 yaşında.

 
Ben olsam, istanbula geliyoruz diye aradığı zaman derdim " ee nerede kalacaksınız " diye.


  • naberabi  (19.01.16 13:57:18) 
yenge o zaman rahatsız olduysa şimdi niye olmuyor? her neyse. yol ver bence. bi bahane bul


  • glamdr1ng  (19.01.16 13:57:25) 
bir yorgan, döşek vermek zor gelmiş. ilginç birşey olur da onlar senin olduğun yere gelirse sen de tavrını koyarsın.


  • alibaba06  (19.01.16 13:57:45) 
kuzene acayip kil oldum. böyle dangalak birisiyle dostlugumu aninda keserdim. insanliga sigmaz yaptigi...


  • menny  (19.01.16 14:02:59) 
1 ) Büyüklük sende kalsın: Geldiklerinde hiç birşey olmamış gibi ağırlar, gezdirirsin. İkisinin de hatalarını anlamaları onlara kalmış.

2 ) Laf sok: Geldiklerinde "ee nerede kalacaksınız", "şimdi size kalacak yer bulmak lazım hehe" gibi laflar sokabilirsin. Çok kolay ve hoş değil, biraz da çocukça ama bu da bir seçenektir.

3 ) İzin alamadın/işin çıktı: Seni aradıklarına "kuzen kusura bakma izin alamadım/işim çıktı" ayağına yatıp sen de yarı yolda bırakabilirsin. Bağ kopartabilir tabi.
  • sertori  (19.01.16 14:04:15) 
yenge bizde rahatsız olur diyerek 1-2 otel linki at.


  • zgrydn  (19.01.16 14:06:12 ~ 14:06:23) 
@glamdr +1

Çok ayip etmişler.
Yenge gece vakti kocasiyla odasina girip yatmiyor mu, sizin varliğinizdan ne gibi bir rahatsızlık duydu acaba? Hani tek basiniza gitmis olsaniz, kuzeniniz bi sebepten evde bulunmasa neyse.

Geldikleri zaman tel.e cevap vermeyin. Mümkün olduğunca da görüşmeyin zaten böyle insanlarla.
  • chitosan  (19.01.16 14:08:17) 
Eğer kuzenin mal değilse gerçekten samimi olabilir. Bazen hanımlar böyle problem çıkarabiliyor, sonuçta sen orada 1 gün kalacaksın ama yenge cazgırsa adamın başının etini 1 hafta boyunca yer. Neden mal değilse dedim, çünkü bu olayın üstüne sana istanbul'a geleceğim beni gezdir diyorsa, senin olaya anlayış gösterdiğini düşündüğünden böyle demiştir. Ben öyle bir pozisyonda kuzenin olsam ve eşim rahatsız olurum dese, oradaki güzel bir oteli arar sana yer ayarlardım. böylece hem sen kırılmazdın hem yenge.


  • victum  (19.01.16 14:08:28) 
yenge rahatsız olmasın kuzen ben evde donla geziyorum de.


  • jugador  (19.01.16 14:09:22) 
kredisi yüksekmiş kuzenin. ayrıca sabırlı adammışsın.

ben şu hareket sonrası çoktan silmiştim kuzeni hadi çok uç bir sevgimiz vardı silemedim diyelim yengeyi kesin gömmüştüm.
  • islergucler2  (19.01.16 14:10:48) 
evlilik garip işte.. bence alışın buna.. ben yeni evli arkadaşlarıma gel bi saat birşey içelim bile diyemiyorum.. bu sebeplerden ötürü.

bence öyle çok abartılacak bir şey yok.. senin 'bunlar yeni evli bi sorayım bakayim sabahtan' moduna girmen lazımdı. kadın sevmiyor seni belki olamaz mı? başka bir derdi var belki de kadının? senin kuzenle samimiyetin eşi ile de olacak gibi bir durum yok.

he 11'de gelen misafire bul bir yer demek hayvanlık tabi ama sabahtan 'hacı müsayit misiniz?' dememekte pek insani değil bence..

bu arada CS ölmedi mi ya?
  • dedim dedim de kime dedim  (19.01.16 14:16:00 ~ 14:30:32) 
Kuzenin çiğ bi adammış. Orada kalma şansın yoksa, durumu açıklaması ve kalacak yer bulup götürüp seni yerleştirmesi gerekirdi.

Ben birdaha görüşmezdim. Bunu da açık açık söylerdim. Beni gecenin 11'inde gözümün içine baka baka kapının önüne koydun beni, birdaha ne seninle ne de eşinle görüşmek istemiyorum. Bu kadar.
  • battal gemalmaz  (19.01.16 14:19:41) 
istanbul'a geldiklerinde ailecek işiniz çıksın bir yerlere gitmiş olun,
kesinlikle ağırlamazdım onları.. çok ayıp etmiş kuzenin..

  • demeterius  (19.01.16 14:22:24) 
Dedim +1
Tamam gece kapi onune koymak olmamis ama senin de sorman lazimdi musait misiniz diye. Evde tek tuvalet falan varsa yenge nereye sicacak?

Evliligim dinamigi bunlar. Sen de evlenince bu tarz seyler bekleyeceksin
  • la noix  (19.01.16 14:23:48) 
kuzeninizin eşi normalde size nasıl davranıyor? bu bir ipucu olabilir. normalde aranız iyiyse belki o geceye mahsus çözmeleri gereken bir konu vardır. bunu da söylemek istememiştir. bu kadar irdelememin nedeni de kardeş gibiyiz demeniz. yoksa çıkarın böyle insanları hayatınızdan.


  • makarnavodka  (19.01.16 14:26:56) 
istanbul'a geliyoruz dendiğinde nerede kalacaksınız de ve evinde kalmasınlar. yaptığı büyük terbiyesizlik.


  • kuzey li  (19.01.16 14:33:49) 
Şimdi evli adamın akrabasıda olsa evine başka bir adamı alması uygun değildir. Anne babanın evi farklı tabi. onlar aile büyüğü. Fakat karşı tarafın sana yardımcı olması gerekiyordu o noktada hatalı.


  • KaraSakall  (19.01.16 14:35:17) 
böyle bi durumda ben eşimi alıp otele gider, misafiri kapının önüne koymazdım. kolay değil tabi misliyle karşılık vermek ama bi noktada koparmak lazım. geldiklerinde hiçbir şey yapmayıp mesaj vermeye çalışmayın. zira gecenin bi yarısı sizi sokakta koyacak kadar düşüncesiz olan adam öyle ince mesajdan anlamaz. ayrıca eşim bana dese ki "kuzenin kalmasın rahatsız oluyorum", ağzına bi tane çakarım. (bkz nick-entry uyumu)


  • animalman  (19.01.16 14:37:26) 
eşi gerçekten arıza çıkaracak bir tipse ve kuzenin kadının sözünün üstüne laf söyleyemeyen biriyse arada kalmıştır. ama sanmıyorum bence o da kalmanı istemedi.

onlar gelince nerede kalacaksınız misillemesi çok çocukça olur. izin alamadım vs. demek en mantıklı ve hak ettikleri davranış bence.

olayın şu yönü de var kuzeninle arandan su sızmıyordur ama eşiyle de öyle olacak diye bir şey yok. ne olacak kuzenimin evi gidip kalırım devri bitti. önceden müsait misiniz filan şeklinde onay alman gerekirdi.

iki tarafta da suç var.
  • sanguine mcqaer  (19.01.16 14:37:29) 
bizi gelismelerden haberdar et tolga, merakta birakma, emi?
eksideki ailen

  • menny  (19.01.16 14:57:05) 
Kuzenin uzun zamandır beklediği günah gecesi belki de o geceye denk geliyordur lan. Sana da "ya kuzen üzerine afiyet ben yengeni bu gece anırtacağım da, biraz vakitsiz geldin, istersen bi otele yerleş bu gecelik." diyemediyse tabi. Suçu yengeye atmıştır. Olm niye böyle yaptınız çok kırıldım diye bir sor bence.


  • hic sikilmadan seks yaparim  (19.01.16 15:00:02) 
''normal bekar insan evli çiftin evinde kalmaz'' diyenlerin kafasını anlayamıyorum. bizim ailede başka şehirden gelen kuzen kapının önüne konmaz, ağırlanır. hatta o şehirde işi gücü varsa ilgilenilir. direkt arayıp'' bu akşam sizde kalacağım'' denmez, birkaç gün önceden aranıp müsait misiniz diye sorulur ama.

yani son dakika aradıysan geliyorum diye sen haksızsın, onlar önceden haber veriyor. gezdirmek için izin almak zorunda değilsin ama tabii.

önceden aradıysan haklısın, bence açık açık kırıldığını bu yüzden ağırlamak istemediğini söyle.
  • gmzo  (19.01.16 15:06:44) 
ben de yeni evliyim. esimin kuzeni bizde kalmak istedi. huzurum kacti, tedirgin oldum... sizler beraber buyumus vs olabilirsiniz ama benim icin esimin kuzeni=sokaktan gecen herhangi biri. huyunu suyunu bilmem, tanimam etmem...
gelsin cayini icsin yemegini yesin, gulelim eglenelim ama vakitlice kalkip gitmesini de bilsin.
bu duruma gucenmek veya gonul koymak ilkellik olurdu.
biraz dusunceli, ince fikirli, anlayisli olmak lazim. anlayisli insan zaten sizde kalacagim diye emri vaki yapip da insanlari zor durumda birakmaz.
yenge hanimin yaptigi da terbiyesizce.
  • nax  (19.01.16 15:09:16) 
bence madem aran iyiydi, seviyordun kuzeni karşılık verme hacu. öyle güzel akrabalar zor bulunuyor. bi de kan bağının ayrı bi anlamı var hakkaten. sen karşıla ağırla, ama kuzenle yalnızken de söyle ben çok alındım diye. hanımından uzak durursun soğuk davranırsın, hanımı ortama girince komple kendini çekersin anlaşılır zaten durum. kuzeni yakma yani kadın yüzünden.


  • icim urperiyor  (19.01.16 15:11:58) 
sen ona "ee nerede kalacaksınız" diyecektin hocam :) ayıp etmişler.


  • freetakilir  (19.01.16 15:29:25) 
gezdir bizi derse "cd'den birini bul da gezdirsin kuzen" dersin.


  • KidLazer  (19.01.16 15:49:45) 
abi önce "couchsurfing'a ilan vermemiştim ki beni numarayı nerden buldunuz" fln diye goy goy yap. Ardından " abi şaka bi yana gel tabi başımın üstünde yerin ama yenge nerde kalacak?" diye sor. Bu en azından geçen hafta içinde kalan sokamadığın lafın gazını alır.


  • mkrk  (19.01.16 16:23:15) 
kuzen ben çok düşüncesiz adamım bizde kalın dedim ama yengenin rahatsız olacağını hiç düşünemedim de. özür dile :)
@tolga asp sen yaptığın öküzlüğün farkında değilsin burada anlatırken de geçiştirmişsin. haber vermeden gece vakti yeni evli ya da değil hatta bekar bile olabilir, bir kişinin evine gidilmez. sen öyle düşüncesizlik yapınca yenge de kızmış, kuzenini sıkıştırmış. bu saatte habersiz öyle nasıl gelir ... demiş kuzeni doldurmuş. sonuçta kadının elinde haklı bir yan var o da hayır diyememiş ve seni yollamış. o kadar çıldırmaya luzüm yok. adamlar sana geleceğini 2 hafta önceden haber veriyor sen çat kapı başka şehirden yatılı kalmaya gidiyorsun. 25 yaşta küçük bir yaş değil aslında böyle düşüncesizlikler için tabiri caizse eşek kadarsın.
ailen tipik türk ailesi olduğu için akraba ne olursa olsun kapıda bırakılmz kafasındalar. ayrıca mallar mı lan insan seviştiği yatağı neden misafire verir ve misafir neden o yatakta uyur. yatak odası özel bir yer her zaman birileri giremez öyle uyumak ne kelime.
ne garip ailesiniz laaa
  • fasulyek  (19.01.16 18:02:34) 
fasulyek +1


  • KaraSakall  (19.01.16 18:12:38) 
@fasulyek; duyuruyu tekrar oku, özellikle "telefonda söyledim ya sizde yatıcam ama sorun olur dersen couchsurfing'den birini bulurum" kısmını beynine iyice kazı ve karşındakini öküzlükle suçlamadan önce kendin öküzlük yapmadığına emin ol.


  • tolga asp  (19.01.16 19:01:48) 
la noix+1

her kim olursa olsun, sormadan gidilmemeli bence.
  • bir varmis bir yokmus  (19.01.16 19:17:39) 
ben mi yanlış anladım siz mi yanlış anladınız çıkamadım işin içinden. adam haber verdim demiş, gelir bizde bir hafta kalırlar demiş. yabancı olacak bir durum yok. yoldan geçen insanlar kadar yakınlarsa niye kalıyorlar 1 hafta?

rahatsız olduğu adamın evine gidip 1 hafta kalmak da enteresanmış. direk kısasa kısas, sikerler. ben x'ten rahatsız oluyorum nerede kalacaksınız derdim.
  • stereoseyfi  (19.01.16 19:29:24) 
la arkadaş yazdıklarım okunmuyor mu benim? sormadan giden kim? yukarıda demişiz telefonda konuştuğumuzu. habersiz gidip bir de utanmadan böyle bir duyuru açacak değiliz.


  • tolga asp  (19.01.16 19:29:41) 
ya sen telefonda söyledin heralde, kardeşin gibi bişey o senin size gelince rahatsız olmuyo da sen onlara gidince neyden rahatsız oluyo anlamadım, kadın istemediyse ayıp etmiş ama kuzenin istemediyse senden kıskandıysa falan ayıbın büyüğünü işte o yapmış.
bana göre, baştan söylemeden gitmiş olsan bile belki içinden kızmalıydı, belki ufak bi söz söylemeliydi, önceden haber versen iyi olurdu gibi, ama asla göndermemeliydi.

  • pamuk helvalar cebe  (19.01.16 19:41:00) 
öncelikle sorun şu ki.. bunlar 1 yıldır evli. belki kadın güzel bir gece ayarlamıştı o akşam adama?

belki odada gül yaprakları filan bekliyor.

ya da sözleştiler sözleştiler, azdırdılar bir birlerini sonra zaman geldi çattı. hop önceden habersiz gelen misafir.

kadın da oturdu kös kös.. sustu sadece. istemiyorum keyfim kaçtı demeye başladı. istemiyorum kalsın tamam. sorun yok. isterseniz beraber yatın. yok canım sorun yok :)) yok sorun ben iyiyim git takıl sen kuzeninle. benim zaten şansım yok. bişey için çok uğraşırım zaten olmaz. sana hediye şu oyuncağı almıştım bu arada. süprizi kalmadı ama al..





kim bilir..
  • stevie  (19.01.16 19:50:35) 
komedi oldu iyice... "sormadan gittigimi kim soyledi" diyorsunuz. telefonda "ben geliyorum" demek soru sormak mi oluyor?


  • bir varmis bir yokmus  (19.01.16 20:30:18) 
Sonucu bildir panpa. Attim fava.

Cevap: Sen haklisin gardasim. Sana yapilanin aynisini kuzenine yasat ki ders alsin.
  • japon askeri  (19.01.16 22:00:12) 
@fasulyek senin otel odalarında yattığın yataklarda kimler ne fanteziler yaptı kim bilir? ne demek seviştiğin yatak misafire verilmez. halının üstünde sevişsen kimsenin ayak basmasına izin vermicen mi? ne mallar var ya.


  • animalman  (20.01.16 07:13:30) 
kuzeninden böyle bir hareket gelmişse, afedersin sıçarım öyle kuzenin bacağına.

sonuna kadar haklısın. nihayetinde çocukluğunuz beraber geçmiş, anne baba da aynı şekilde davranmış herife. ayıptır, bir gece kalacaksın altı üstü. millet de hemen 'onlar evli, olur öyle' moduna geçmiş. yahu gecenin bir vakti -15 derecede nereye gidecek la bu adam. iyi, rahatsız olacak yenge hanım diye fellik fellik kalacak yer arasın.

aynı şekilde gecenin bir vakti yenge hanımın kuzeni gelseydi, senin kuzen surat yapabilecek miydi?
  • mermize  (20.01.16 07:28:56) 
geldiğinde nerede kalacaksınız ev müsait değil de, önceden plan yapmamış olsun ki sokakta kalsın eşşek.

ben olsam tek kelime konuşmam artık.
  • [silinmiş]  (20.01.16 08:21:35) 
müsaadenizle bir güncelleme yaparak son durumu anlatıyorum, bu artık hepimizin davası oldu arkadaşlar.

az önce kuzen aradı (malum olaydan sonra ilk defa konuştuk), naber nasılsın muhabbetinden sonra "önümüzdeki hafta istanbul'a geliyoruz" dedi. "gelin gelin ama nerede kalacaksınız?" dedim. 5-6 saniye bir sessizlik oldu, "vaaaaaaaayy kuzen laf mı sokuyon len bana :))))))" dedi, "hayır gelin ama yenge rahatsız olmaz mı" dedim. "haklısın kuzen" dedi "özür dilerim o gün öyle bir şey oldu ama gerçekten eşim rahatsız olurum dedi yoksa beni biliyosun" dedi. "yav he he" deyip içimdekileri döktüm. gecenin bir vakti beni kapının önüne koyduklarından girip bize geldiklerinde annemle babamın kendi odasını bunlara tahsis ettiklerinden çıktım. mahcup oldu, özür diledi. kendi çapında açıklamalar yaptı. sonra da "tamam o zaman biz geldiğimizde otel veya pansiyon falan bakarız sorun değil" dedi. "siz bilirsiniz kuzen, isterseniz yine gelin ama yenge rahatsız olur benden, ya ben başka yerde kalırım ya da siz bir yer bulursunuz" dedim ve kapattık.

çok iyi de oldu çok çok güzel oldu tamam mı. 1 aydır içimde tutuyordum sonunda çıkardım, acayip rahatlamış hissediyorum şuan. sebepsiz gurur duyuyorum kendimle. akşam zirve yapıp omuzlara mı alsanız beni?

konuyu takip edenleri bilgilendirmek istedim.
  • tolga asp  (02.02.16 12:55:26 ~ 12:56:39) 
5dk laf sokucam diye bir ömürlük kuzeni küstürmüşsünüz.. bu olayı kuzen unutsa eşi unutmaz ilerde böyle kuzen çok ararsınız..


  • dedim dedim de kime dedim  (02.02.16 12:58:57) 
iyi yapmışsın, sen gidince yenge senden rahatsız oluyor, onlar size gelince rahatsız olmuyor bu ne biçim iş.


  • kuzey li  (02.02.16 13:01:08) 
tebrik ediyorum. içinde kalacağına en azından kusmuşsun.

insanlara anladığı dilde yaklaşmak gerekiyor. bugün bana, yarın sana.
  • mermize  (02.02.16 13:07:40) 
çok iyi yapmışsın.
çok ayıp ya adamın yaptığı,arkadaşların söylediği gibi özel bi gün falan olabilir ama bir gececik misafir edemeyecek kadar boku çıkmamalı bu olayın. bence haklıısnız çok iyi konuşmuşsunuz.

  • mantarliborek  (02.02.16 13:12:49) 
Çok şahane yapmışsın, size gelip kalmaktan caymazlarsa evde donsuz dolaşmalısın.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (02.02.16 13:14:27) 
ohh çok iyi yapmışsın ben bile mutlu oldum. tebrik ederim..
freud ne demiş, içinizde kalmasın yoksa çok fena çıkar :))

  • omonia  (02.02.16 13:15:28 ~ 13:15:45) 
eşinin kuzeninin evinde kalmasından rahatsız olup, aynı kişinin evine kalmaya gitmek bana da mantıksız geldi.
şimdiden hatalarını göstermekle iyi yapmışsın. tabii keşke kendileri düşünüp en baştan otel ayarlasalardı bu konuşmayı yapmak durumunda kalmasaydın.

  • peggy  (02.02.16 13:38:11) 
@tolda asp iyi yapmışsın, sadece sömürü mantığı ile çalışan akrabanın vücutta parazit yaşayan canlıdan farkı yok.


  • bartholomew87  (02.02.16 13:53:37) 
iyi yapmışsın valla ben bile rahatladım.


  • sanguine mcqaer  (02.02.16 14:06:20) 
ohhh çok güzel yapmışın, o olayın üstüne nasıl arayıp kalmaya geliyoruz diyebiliyo çok tuhaf, seni evden gönderen der gerçi, ama sen iyi yapmışın içini döküp rahatladın çok güzel.


  • pamuk helvalar cebe  (02.02.16 16:13:42) 
hem evinden kovmuş hem de evinize gelmek istemeler, "laf mı sokuyorsun bana" diye yüzsüz yüzsüz konuşmalar. bence de iyi olmuş, anlasın hatasını.


  • reptillia  (02.02.16 16:38:13) 
İçimin yağları eridi. Nirvanaya ulaşmaya ramak kalmıştı yine gelirseniz başka yerde kalırım dediğini okudum:(

bir de bu tarz insanlar "Aman allahım biz onlara neler ettik ama bizi ne biçim de ağırladılar, kahrımızdan ölemezsek intihar edelim." insanları olmadıkları için fayda etmez. Bunlara böyle kısasa kısas lazım.
  • stereoseyfi  (02.02.16 17:05:26) 
en iyisini yapmışsın birader.

ben de "kuzen" konularından çok çekmiş birisiyim.

herkese hak ettiğini yaşatacaksın.

kimseden lafını esirgemeyeceksin.

süper yapmışsın.
  • kosun lan mevzu var  (02.02.16 19:46:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.