[]

İnsanlar mutlu anlarını Facebook'ta neden paylaşıyor?

Lütfen linç etmeyin, sadece anlamaya çalışıyorum: Sevdikleriyle mutlu anlarını mı paylaşmaktan zevk duyuyorlar, yoksa 'baaak ben ne mutluyum' diye hava mı atmak istiyorlar? Ya da kendilerini mi övünerek tatmin ediyorlar? Mesela ben iyi bişey gelse başıma utanıyorum paylaşmaya, 'olan var olmayan var' gibi geliyor ama her paylaşan da kötü niyetli değil herhalde.. Görgüsüzlük demek acımasızca mı? Bu konuda sözlükte bir başlık vardı neydi?




 
ben mutluyum, eğleniyorum bunu görün ve kıskanın pislikler


  • KaraSakall  (11.01.16 20:52:02) 
Gerçekte mutlu olmadıkları için.


  • harvey  (11.01.16 20:56:03) 
sevgili fotosu filan demiyorsan, biz meslektaşlarımızla yaptığımız işten mutlu olup vaka paylaşımı yapıyoruz bazen. başkasında ve kendinde iyi işler görmek, motive edici bir şey.

aynısı spor yapanlar için de geçerli, spor yapan adam da paylaştığında motive edici olabiliyor ben çok görmüyorum.

Ama günübirlik sevgili olayı epic fail çoğu zaman.

Yalnız aileler için durum farklı bebek filan oluyor akrabalar facebook'tan takip ediyor filan :D

aile oluşmadıysa ve ciddi bir ilişki yoksa, habire sevgili değiştirme süreçlerine şahit oluyorsun o da çok fazla şeffaf bir süreç oluyor.
  • neferkitty  (11.01.16 20:59:16 ~ 21:01:51) 
... cunku insanlar dusune dusune yasayan mahluklar degiller.


  • e haliyle  (11.01.16 21:05:13) 
Herhalde dışardan tepki almak beğenilmek insanoğlunun hoşuna gidiyor. Yani sevgilisi ile fotoğrafını koyan kişi beğeniler geldikçe mutlu oluyor insanlar bizi seviyor önem veriyor diye düşünüyor beğenilmek hoşuna gidiyor. Mesela güzel bir kız güzel olduğunu bilse de birilerinin ona bunu söylemesi hoşuna gider daha da cesaretlendirir. Durum da böyle herhalde. Tabi bir de geberin lan ben çok mutluyum mottosu da var.


  • sutu seven kamyoncu  (11.01.16 21:47:56) 
cankaya sapigi gibi dusun.


  • partizan  (11.01.16 22:05:47) 
ilgi mayaklığı, ego, kıskançlık, 80-90 lı yıllarda düğün albümlerini zorla gelen misafirlere gösterten tipler gibi.sayıları milyonlarca artık bu güruhun.

alayına unfollow.
  • morcivert  (11.01.16 22:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.