[]

Bu fotoğraf nasıl çekilmiş?

www.flickr.com

Bu cihazın 1.6 crop faktörü var, 24 mm ile çekilmiş, yaklaşık 40 mm yapar.
Birden fazla fotoğraf çekip birleştirmiş mi çeken kişi?

 
aynı crop faktörlü bir makinem ve 24 mm bir objektifim var. böyle fotoğraf çekemiyorum. bu kadar kırılma için 10 mm'de falan çekmem gerekiyor. birleştirmiş kesinlikle, yoksa böyle croplanmaz bu fotoğraf. ama yine de 24 mm için kırılması çok geldi bana. bilemiyorum profesyonel abiler ablalar ne der ama.


  • allineed  (10.01.16 14:16:39) 
Birden fazla fotograf çekilip birleştiriliyor. Photoshop'un dahilinde bulunan Photomerge'den yardım alabilirsin.

Toplamdaki açı ne kadar genişlerse veya konu ne kadar yakınlaşırsa distorsiyon değeri de o kadar artar, geniş açı ve dik çekip birleştirme yapmak ise bunu büyük ölçüde engeller.
  • fuya  (10.01.16 14:20:50 ~ 14:26:57) 
fotografci degilim ama fotografin cekildigi sehirde yasiyorum.
o bina oldukca uzun ve onunde buyukce bir meydan var. makinayi koyudugu yer meydanin kenari sayilacak derecede disarida kaliyor.
bilmiyorum lenslerin kapasitelerini ama hepsini tek karede cekebilmek baya zor duruyor.
  • jedilance  (10.01.16 14:55:59) 
tek kare olmadığı aşikar.


  • oligomer  (10.01.16 15:13:42) 
Zeljko Soletic var google+'ta, bu tarz fotoğraflar çekiyor sürekli. birleştiriyor fotoğrafları, google'ın photosphere'si gibi oluyor, harika fotoğraflar ortaya çıkıyor.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.01.16 15:18:07) 
yan yana çek sonra hugin le birleştir. hatta 1x6, 2x2, 3x3 vs şeklinde birleştirme bile yapabiliyorsun.


  • washe  (11.01.16 13:49:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.