[]

yesil pasaport ve vize sorusu

Simdi sorumu acikca yaziyorum okuyacaklara simdiden tesekkurler. Erasmus icin vizeye basvurdum ve yesil pasaportum var. Diyelim ki bana 15 subattan 15 hazirana gecerli vize verdiler. Ben yesil pasaportum oldugu icin bir iki hafta once gidip bir iki hafta sonra donmek istesem boyle bir sey mumkun mu? (Hani yesil pasaportun 3 ay vizesiz kalma hakkini kullanma acisindan)




 
hayir.


  • in vino veritas  (09.01.16 16:45:57) 
Neden? Yani ne bileyim neye dayanarak diyorsun bunu? Sonucta yesil pasaport bana 3 ay vizesiz kalma imkani sagliyor. O vizeyi takmadan istedigim zaman giremez miyim ulkeye? Hadi cikma olayini gec kafama gore niye giremiyim?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.01.16 17:11:42) 
Yesil pasaportumla ispanya almanya (2 kez) finlandiya ve taylanda girdim hic birinde ne kadar kalacaksin neden geldin diye soran olmadi.bu sormayacaklari anlamina gelmez ama egitim tarihi gelmemis giremezsin diyeceklerini de sanmam


  • delicevat  (09.01.16 17:17:05) 
verdikleri vize suresi zaten pasaportunun hakkindan uzun, dolayisiyla erken girsen sorun olmaz ama gec cikarsan sorn yasarsin.


  • in vino veritas  (09.01.16 17:17:13) 
madde olarak bulamadim ama aldiğin vize 3 aydan uzun bi süre oldugu için vize süresi dişinda orda kalman yasal değil

ama oraya önce gidip vizeni orda başvuru yapip alirsan o zaman 1-2 hafta önce gitme hakkini kullanabilirsin. geç çikma konusunda böyle bi şansin pek yok avrupa ülkelerine girişin men edilebiliyo vize süresinden fazla kalirsan
  • berginyonbaenre  (09.01.16 17:22:08) 
bence hicbir sorun olmaz


  • maresalx  (09.01.16 20:25:06) 
Arkadaslar bunu net olarak nereden ogrenebilirim yonlendirirseniz sevinirim. Arastirir okurum sorun degil yonlendirseniz yeter.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.01.16 21:01:51) 
o ülkenin konsolosluğuna resmi bi mektup/dilekçe yazıp yine yazılı cevap istesen belki...

yeşil pasaport kullandım, tahminimce giriş problem olmaz "vize oturma izni için" dersin şimdi turistik geldim vs dersin olur hatta sormazlar bile belki ama dönüş vizeden fazla olursa sorun çıkarırlar gibi geliyor bana. Oturup "başında şu kadar gün, sonunda bu kadar kalmışsın" gibi bir hesap yapacaklarını sanmıyorum. Ha mantıklı olan, kanuna göre olan sanki o ama vizen olsa bile yeşil pasaportun olsa bile seni ülkeye almama hakları var öyle düşün, o görevlilerin de inisiyatifi var.
  • rodriguez2  (09.01.16 21:12:05) 
En garantisi konsolosluğa sormak. Ama şunu bil yeşil pasaport sana 3 ay orada kalma hakkı vermiyor, son 180 gün içerisinde 90 gün orada kalma hakkı veriyor, farklı şey ikisi. O yüzden ben de @in vino veritas gibi erken gidersen sorun olmayacağını, ama vizen bittikten sonra kalırsan zaten son 180 günde 90+ kalmış olacağından problem çıkartabileceklerini düşünüyorum.


  • noluyo yaa  (09.01.16 21:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.