[]

haklı mıyım haksız mıyım

yakınımızda iki tane restorant var. ikisinin de otoparkı yok ve ikisi de vale hizmeti veriyor. müşteriler gelip arabasını bırakıyor, adamlar da ara sokaklara, mahallelinin evinin önüne park ediyor. bir de iki restorantın da çok müşterisi olduğu için bir iki arabalık bir olay değil bu.

geçenlerde mahalleden biri denk geldi valeye. biraz tartıştıp dağıldılar.

müşterilerden biri de arabasını almaya gelince -normalde müşteriler restorantın önünde bekliyor. adam neden buraya geldi anlamadım ama- buraya araba mı park edilir, otoparkınız yok mu, arabaya bir şey olsa sorumlusu kim falan dedi. vale de artis artis bizim sorumluluğumuzda merak etmeyin falan diyor.

ben mahalledeki bu vale işlekliğinden bıktım.

siz ne düşünüyorsunuz?

 
Vale dediğimiz şey, otopark mafyasının 2010'lu yıllar versiyonu. Özel bir otopark yok, bildiğin mahallenin sokağı. Yapımında para harcamadıkları bir işten para alınması düpedüz eşkiyalık. Şehir eşkiyalığı. Otopark mafyasından kurtulabilmek için İspark'ı kurmuşlardı ama boşluklardan janjanlı adlarla yine pörtlediler. Gerçi Ispark'a da karşıyım da, o başka sefere.


  • aychovsky  (09.01.16 14:37:24 ~ 14:39:39) 
aynısı bizim sokakta da var. benzin midir mazot mudur isim vermeyeyim oranın zibidi valeleri 2 kere dayak yedi sokak ahalisinden. daha geçen hafta ben girişecektim. apartmanımın önünde durmuş yer tutuyor. üstüne sürmek zorunda kaldım kopilin.


  • zamanin otesinden gelen buz gibi suser  (09.01.16 14:41:54) 
Vale'lerden de tıpkı zengin yerlerin garsonlarından olduğu kadar nefret ediyorum. Genelde varlıklı kişileirn ayak işlerini yapıyorlar diye kendilerini bir halt sanıyorlar. Ancak Vale dediklerimiz aslında değnekçinin, otopark mafyasının isim değişmiş hali herkesin de dediği gibi. O yüzden daha da gıcık oluyorum. Apartman önü/sokak önü gibi durumlarda en iyisi ilkel yöntem. Bir tane kovaya/saksıya beton doldurup üzerine plastik kazık çakıp X APARTMANI SAKİNLERİNE AİT PARK YERİDİR yazarak en azından kapı önü kurtarılabilir.


  • g man  (09.01.16 14:47:16) 
mahalleli olarak kendi evinizin önündeki yerler için ücret ödüyorsanız siz haklısınız.


  • jugador  (09.01.16 14:47:18) 
eğer otopark arsası evinize aitse arayın polisi çektirin. onlar uğraşsın.


  • kayranin kedisi  (09.01.16 15:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.