[]

android/root/rom

1. android telefonum uygulama yüklerken/güncellerken hafıza dolu hatası vermeye başladı. telefon hafızasında 1 gb kadar boş yer görünüyor ama veri girişine izin vermiyor. telefonun kendisi için gerekli o kısım diyenler olmuş ama ne kadar doğru bilemedim. uygulamaları hafıza kartına taşıma imkanı vermiyor telefon, nasıl çözebilirim bu hafıza sorununu?

2. telefona root atmak, izin verilmeyen uygulamaları yüklemeyi mi sağlıyor sadece?

3. üç yıllık telefon, romu değiştirsem, daha yeni çıkan bir rom yüklesem bana zararı ne olur? yararı ne olur?

teşekkürler.

 
1- a- root atıp normalde silinmeyen gereksiz uygulamları silip yer açabilirsiniz.
b- root atıp uygulamaları hafıza kartına taşıma yapabilirsiniz.

2- hayır. root atınca kök dizine erişim imkanınız oluyor. ve telefonunuzda her istediğiniz değişikliği yapabilir hale geliyorsunuz.

3- cynogenmod rom'ları deneyebilirsiniz ancak nexus telefonlar hariç çok stabil bi rom ben görmedim. custom rom yükledikten sonra telefonunuzun çalışmayan özellikleri olabilir. bunu da zaten genelde şu şu çalışmıyor bilmem ne diye belirtiyorlar romlarda.

rom değiştirmeyi tavsiye etmem, root atmanızı tavsiye ederim. tabi yapabileceğinize inanıyorsanız. telefonunuzu brick edip kullanılmaz hale getirme riskiniz burdan gördüğüm kadarıyla hayli fazla.

marka model verirseniz kullanışlı rom var mı bakarız ayrıca.
  • jugador  (09.01.16 14:42:14) 
@jugador

telefon işine girmedim hiç şimdiye kadar ama yapabilirim bence. bilgisayara ait her işimi kendim çözüyorum sonuçta, araştırmadan iş yapmam zaten.

romdan vazgeçtim, tavsiye edilmiyor. bi cleanmaster yükleyeyim, o da işe yaramazsa root atarım.
  • devilred  (09.01.16 14:51:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.