[]

Yalın internet ve modem kurulumu

Vodafone'un yalın internetini bağlattım eve. Dün de mesaj geldi internet hizmetiniz başlamıştır diye. Kullanıcı adı ile şifreyi de gönderiler.

Sorun şu,

Evde telefon bağlantım olmadığı için modemin kurulumunu tam olarak nasıl gerçekleştireceğimi bilmiyorum. Evde daha önce kullanılan telefon kablosunu takıyorum DSL portuna ama modemde LINK ışığı yanıp sönmeye devam ediyor, internet ışığı ise hiç yanmıyor.

Yalın internetlerin kurulumu daha mı farklı oluyor yoksa kablo ile ilgili tesisat sorunu mu var?

 
@zombi,

splitter kullanmıyorum zaten.
  • tendra van case  (08.01.16 13:55:56) 
modemin ayarları kendiliğinden mi yapılıyormuş?
yoksa modeme kullanıcı adı ve şifre girmek gerekebilir.

  • gkhncnzdgn  (08.01.16 13:57:39) 
@gkhncnzdgn,

modem bana ait, hızlı kurulumu seçerek bana verilen kullanıcı adı ve şifreyi girdim ama ışıklarda değişen bir durum olmadı. kullanıcı adı ve şifreyi girip kurmak yeterli değil mi? başka bir işleme daha mı ihtiyaç var yoksa?
  • tendra van case  (08.01.16 14:00:44) 
yeterli olması lazım. fakat kullanıcı adı uzantısı @ttnet veya @vodafone falan oluyor, servis sağlayıcılardan alınan bazı modemlerde kısıtlı oluyor bu uzantıyı değiştirme izni. ondan da kaynaklanıyor olabilir.


  • gkhncnzdgn  (08.01.16 14:05:30) 
modem marka ve model ne?


  • jugador  (08.01.16 14:29:52) 
@jugador,

www.eyfel.net

modem şu hocam.
  • tendra van case  (08.01.16 15:33:28) 
bugün ben de vodafone yalın internete geçtim superonline dan. mevcut telefon kabloma telekomdan biri gelip bi şeyler yaptı, ya da kutudan halletti bilemiyorum.

kurulumda değişiklik yok ancak şu oldu bende: xy123456z@vodafone olan kullanıcı adımdaki rakamların sonundaki "z" harfini görmemişim, buna dikkat edebilirsin. sonrasında şifreyi text editorden kopyala yapıştır yaptığım için kabul etmemiş.

müşteri hizmetleri problemin ne olduğunu söylüyor. 0 850 542 0 542 yi araman iyi olur.
  • ensar  (08.01.16 18:06:49) 
meğersem apartman girişinden tesisatı eve kadar çekmem gerekiyormuş(ki evde telefon hattı vardı zaten). bugün elektrikçi çağırarak yaptırdım ve olay çözüldü. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.


  • tendra van case  (09.01.16 14:50:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.