[]

Bagaj meseleleri/uçak/yurtdışı

Merhabalar,

Hollanda'ya gideceğim de, "el bagajı olMAyan" bagajımda tahini,pekmez taşısam sorun olmaz değil mi?

El bagajımda mercimek,bulgur,fındık fıstık vb taşısam sorun olur mu? Hollanda girişinde, el bagajlarını kontrol ettiklerinde sorun çımaz değil mi?

 
Findik fistik sikinti olmaz da bu saydiklarinin hepsi hollanda'da da vardir turk marketlerinde.
Hadi findik fistik insan kapali urun almiyor herkesin aldigi bir yer var da.. Mercimek, bulgur bulunuyor her yerde.

Et ve et urunleri, sut urunleri kesin sikinti eger yakalanirsan. Ama bunlarin sikinti olacagini cok sanmiyorum. Bir de o tahin pekmez dokulurse, acilirsa filan cok uzulursun :((
  • kuehles blondes  (07.01.16 10:06:23) 
Hocam önerileriniz için çok teşekkür ederim, orda olduğunu biliyorum. Fiyatlarını da biliyorum :)

Dökülmeyecek şekilde koymanın yolları var.
Soru, orun olmayacağı kesin bilgi mi? :)
  • fiber  (07.01.16 10:19:20) 
Pazar günü nar ekşisi, salça ve bulgurla uçtum Atatürk'ten. Evet kısır yapacağım ^^


  • evrim halkasi  (07.01.16 10:23:37) 
Bilmem, avusturya'da hic o kadar pahali degil, demek hollanda'da daha pahali.

Meat and milk and any items thereof from non-EU countries with the exception of limited amounts from Andorra, Croatia, the Faeroe Islands, Greenland, Iceland and small amounts of specific products from other countries
• Protected species and products thereof as listed by the CITES (Washington Convention) for example ivory, tortoise shell, coral, reptile skin, wood from Amazonian forests.

netherlands.visahq.com


Bir de

www.belastingdienst.nl
  • kuehles blondes  (07.01.16 10:27:21) 
Kuru bakliyatta sıkıntı olmaz ama pekmez, tahin gibi kavanozların poşetlerini vakumlattırabilirsin. bazı kasaplarda ve şarküterilerde görmüştüm poşetleri vakmladıklarını. böylece dökülme riskini en aza indirmiş olursun. iyi yolculuklar


  • mazeret dilekcesi  (07.01.16 10:41:25) 
Vakum yaptıracağız zaten de, ülkeye götürmek yasak mı onu merak ediyorum?


  • fiber  (07.01.16 10:47:38) 
Sorun yok, yurtdışından Türkiye'ye 5 kiloya yakın peynir getirdim valizde, kimse bu ne demedi. Sucuk, pastırma, pekmez, süzülmüş yoğurt, konsantre vişne suyu, salamura yaprak o kadar çok şey çıkardık ki kimse ne bu demedi. Yoğurt ve vişne suyu el bagajındaydı, yine bir şey demediler, THY o kadar incelemiyor gibi geliyor bana.


  • elikası  (07.01.16 11:02:46) 
@elikasi
Ben de sucuk pastirma peynir vb cok getirdim hatta en son adam bavulu actirdi ama peyniri saklamistim. Zeytini gordu, baska var mi dedi, yok diyince tamam dedi.
Bunlari yakalanmadigin surece sokarsin ama bi yakalandin mi hepsi cope gider. (Iyi ihtimalle. Kotu ihtimalle hem cope gider hem ceza odenir) Cunku normalde yasak. O yuzden riskli bir sey getirecegimde kimseye rica etmem, kendim hallederim hep.

@fiber yolladigim linklerde sorunun cevabi var.
  • kuehles blondes  (07.01.16 11:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.