[]

şimdi araba almak mantıklı mı?

hali hazırda kullandığım vw polo bir aracım var. borcunu bitirdim ama borcu bittiğinden beri fuzuli harcamalar yapmaya başladım, yani anlayacağınız para biriktiremiyorum. sırf bu yüzden kredi çekeyim yeni bir araba alayım diyorum. ev alacak durumum olmadığı için yatırım olarak arabayı yükseltmeyi düşünüyorum. araba fiyatları da her sene üstüne koyduğu için pek bir zarar etmiyosun. Bu şekilde bi nevi para biriktirmiş de olacağım diye düşünüyorum.

kendi arabımı da 30 bin civarına satarım diye düşünüyorum. şu mevsimde şimdi kullandığım arabayı satıp 20-25 bin civarı kredi çekip araba almak mantıklı mıdır?


 
mantıklı. ben de aynı şekilde para biriktirdim. türkiye de arabalar ağır hasar almadığı sürece asla değer kaybetmez.


  • kumulatifvergimatrahi  (30.12.15 12:29:08) 
para biriktirmek istiyorsan birikim hesabı açıp kredi kartına bağlat. her ay düzenli para çekilsin. para biriktirmek için kredi çekmek kadar saçma bir şey olamaz.

lisede finans 101 diye ders verilmeli bence.
  • merhum  (30.12.15 12:33:20 ~ 12:41:01) 
senin dediğinin benzerini yaptım ben hocam.

birikmişim olmadığı için kredi çekip araç aldım. maaş çarçur oluyordu, elimdeki olanı da fuzuli harcıyordum.

böylelikle ilk aracımı aldım. daha sonra bi miktar para geçince elime, mevcut krediyi kapamak yerine de aracı değiştirip iki tık üstüne geçtim.

evet kredi ile birikim yapmak mantıksız olsa da ben mecburiyetten böyle bir durumu başarılı bir şekilde yürüttüm.

burdaki dikkat edilcek en büyük nokta, aracı değerinden düşük alabilmek ve satarken de kazanabilmek.

ben 11 bine aldığım arabayı 10 ay sonra 15 bine sattım üstüne 5 bin daha koyup 20 bine aldım. şimdi 20 bine aldığım araca 26 bin verdiler satmadım. sataydım iyiydi ama yerine alacağım aracı hazırlamamıştım. o yüzden o alım süreci çok sıkıntı ve uzayabiliyor. araçsız kalmak da zulüm.
  • jugador  (30.12.15 12:56:45) 
arabanın model yılı km motor ne.?
ikincisi fikrin saçma

  • difdiringi  (30.12.15 12:57:11) 
amaç birikim olsa da borçlanmak mantıklı değil gibi. bir hesap açıp sık dişini parayı oraya göm.


  • dunden beri dimdik  (30.12.15 13:13:46) 
Yatırım için araba alınmaz. Fiyatı artsa bile bir dolu masrafı var. Taşradan ev, arsa vs. bak paranı bağlamak istiyorsan.


  • arnold schwarzeneger  (30.12.15 13:16:31) 
25 bin TL kredi çeksen geri ödemesi 34 bin TL yapıyor. Hiç kimse arabaya yatırım yapmanın mantıklı olduğunu söylemesin amk. Ben de senin ilk yöntemle araba aldım. Ama yatırım amaçlı değil. Şu an satsam arabayı 23 bin TL eder. Arabaya yaptığım masraf toplam 32 bin'i geçmiştir (kredi + vergiler, bakım vs. vs.)


  • himmet dayi  (30.12.15 13:22:06) 
Araba almış olduğun için feragat ettiğin harcamaları, almış olduğun kredinin faizine vermiş olacaksın. Aldığın arabayı da aşağı yukarı aynı fiyata satacaksın, araba fiyatları artsa bile. Bankaya güzel 1 hediye olur en fazla bu girişim.

Başka çözüm bulmalı.
  • ssiradanbirigibi  (30.12.15 14:41:38) 
ya ben arabaya yapılan yatırımı ölü yatırım olarak görüyorum ama burda arkadaslar değer kaybetmez diyor.

her sene yaşı arttığı km si arttığı için zaten bir değer kaybediyor.
kaskosu, trafiği, muayenesi, bakımı, vergisi, benzini derken bi sürü masraf çıkıyor ve hala araba nasıl yatırım aracı olarak kullanılabiliyor anlamıyorum.

sadece @jugador'un dediğine katılyorum değerinin altında alıp, kar koyup satabiliyorsan karlı yatırım oluyor, öbür türlü yukarıda yazdıgım nedenlerden dolayı benim için ölü yatırım.
  • Bysb  (30.12.15 14:44:45) 
Araba ile yatırım olmaz. Bu bahsettiğiniz yöntemle ancak aracınızın değerini korumuş olursunuz. Araç fiyatları artıyor olabilir ama araç eskiyor ve paranın değeri düşüyor. Mantıklı değil bence.

Bunun dışında soruya cevap: bu aralar araba alınır, yıl sonu olduğu için ikinci el fiyatları da düşer genelde. Ama siz hem satıp hem alacağınız için pek bir fark yok.
  • Abdurrahman  (30.12.15 14:46:02) 
Her akşam "30 bin bütçeyle 2. el araba" başlığı açılıyor, sat gitsin birine, sen de rahatla biz de rahatlayalım.


  • pulsartgr  (30.12.15 15:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.