[]

Yurtdışında telefonumun internetini kullanmadan yer yön bulmak?

Yüksek faturadan korkuyorum. Ama aynı zamanda gezerken telefonumdaki gps i/ google map'i kullanmak istiyorum.

Nasıl yapmalı?


 
Gitmeden önce haritada şehri gez. İşini görürsün öyle.


  • efreet sultan  (29.12.15 05:03:15) 
son güncellemelerle değişmediyse google'da offline gezemiyorsun. o yüzden telefonuna offline bir gps map indirmen gerekiyor. ben sygic ile gezdim. çok başarılı. gideceğin şehirin haritasını indirmen yeterli. benzinciye kadar gösteriyor.


  • pinman  (29.12.15 05:04:54) 
O ülkenin ofline haritasını indirebilir ya da wifi ile kontrol edebilirsin.


  • nawar  (29.12.15 06:12:28) 
Here maps senin ihtiyacını görür. Gideceğin ülkenin çevrimdışı haritasını yükle internetsiz çalışır.


  • murtiii  (29.12.15 06:40:16) 
heremaps, yandex navigasyon, maps me


  • lauma  (29.12.15 07:53:09) 
google maps de istediğin bölgenin haritasını offline olarak kaydediyorsun (kusura bakma buranın offline haritası yok dediği yerlerde bile bir şekilde kullanabildim)
sonrasında garanti olsun diye data kapalı kullandım haritayı bayağı gps üzerinden yerimi yurdumu gösteriyordu net bir şekilde. offline haritada internet yokken arama ve navigasyon özelliklerini kullanamıyorsun. onun için internet olan bir ortamda gitmek istediğin yerleri haritaya pinlemen iyi olur.

  • nwnd  (29.12.15 07:59:28) 
Ulmon city maps var offline, tripadvisor var...


  • kuehles blondes  (29.12.15 08:16:29) 
Here Maps / Seçenekler / Use Offline


  • alembic  (29.12.15 08:48:30) 
adim adim;
1. google maps uygulamasini aciyorsun
2. gidecegin alani kapsayacak sekilde ekranda ilgili lokasyonu aciyorsun
3. arama kismina "ok maps" yaziyorsun
4. google senin icin alani cevrimdisi olarak kaydediyor
5. gittigin yerde veri erisimini kapatip, google maps uygulamasini kullanabiliyorsun.

kolay gelsin
  • ekyil  (29.12.15 10:49:37) 
google offline harita download etmek pek iyi gibi gelmedi bana, aksattigi yerler oldu denedigimde.

maps me pro version kullaniyorum ben, yerimi bulmasi icin sadece operatore bagli olmam yeterli oluyor yani roaming'de -ki o da parali bi durum degil zaten. bazen gerek bile kalmiyor ama daha keskin sonuclar elde ediyorum boyle.
telefonum iphone bu arada. bir kac orta duzey android telefonda gozlemledigime gore wifi yada internet baglantisi olmadan bulmayabiliyor ilginc sekilde. ama sony'de denemistik benzer sekilde cok iyi calismisti gereksinim duymadan.
  • jedilance  (29.12.15 12:59:22) 
city maps2to ve here maps var ikisinin de offline desteği var. gideceğin yerin haritasını download edince rahat rahat kullanabiliyorsun. ben o şekilde kullandım gayet işe yarıyor.


  • mesene  (29.12.15 13:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.