[]

İçkili Cafe İşletmeyle İlgili Sorularım

Dostlar merhaba. Bir cafe bistro devralmak üzereyiz. Yer Bodrum'da. İşin içine girdikçe bilmediğimiz çok fazla şey çıkıyor. Bu yüzden size minik sorularım var. Aydınlatabilen/yönlendirebilen olursa çok makbule geçecek.

1. İki ortaklı içkili kafeterya için en uygun şirket ortaklığı biçimi nedir?

2. İçkili kafeterya ruhsatıyla ev yemekleri, tabldot gibi hizmetler vermek mümkün müdür? Bunu daha çok kış sezonunda yapmayı düşünüyorum. (Ben iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları diye araştırdığımda şöyle bir madde buldum "Tek ruhsatla açılan ve birden fazla faaliyet alanı bulunan işyerlerinde her faaliyet dalı için ilgili bölümlerde öngörülen şartlar ayrıca aranacaktır." Şartları sağlarsak istediğimizi satabilir miyiz yani?)

3) Yakında bir yerde bizden başka ev yemekleri yapan bir yer varken, civarlarda bir ikincisinin olması belediye nezdinde bir sorun teşkil eder mi? (Biz makarnadan basit sebzelere, kahveden içkiye sunabileceğimiz birçok çeşidi sunmayı istiyoruz)

4) İçkili "kafeterya" için belli bi saat uygulaması olur mu?

5) Bu tarz bir işletme için herhangi bir sertifikaya ihtiyaç var mı (usta aşçı gibi) ve bu sertifikaların belli bir kriteri var mıdır? (minimum şu kadar saat eğitim, gibi)

İstediğiniz sorudan başlayabilir, aklıma gelmeyen şeyler olursa hatırlatabilirsiniz.

Çok teşekkürler.

 
1) boş bırakıyorum, ortaklık yapmadık en azından kağıt üstünde.

2) biz içki ruhsatımız varken önce tabldot yemek çıkartıyorduk, sonradan kaldırdık ve fast food, tavuk, salata, biftek gibi yemeklere yönledik. fakat zabıta ekipleri restorant statüsündesiniz diyerek, mutfakla ilgili şartları yerine getirmemizi istedi (150 cm yükselikte fayans duvar, mutfak boyutuna göre filtreli davlumbaz, yerde kullanılan malzemeler ürünlerin saklanmaşekli gibi)

3) hayır sizi bağlamaz, serbest rekabet piyasası. ,isterse tren gibi yanyana 25 tane olsun

4) kışın 01:00 ,yazın 02:00 diye hatırlıyorum. tabi bu içki satışının bitişi, müşteri isterse 4 e kadar oturur.

5) Sertifikaya gerek yok, genelde bulaşıkçılıktan , yamaklığa, ordan da aşçılığa terfi ediyorlar.


ÖNEMLİ NOT: Aşçıya asla yüz vermeyin, yemekler sevilirse nasılsa benden bşakası yapamaz diyerek devamlı zam istiyorlar, senden daha patron oluyorlar, kafalarına göre işi bırakmak istiyorlar. sonra götüm götüm geri geliyorlar. Servis elemanları devamlı değişir (üniversite, kpss, yazlık mekana gidecem şeklinde bahanelerle devamlı kaçarlar)
  • janavarorion  (28.12.15 08:15:01 ~ 08:21:07) 
Şimdi bunlara işi bilenler hep cevap verir de, sizde sanki küçük tatlı içkili bi kafe hayaliyle yola çıkıp esnaf lokantasına döndürecek bi hava var.
www.zaytung.com

Ayrıca duyuru sakinlerine indirim vs olursa uğramadan geçmeyiz. Gerçi gene de uğrarız :)
  • bigbadabum  (28.12.15 08:15:19) 
@bigbadabum :D hahaha yok, yapı olarak esnaf lokantası işletebilecek bir tipte değilim, çok dönüşeceğimi sanmıyorum :D
Duyuru sakinlerine her daim kapımız açık, lafı olmaz bile :)) Nickini söyleyene ilk bira benden! Oturup iki lafın belini de kırarız, hehe <3

  • pandispanya  (28.12.15 08:19:59 ~ 08:20:45) 
ismini yerini paylaş da yolumuz düşerse gelelim pandispanya :)

kazancın bol olsun bu arada
  • gaza gelen  (28.12.15 08:32:44 ~ 08:32:54) 
@gazagelen: çok teşekkür ederim ya, sağolasın. Sözleşmeyi bugün yapıyoruz. Bir iki hafta içinde isim cisim netleşecektir. Paylaşırım :)

@janavarorion: Aşçısı bir arkadaşımla birlikte ben olmak istiyorum. Aşçılığa terfi ettiğimi nasıl kanıtlayacağım bilmiyorum? :/
  • pandispanya  (28.12.15 08:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.