[]

Göze kürdan girmesi sonuçları ? (bir hikaye için)

selamlar

arkadaşım bir kitap yazıyor da. hikayede x şahıs elindeki kürdanı y şahsın gözüne sokuyor. bu kürdan göze 3-4 cm giriyor. bunun sonuçları ne olabilir?
tamamen körlük ? geçici görme kaybı ? tedaviyle görebilme şansı ?

bir de göze bir cisim girmesi sonucu direk kan mı gelir yoksa farklı bir sıvı mı? yahu sorması bile iğrençmiş :S

 
direk kan gelir.
hayli de, ürkütücü birşeydir gözün kanaması.
uzuvlar kanayınca çok aşırı bir yaralanma değilse, genellikle soğukkanlılığımız koruruz da, iş göze geldi miydi paniğe kapılır çoğu insan.
  • pangea  (25.12.15 22:51:31) 
kitabın adı ne veya senin adın ne kazayla almayayım, içim kalktı..


  • kuzey li  (25.12.15 23:11:22) 
merhaba. kan gelmez göz sıvısı akar. youtu.be


  • libertine  (25.12.15 23:15:40) 
y şahsı göz kapağını kapatacağı için kürdan o kadar girmez. en fazla 1cm girer. ondan da göz sıvısı veya kan gelmez. kürdan girdiği gibi çıkar. orda da kanlı bir delik kalır.


  • kaledekiyalnizlik  (26.12.15 00:57:57) 
Gözün beyaz kısmı tahmin edemeyeceğiniz kadar sağlam bu arada. Öyle kürdan falan zırt diye giremeyebilir. Göz bebeğinden girer ama. Girerse merceği parçalayacağı için kişi kesinlikle o gözdeki görüşü yitirir, az bir kanama (Belli belirsiz) ve göz sıvısı akışı olur diye tahmin ediyorum.

Lise biyolojide mezbahadan gelen dana gözlerini kesip incelemiştik.
  • yirmisantim  (26.12.15 01:02:17) 
Arkadaşlar sağolsunlar açıklamışlar ama bu kadar gerçekçi olmak zorunda mı bu kitap hacı ya :S


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (26.12.15 01:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.