[]

İş değiştirirken yıllık izin gün sayısı pazarlığı

Uzun yıllar boyunca aynı yerde çalıştığı için yıllık izin gün sayısı 25-30'ları bulmuş birisi, iş değiştirme evresinde, yeni işverenin belirttiği 14 gün yıllık iznin arttırılmasını talep edebilir mi?

Yani eder de, abes bir şey midir yoksa çok doğal, yaygın bir şey midir onu merak ediyorum.

Yeni işveren büyük bir ecnebi firmanın ufak bir Türkiye ofisi. Pozisyon uzman/kalifiye bir seviye için.

 
6 senedir kurumsal firmalar ile çalışıyorum hiç böylesini görmedim duymadım. genel pratik şöyledir: biriken izinlerin parasını ayrıldığın firma öder, sen de klasik 14 günle başlarsın. bildiğim kadarıyla yaygın değil yani.


  • interview with the vampire  (21.12.15 15:23:24) 
yaygın değil. ilk defa duydum.


  • uuth  (21.12.15 15:28:47) 
ilk defa duydum +1
önceki tecrüben seni bağlar, yeni yerde izin sıfırlanır diye biliyorum.
ama tabii ki isteyenin bir yüzü..
  • manuel mandalina  (21.12.15 15:31:39) 
İzin, çalıştığın yerin sana kafasına göre verdiği bir hak değil; iş kanunu tarafından belirlenmiş bir şey.


  • polifonik osuruk  (21.12.15 15:32:58) 
önceki iş yerinde 25-30 gün iznin olması yeni şirketi bağlamaz ancak yıllık iznin mutlaka 14 gün olmak zorunluluğu da yok.

iş kanununda 14 gün yıllık izin olacağı değil "en az 14 gün" olacağı yazılıdır. işverenler bundan fazlasını verebilir ki Türkiye'deki yabancı kökenli veya yabancı ortaklı şirketlerde görülen bir uygulama bu. Standart en az 20 gün izin hakkı veren şirketler var.

bence bu talep edilebilir, edilmesinde hiç bir gariplik veya saçmalık yok.
  • tuzzluk  (21.12.15 15:40:11 ~ 15:41:06) 
izin günleri standart 14 gündür. talep edebilirsin ama olumlu yanıt verilmeyebilir hatta verilmez.

standart dışı izin günü veren firmalar zaten sana bunu baştan söyler. mesela 24 gün veren hint menşeili bir firma var böyle benim bildiğim.
  • varg  (21.12.15 15:44:37) 
Ben defalarca yaptim o pazarligi, hep de basarili oldum, ama imzali sozlesmeye yazdirmayi unutma.


  • nooneatall  (21.12.15 16:30:41) 
calistigim sirkette var oyle bir uygulama. senin pazarligina birakmiyor isi, girdigin sirketteki calisma surenden bagimsiz, odenmis prim gunun uzerinden hesapliyor yillik izin hakkini. atiyorum buraya baslamadan 10 yildir calisan biriysen buraya basladiginda sanki 10 yildir burda calisiyormussun gibi izin hakki veriyor. yaptigi sasirtici derecede nadir kiyaklardan :)


  • in vino veritas  (21.12.15 17:11:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.