[]

doğalgaz faturası

bu ay 207 tl gelmiş!
40 m^3 kullanmışız.

www.okumaliyiz.com

şuradan hesapladım. 38 tl diyor.
tüketim bedeli olarak 40.54 tl diyor buna da tamam,

geçen 1 gün geçti diye doğalgaz kapattılar
26 tl açma kapama bedeli
ara tahakkuk bedeli 107,67
kdv 31.47


şimdi bu ara tahakkuk bedeli nedir?
kdv neden bu kadar yüksek?
ben anlamadım bu işi ya.

bilale anlatır gibi anlatır mısınız?

 
kdv toplamdan hesaplandıgı icin öyle ama ara tahakkuk bedeli nedir bilmiyorum.


  • rurouni  (20.12.15 18:36:07) 
www.sikayetvar.com

burda ara tahakkuk için yazmışlar ki; Ara Tahakkuk olarak faturanıza yansıtılan bedel, yaşamış olduğunuz gaz kesme işlemi sırasında doğalgaz sayacınızın üzerinde okunan son endeksiniz doğrultusunda hesaplanan tüketim bedelidir.
  • canercuxy  (20.12.15 18:51:20) 
Normalde her dönemde 1 kere okuma yapılır ve faturaya yansıtılır. Fakat açma-kesme işleminde de okuma yapılır ve alınan endeks "Ara dönem okuması" olarak tahakkuk edilir.

Bir önceki faturadaki endeks ile hesaplama yapın. Eğer fark çok fazla ise faturayı ödemeden bir an önce itiraz edin. Okuma hatalı yapılmış olabilir. İtiraz edecekseniz son endeksinizi not alın.
  • mylord  (20.12.15 19:38:58) 
@mylord

nasıl olacak o anlamadım? faturanın son ödeme tarihi 25 aralık.
  • indescribable  (20.12.15 19:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.