[]

Star Wars'tan Soğumak

Selamlar.

Ya ben çocuk yaşlardan beri Star Wars hayranı, yıllardır çalışma masasında Darth Vader action figure'ı duran birisi, çılgın bir bilim kurgu tutkunu olarak şu son zamanlardaki çılgınlık yüzünden Star Wars'tan acayip derecede soğumuş durumdayım, filmi bile izlemeyeceğim sanırım. O derece.

Her yerde bi Star Wars reklamları, her tarafta Star Wars ürünleri falan, geçen D&r'da 200 liraya Star Wars'lu defter satılıyordu lan. Oha. Defter amk. Ya sanki böyle himym falan gibi dizilerle vs. pompalanan "star wars sevmek çok cooldur" temalı bir yapmacıklıkla coşuyor herkes gibi geliyor. Daha bikaç ay önce Luke desen aklına Red Kit gelecek adamların Facebook profilinde ışın kılıcı falan djfjf.

Yani "ben önceden beri Star Wars seviyordum, o yüzden sadece ben heyecanlanabilirim" gibisinden bir tribe girmiş değilim de, aşırı derecede abartılıp boku çıkarılmadı mı? Benzer hisler yaşayan var mı?

 
+1

bu yeni filmler için çok fena pr çalışması yaptılar. herkes de atlıyor. bim bile bir sürü şey getirtip sattı baksana.

film de öyle ahım şahım çıkmadı zaten.
  • ayiadam  (18.12.15 09:42:34) 
sevdiğin, hayranı olduğun bir şeyi her yerde görmek neden seni ondan uzaklaştırıyor ki? tamam d&r bundan yararlanmak istiyor olabilir bu kötü bişi tamam kabul. önünde iki seçenek var, şimdi yaptığıun gibi sevdiğin şeyden bu kötü şeyleri görüp soğumak, ya da işin güzel kısımlarını görüp keyfini çıkartmak. ben 2. yi seçiyorum.


  • washe  (18.12.15 09:45:16) 
katılıyorum. trump paylaşımlarını özlettiler...

ben star wars hiç izlemedim. sırf bu manyaklık yüzünden daha izlemeden soğudum ve izlemeyi bırak hakkında bir şeyler duymak bile istemiyorum.
  • click here to see her naked  (18.12.15 09:47:30) 
Isıtıp ısıtıp getirirler böyle.
yiyen çok ne de olsa...

  • 1adam  (18.12.15 09:55:45) 
Beni dövmeyin ama bu "off çok popüler oldu" uzaklaşmasını çok ergen buluyorum. Tamam boku çıkmasa sadece sevenler ilgilense filan daha iyidir de, popülerse de popüler bana ne? diyip yoluma bakıyorum. 200 lira verip o defteri veren adam benden daha meraklısı değil. Çocukluğumdan beri Star Wars sevdiğim için de en birinci fan ben değilim.

Gönül ister güzellikler sadece değerini bilenlerle yaşasın ama o dediğin gibi olunca da devamı gelmiyor işte. 3-5 kişinin izlediği ve cool cool takıldığı bir film olsa bu işten "kar" edemeyenler devamını getirir miydi filmlerin dersin?

Bırak millet sömürsün sömürülsün. Sen sevdiğin kadarının tadını çıkar.
  • lcha  (18.12.15 09:59:52) 
adam 8. filmi yapmayacak sanırım.. artık bundan ne koparırsa..


  • dedim dedim de kime dedim  (18.12.15 10:00:01) 
aynı şekilde LOTRdan ve star warsdan soğudum.

hani bu efsaneler eskiden de aynı şeydi, para kazanmak için yapılmış işlerdi fakat bu kadar göze sokulmuyordu.

seni rahatsız eden şey sevdiğin bu serinin inanılmaz bir dejenerasyona uğradığını görüyor olmak, kapitalizmin tarihteki en vahşi dönemini yaşıyo olmasının ve sosyal medya denilen illetin rolü çok büyük bütün bunlarda.

insanların gözüne inanılmaz sokuluyor her şey ve tüketme dürtüleri sömürülüyor, bunu gördüğün için de otomatikmen rahatsız oluyorsun çünkü star wars kullanılarak yapılıyor bütün bu saçmalıklar.

normal olarak bi imaj zedelenmesi yaşanıyor ve soğuyorsun.

popüler olan şeyden buz gibi soğumak tamamiyle doğal bi savunma refleksidir bu arada ilginç bi şekilde.
  • Kykeon  (18.12.15 10:04:16 ~ 10:05:47) 
Ben de senin gibi düşünüyorum. Ama filmi izlerim. İmax te işin kılıcı izlemek hoş olacak :)

Ergen işi oldu sw artık. Adamlar 6 tane film cikaracakmis. Dizi de çıkabilir bu arada. E kalite de gittikçe düşer herhalde
  • nucleon  (18.12.15 10:16:09) 
dick hebdige oku bagdf kardesim. alt kültürler, alt kültürün dönüsümünden ve yaygınlaşmasından rahatsiz olur ve kendilerine başka bir alt kültür alani yaratirlar. alt kültürün olayi zaten kücük gruplara has bir tüketim alanı olmasi. ama ne sw kültürü daha önceden özel bir kültürdü, ne de şimdi popülerleşince değerinden bir şey yitirdi. bunlarin hepsi senin ve diğer insan yavrularının biricik ve özel olduğunu hissetme yanilsamalari.


  • thewizardofearthsea  (18.12.15 10:53:53) 
(bkz: consume)
(bkz: obey)
(bkz: sleep)
(bkz: http://i.imgur.com/IkCvqAk.jpg)
  • varg  (18.12.15 10:57:38) 
Bu durumun seni rahatsız etmemesi gerekiyor. Zaten biliyorsun bu akımın geçici olduğunu.

Popülerlik değeri düştüğünde zaten figürünü vs. daha uygun fiyata bulabileceksin. Bu kadar popülerken o ürünlere ulaşamamak mı rahatsız ediyor seni?

Bir ürüne olan talep oluplu/olumsuz etkiliyorsa seni bir daha düşün derim.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (18.12.15 11:00:25) 
Star Wars her zaman böyleydi. Popüler kültürün çekirdeğindeki bir filmi sevip çok özel, kimsenin anlamadığı bilmediği bir şeyi keşfedip sevdiğinizi zannetmeniz sizinle alakalı star warsla değil.
Star Wars popüler olmazsa Star Wars olmaz. Star Wars budur: cdn.mtlblog.com

  • asbe  (18.12.15 11:19:41) 
Ya alakasiz markalarin bile SW temali seyler yapmalari, istemedigim anlarda istemedigim yerlerde bile Star Wars'a bir sekilde maruz kalma durumu cok asiri olmaya basladi bence.
Markete gidiyorum, adam peynirin ustune Darth vader resmi koymus. Saga bakiyorsun danone'de var. kasada krakerleri var filan.

Cidden boku cikmis durumda bence. Bu arada buyuk sw fani filan degilim, muhtemelen yeni filmin hitap ettigi seyircilerdenim hatta. (Ha onceki 6yi izledim ama olsun)
Bu kadar "pompalanmasi" beni itiyor. Birinin markalara "hepiniz sw ile ilgili reklam yapmak zorunda degilsiniz" demesi gerekiyor bence.
  • kuehles blondes  (18.12.15 11:21:19) 
ben de soğudum. sinemada izleyecektim ama brip torrenti bekleyeceğim artık :)


  • dafuq  (18.12.15 11:25:46) 
katılıyorum ama bende durum tam tersi. star wars izlemedim. bir kere izlemeye çalıştım, sıkıldım bıraktım. ama cidden şu an milletin (fan olmayanların, hatta benim durumumda olanların bile) senelerdir bu anı bekliyorlarmış gibi delirmesi itici geliyor. mal bulmuş mağribi gibi star wars ürünlerine koşanlar fln... ne varki bunda bu kadar diyorum. ne bileyim:D


  • peggy  (18.12.15 11:26:20) 
Star Wars eskiden beri PR'ı iyi yapılan bir seri. Daha 6-7 yıl önce çekilen How I met Your Mother bölümlerinde bile başrol oyuncusunu Star Wars hayranı yapmışlar ve adam Star Wars'u sevmeyen kızlardan hoşlanmıyordu.

Bu PR olmasa muhtemelen sen de Star Warshayranı olmayacaktın belki de
  • turkuaz  (18.12.15 11:53:16) 
geçen nette star wars markalı portakal gördüm, şu an google da telefonla oynanan ışın kılıcı oyunu var (işteyim eve gidince oyanaycağım lksdjfhg)

evet pazarlama stratejisi çok göze soka soka ama ben 3d olarak sevdiğim bir filmi sinemada görünce çocuk gibi eğlendim.

düşün 2000 senesinde 6 filmi birden indirip izleyeyim dedim, forumlardan birisinde "nerde lan bu serinin 3. filmi hiçbir yerde bulamıyorum" yazmıştım da herifin birisi "belki daha çekilmemiş olduğundandır" diye ayar vermişti lksdjfg :D
  • kimlanbu  (18.12.15 12:38:04) 
+1
Olay "Çok popüler oldu, herkes seviyor" değil, çikolata sevilir ama çok yiyince iç bayar ve bir süre görmek istersin gibi, böyle oldu. Fanatik falan değildim.

Gerçi bende "Popüler olmadan önce de seviyordum" kişilerine çok büyük saygı da var. Bence kimin keşfettiği önemli. Ne bileyim, geç keşfettiğim zevkleri sahibine bağışlarım. Zevk sonuçta, paylaşıldıkça artar ama ben "Bölgen buralarmış, ben dünkü çocukmuşum" diyorum. Yanımda fanatiği varsa, bölge işgal ediyormuşum gibi hissediyorum. Bir "Metallica diye bir grup duydum, çok süper" etkisi yapıyor. Star Wars'ı sevsem de hiç fanatiği olmadım, her zaman bir "Bana düşmez" etkisi oldu. Dünyada din hanesi oluşturup ona "Jedi" yazan insanlar var. Ciddi ciddi inananlar var, ne bileyim, çok saygı duyuyorum böyle insanlara. Sadece sıradan bir "Evet, güzel film" insanı olmama rağmen, her yerde görmekten bunaldım.

Aynı şeyi Geleceğe Dönüş'te yapamadım mesela, çünkü 9 yaşından beri beklediğim bir gündü 21 Ekim 2015, tadını çıkardım. Benim de geek'liğim bu kadar.

Popüler olmaktan değil bu, Gangnam Style'ı seviyordum ben.
  • aychovsky  (18.12.15 13:18:14 ~ 13:24:36) 
İlk star warsi tüplü tv'de izlemiştim hatta siyah beyaz da olabilir. Tam hatırlayamadım. Kucuktum. Abim açmıştı zaten. Çok şaşkınlıkla ve hayretle izlemiştim. Hey gidi günler ya


  • nucleon  (18.12.15 18:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.