[]

Altyazı çevirmek istesek nerden başlamalıyız ?

hep hazır hep hazır, nereye kadar.

Altyazı çevirmek istesek nerden başlamalıyız ?


 
nasil yani? yazilim falan olarak mi yoksa dil ogrenimi acisindan mi?

yazilim olarak en sik kullanilan subtitle workshop'i kullanabilirsiniz. kendinizi gelistirmek icin de internet aleminde isim yapmis taskano, doktor jivago, pinar batum, esekherif vs. gibi bi suru cevirmenin cevirdigi dizilere goz atabilirsiniz. dizimag.co bazen cevirmen alimi yapiyor, oraya bakabilirsiniz arada.
  • hopeless  (16.12.15 23:06:26) 
dil öğrenmeden ziyade hobi olarak film çevirmek.


  • rhan  (16.12.15 23:22:52) 
  • entrapmen  (17.12.15 00:29:05) 
altyazi cevirmek istiyorsaniz basit bir dili olan sevdiginiz, hali hazirda altyazisi olmayan bir film secin. once ingilizce altyazi ile "yeniden" izleyin filmi. ardindan subtitle workshop vasitasiyla bir yandan izleyip bir yandan cevirin. ilk film olarak kisalardan tercih edebilirsiniz. cogu kisa filmin cevirisi yoktur. olmadi eski filmlere yonelin. klasik olmayan ama hos olan filmleri tercih edebilirsiniz. veya tum bunlarin haricinde ceviri istemi olan bir suru film var.
forum.altyazi.org

sayet tum bunlar zor geliyorsa hic baslamayin ceviri isine. yani sadece bir ingilizce altyazi alayim onume bundan bakarak motomot cevireyim derseniz feci patlarsiniz. sonradan duzeltmek daha zor gelir. altyazi cevirme isi gercekten zor bir is. simdiden kolay gelsin.
  • entrapmen  (17.12.15 00:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.