[]

guinness draught tadı hakkında?

denemek için bir kutu aldım, soğusun diye buzluğa koymuştum 10 dakika sonra aldım. açarken köpürerek açıldı biraz.

tadı güzel fakat çok yumuşak geldi bana yani bir tuborg gibi efes gibi etkisi olmuyor ağızda.

genel olarak içimi yumuşak bir bira mı yoksa ben hiç mi ettim güzelim birayı?

 
normal bence, hiç benzemiyor zaten tuborg'a efese. tamamen farklı tür bir bira.


  • king lizard  (14.12.15 14:36:49) 
tuborg gibi asitli bir lager olmadığı için normal. yumuşak içimlidir guinness. çok soğutmanıza gerek yok. mümkünse kutudan değil de sifondan için bir yerlerde. cam şişesi bulunuyorsa o da olur. köpürmesi de normal, özellikle köpürsün diye bir mekanizma var kutusunun içinde.


  • orient blue  (14.12.15 14:37:31) 
öncelikle, marketten aldığın guinness i bardağa koyup da içmelisin. marketten alınan guinness'in buzdolabında 2-3 saat bekletilmesi tavsiye ediliyor. koyduktan sonra da renginin tamamen siyah olmasını beklemen gerekiyor. zaten 1-2 dk sürmez bile bu.

tadı çoğu kişiye başlarda acı gelir. zamanla alışınca tadından yenmez ama. orient'in dediği gibi asitli olmadığından su gibi gider. guinness'in kendi gibi köpüğü de mühim. köpürmesi gerekiyor ve köpüğünün tadı farklıdır. köpüğünün bile ayrı fanları var. musluktan koymasının da bi adeti yordamı vardır. öyle diğer biralar gibi bardağı yan yatırıp koymakla olmaz. son olarak da, kutulardaki guinness in ya da istanbuldaki herhangi bir bar/irish pub daki guinness'in tadı dublin'de içilen guinness'in yanına bile yaklaşamıyor.

soruna gelirsek; sanırım fiyatı, rengi vs dolayısıyla inanlar daha büyük bir etki bekliyorlar ama etki bakımından diğer biralardan farkı yok. yani, hiç etmemişsin. :)
  • washe  (14.12.15 15:23:56) 
soğukluk, köpük v.s. üstte söylenen her şeye katılıyorum.
Sadece Washe'nin sonda söylediği "Dublin'dekinin yanına bile yaklaşamaz" doğru değil.

Guinness dediğin atölyede üretim yapan bir şirket değil. Dünyanın her yerinde aynı tadı yakalamadıkça satış bile yapmazlar.

Kutu - şişe - fıçı arasında fark olabilir, itiraz yok.
Ama şişeyi ister Sivas'ta iç ister newyork'ta, farkı anlayamazsın.

Fark var diyen, kendini ortamın, şehrin güzelliğine kaptırmış demektir.
  • theli  (14.12.15 15:45:40) 
@theli, dublin'de guinness storehouse da içtiğim guinness'in tadını başka hiçbir yerde almadım. dediğin gibi guinness kalite kontrol olarak çok sıkı çalışıyor. publardaki guinness muslukları da özel, nitrojen soğutma vs var ve dublin'de hatta muhtemelen irlanda'daki her bar/pub'ı ayda 1-2 sefer gezip kontrollerini yapıyorlar ve birayı koyan barmenleri nasıl koyduklarını izleyip teste tabii tutuyorlar. bunca şeye rağmen üzgünüm. ben dublin'de içtiğim guinness tadını başka yerde almadım.

irlanda dışında (ingiltere ve ispanya hatırladıklarım) ülkelerde de guinness içen arkadaşlarım var. orda içtiklerinde hiç sevmemişler. ortam güzeldi o ayrı ama ben istanbul'u da seviyorum :)
  • washe  (14.12.15 22:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.