[]

şahıs şirketinde ünvan nasıl oluyor?

birkaç yerde isim ve soyisim oluyor diye okudum ama tam anlayamadım. mesela atıyorum şahıs firması kursam ismini "ekşioğulları dış ticaret" koyamıyor muyum? isim-soyisimden kasıt nedir yani? kestiğim faturada firma ünvanında adım soyadım yazacak değil dimi?




 
''ad soyad malkoçoğlu kılıç üretim'' oluyor..

mesela tolga asp ad ve soyadı ise teknosa diye firma kursan..

'tolga asp teknosa' oluyor..

yani o sonradan eklediğin firma ismi sana kalmış.. koymasanda olur..
  • dedim dedim de kime dedim  (14.12.15 13:42:08) 
resmi olarak ad soyad oluyor.
faturayı bastırıken , antet vs. işlemlerde istediğin gibi koyabiliyorsun.

  • rhan  (14.12.15 13:52:00) 
isim ve dükkan ismi oluyor.

alp demir / enfes köfte mesela.

dükkan açarsanız enfes köfte tabelası koyarsınız, ama fatura da alp demir diye çıkar
  • oscar  (14.12.15 16:19:15) 
fatura için iki farkı cevap geldi :/


  • tolga asp  (14.12.15 16:50:57) 
ustte atıyorum ''eksiogulları prezo üretim'' yazar faturada, bir altında isim soyisim yazar.


  • anonymice  (14.12.15 16:52:18) 
Şahıs firması olduğun için adın ve soyadın fatura'da mecbur yazacak. Ama sen keyfi bu eğer istersen mesela dükkanının ismi "KONAK TİCARET" bunu da ekstra yazabilirsin.


  • arockm  (14.12.15 16:55:10) 
şahıs şirketi değil de şahıs firması soruyorsunuz sanırım, ortağınız yoksa yani.

isminizin başına unvan ekleyebiliyorsunuz, mesela "xyz danışmanlık ali demir", xyz danışmanlık kısmını ticaret odasında tescil ettirebiliyorsunuz. isim dahil olarak. fatura da böyle olur.

ancak ticaret odasına tescil ettirmeden "xyz sandalyeleri ali demir" diye faturada yazabilir, ama "xyz sandalyeleri" kısmı ticaret unvanınız değil, işletme adınız olur.
  • tedirginlik hucresi  (15.12.15 00:02:49 ~ 00:04:32) 
Hayir koyamiyorsun. Adin soyadin oluyor vergi dairesinde kayitli mukelleg unvan. Kesitigin faturaya firma unvani olarak "eksiogullari dis ticaret tolga asp" diye yazabilirsin.


  • stavro  (15.12.15 00:06:10 ~ 00:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.