[]

teknik servise dürüst mü olmalı, şansa mı bırakmalı

başıma şöyle iğrenç bir hadise geldi:
www.eksiduyuru.com

özetle, laptop'ıma çay döküldü ve tuşlarının büyük kısmı işlemiyor. mecbur teknik servise göndereceğim. servise gönderirken, kargoya not düşüp arızadan bahsetmem gerekiyor elbette. ancak "sıvı döküldü" diye ayrıca belirtmeme gerek var mı? yoksa "touchpad ve klavye tuşlarında problem var." demem kafi mi? çay döküldüğünü belirtirsem çok yüksek ihtimal garantiden çıkacağını kesinleştirmiş oluyorum. ancak belirtmezsem de ufak bir ihtimal garantiye girebilecek olsa da olası bir başka arıza varsa pc'de benim fark etmediğim, o arada kaynayabilir belki diye düşündüm. klavye çalışır halde elime pc'yi alıp bir saat kullandıktan sonra alev duman çıkmasını istemem.

bunun dışında servispoint'in (istanbul) ankara'ya tamiri yapıp göndermesi ne kadar sürer takriben sizce? 20 iş gününü illa dibine kadar kullanırlar mı?

son olarak da adamların gelip bana "bu kullanıcı hatası, ondan tamir etmedik. geri alın, garanti de iptal." filan deme ihtimali mevcut mu?

şimdiden teşekkürler.

 
Siz çay döküldü deseniz de demeseniz de bir elektronik cihazın sıvı teması anlaşılır. Detaylı bilgi vermenize de gerek yok bence. Bu olayın kullanıcı hatası olduğu belli, doğal olarak garanti kapsamında değil deme hakları da var. Tamir etmedik demez de garanti kapsamında olmadığını, ücretli yapılabileceğini belirtirler, siz de onay verirseniz yaparlar.


  • Abdurrahman  (10.12.15 15:46:34 ~ 15:46:55) 
peki bundan sonraki tüm arızalar için de garanti iptal mi oluyor?


  • jack of hearts  (10.12.15 15:47:59) 
O da garanti kapsamına bağlı. Satılan ürünün garanti kapsamından çıkmasıyla ilgili kıstaslar vardır, kesin bir şey söylenemez yani. Mesela cep telefonları için rootlamak garanti kapsamından çıkması için yeterli oluyor.


  • Abdurrahman  (10.12.15 15:54:31) 
garanti dışı oldu diye 3 bin lira fatura çıkarmazlar umarım. yok mu takribi bir tahmin verecek bunun için? pc msi ge62, 4600-4800 arası bir fiyata almıştım.


  • jack of hearts  (10.12.15 18:21:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.