[]

laptop'a çay dökülmesi ve teknik servis

bir saat önce yarım bardak çay döküldü klavyenin üstüne. hemen kapayıp laptop'ı üzerindeki sıvıyı kağıt havluyla kuruladım. kapamadan önce ditdit diye ses çıkarıyordu makine. sonra geri zekalı olduğum için bir daha açtım pc'yi. açıldı da... kapamaya çalışınca hemen kapanmayınca power tuşuna uzun basarak kapadım. ters çevirip halıya bıraktım sonra. iki üç dakika öyle durdu, sonra garip bir şekilde arka arkaya kendini açıp kapadı seri bir şekilde. sonra kapandı. bir daha power'a basınca da güç gelmedi. acil işim olduğundan böyle temkinsiz davrandım mal gibi. sorularım şunlar:

1. kesin nanayı yemiş midir laptop? daha üç dört ay oldu alalı. :(
2. yarın sabah açmayı deneyeyim mi yine yoksa? sorun anakartta mıdır, daha büyük problem olabilir mi?
3. pc msi ge62, 5000 küsüre aldıydım. min ve max maaliyeti ve serviste kalma süresi ne olur sizce?
4. sıvı döküldüğünü söylemeli miyim servise yoksa söylemeyip garantiye girmesi için dua mı etmeliyim?

 
çay sıcaksa anakart gitmiştir muhtemelen. klavyenin altındaki jelatinimsi şeyleri eritip anakartı etkileme olasılığı yüksek. saç kurutma makinesi de bu yüzden tavsiye edilmiyor.


  • neferkitty  (09.12.15 00:13:31 ~ 00:14:41) 
soğuk sayılırdı çay.


  • jack of hearts  (09.12.15 00:16:01) 
masraf hakkında fikrin var mı? kusura bakma, mobilden edit'leyemedim önceki mesajı.


  • jack of hearts  (09.12.15 00:18:27) 
anakartta tek devre bile yanıdysa anakart degisecek bu ne demek min 500-1000 kaçar size ayıptır solemesi demek.
yarın sabah acmayı deneyin. kuruyunca calısma olasılıgı olabilir. ama sole yapın bataryasını cıkarın, sadece ac gucte deneyin. sonra bataryayla deneyin. bataryaya cay gitmis olabilir.
3. bilgi yok.
4. anlarlar zaten. durust ol bence.

makınadan sıyah duman cıkarsa hemen fisten cekin bide.
  • anonymice  (09.12.15 00:19:00 ~ 00:20:42) 
bu modelde batarya kasaya gömülü. kullanıcının çıkarması mümkün değil. batarya kaynaklı bir arıza da olabilir o yüzden düşük ihtimal.


  • jack of hearts  (09.12.15 00:23:51) 
bence bir şey olmadı pcye raad ol. kendini açıp kapaması garip bence :/


  • glamdr1ng  (09.12.15 00:58:52) 
az önce olan oldu artık deyip bir daha power'a bastım. sorunsuz açıldı. touchpad ve bazı tuşlarda sıkıntı var gibi.


  • jack of hearts  (09.12.15 01:53:39) 
arkadaşım neden hemen açıyorsun makinayı? az para da değil. belki kurtulacak biraz beklersen.


  • zam sampiyonu domates  (09.12.15 07:35:54) 
çay şekerliyse durum kötü, değilse kurtulma ihtimali var


  • mirty  (09.12.15 08:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.