[]

Check-in / Koltuk Seçimi

haftasonu THY ile brezilya'ya uçuyorum. hiç 4-5 saatten fazla uçmadım, 14 saatlik uçuş yüzünden biraz gerginim açıkçası. uçmakla ilgili sıkıntım yok ama biraz klostrofobim var dar ve kalabalık economy class kabinlerinde bunalıp kötü olabiliyorum bazen. o yüzden cam kenarında oturursam daha rahat oluyorum, acil çıkış sırasına denk gelen koltuklar da önü açık olduğu için genelde rahat oluyor ama hiç B773er'e binmedim bilemiyorum. bu yüzden iki sorum var, acil çıkış sıraları nasıl THY B777'lerde ve 24 saat kala check-in açıldığında koltuklar seçilmiş olur mu (rezervasyonumu ben yaptırmadım rezervasyon bilgilerimi bekliyorum şu an).

bonus sorular:
- koltuklarda priz var mı, varsa adaptör gerektiriyor mu?
- eğlence sisteminde USB girişi var mı film vs. izlemek için?

 
Bazı havayolları acil çıkış sıralarına online check-in'den bilet vermiyor. THY'de durum neydi tam emin edğilim.
Büyük uçakların kabini daha ferah oluyor. Hizmet ve ikram da uzun mesafeli uçuşlarda daha iyi. Hiç sıkılmazsınız merak etmeyin.

  • 386 dx  (03.12.15 11:35:20) 
Online checkin ile acil cikis secilemiyor diye biliyorum.
Bir de eger cok tuvalete giden, rhaatsiz olup kabinde gezen biriysen kesinlikle koridor tarafi almalisin. Millet uyurken uyandirmak zorunda kaliyorsun en ufak sey icin.
Ben tur atarim mesela ucakta, DVT korkum var. o yuzden hep koridor uzun ucuslarimda.
  • kuehles blondes  (03.12.15 11:36:32) 
model aynı olsa bile uçaktan uçağa değişebiliyor. Uzun yollardaki thy uçaklarında büyüklük açısından ekonomi sınıfı bile rahat ediyor.
Muhtemelen rahat yolculuğunuz olacak. 24 saat belirlemesine iyi bakın orta sırada olmasın.

dediğim gibi model aynı olsa bile uçaktan uçağa değişebiliyor ama muhtemelen adaptör yeri olacaktır.
eğlence sisteminde usb girişi vardı.
  • emininsel  (03.12.15 11:52:20 ~ 11:52:59) 
uzun seyahatlerde genelde priz oluyor ama emin değilim. bu arada benden tavsiye online checkinde 1 numaralı koltuklardan al. hemen önünde panel olduğu için genelde daha geniş oluyor ve öndekinin arkaya yatırma şansı olmuyor. sonra dış hatlar terminaline girince en en sağdaki bankolara git en sondaki. orada thy'nin online checkin bankoları oluyor ve genelde boş oluyor. biraz erken git ve acil çıkış koltuğu var mı diye sor. varsa çok şahane geçer yolculuğun


  • KidLazer  (03.12.15 12:28:26 ~ 12:28:58) 
www.seatguru.com

burda bir çok uçağın oturma planı, prizi, koltuk açıları gibi bilgiler var, yardımcı olabilir.
  • duygaa  (03.12.15 13:41:30) 
777'lerde USB var. Takıp film izleniyor mu denemedim. Ekonomide priz yok diye hatırlıyorum.

Acil çıkışları mutfak bölgesine denk geliyordu sanırım. Uyumak istersen genelde görevliler o bölgede olduğu için biraz gürültülü olabiliyor.Rahatlık için koridorda bir koltuk seçmen yeterli olacaktır. Uçak boyutu gereği klostrofobiye pek izin verecek bir uçak değil. Cam kenarı çileye dönüşür uzun yolda.
  • nightwalkerg  (04.12.15 00:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.