[]

Dondurmali irmik helvasi tarifi

Selamlar,

Dondurmali irmik helvasi yapip yemek istiyorum. Disarda yiyince helvasi boyle hafiften lapa gibi oluyor ya, ( moda iskele'de yediyseniz ayni orasi gibi :) ) oyle olmasi icin neyden ne kadar koyup hangi tarife gore yapmam gerek ?

Benim yaptiklarim hep tane tane oluyor, hafiften lapa olsa dondurmayla daha guzel gider :(

Simdiden tesekkurler.

 
Benim helvam hep lapa olur. Tarif veriyorum hazır mısın, 1 bardak irmiği 150 gr. sana yağla kavuruyoruz burda önemli olan pembeleştiği anı yakalamak rengini koyu yapmamak, büyük ihtimalle rengini koyu yapıyorsun o yüzden olmuyor. Pembeleştiği an 1 su bardağı soğuk suyu döküyoruz. Biz bi de peynir atarız içine ama hatay künefe peynirinden olması lazım büyük ihtimalle yoktur bu aşamayı geçiyorum. Suyu döktükten sonra biraz çeviriyoruz o suyu çekiyor, tekrar suyu kalmayınca, koyulaşınca ayrı bir kazanda kaynattığımız 1 bardak şeker, 1 bardak suyu yani şerbeti iki defada ekliyoruz. Biraz ekleyip karıştır onu çeksin sonra kalanını dökersin. Afiyet olsun. Anlamadığın bir yer olursa sor.


  • ekaterina  (02.12.15 18:47:49 ~ 18:48:19) 
istanbulda olduğunuzu düşünüyorum. ben de yaparken künefe peyniri kullanıyorum. künefe peynirini mahalle peynircilerinde bulabilirsiniz


  • saclarimdaki papatyalar  (02.12.15 18:52:36) 
süd koy süd. süd zehri alır.

ama ılık olsun.
  • seksen9  (02.12.15 21:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.