[]

Fantezi yapalım...

geçmişte yaşamaya 1 hafta süresince hazırlanıp yolcusunuz

Oldu ya zaman makinesi icat edildi, sadece 700 yıl geçmişe ve sadece 1 kişi gidebiliyoruz ve gidecek kişi sizsiniz (arkanızdan kimse gelemeyecek),

bu 1 haftayı nasıl değerlendirirsiniz? Neler öğrenirsiniz? Barut yapmak, elektrik üretmek, petrol damıtmak? İlaç üretmek? ateş yakmayı öğrenmek? vs vs vs

Geçmişe gidince yapacağınız iş ne olur? Peygamberlik mi ilan edersiniz? Kendi devletinizi mi kurmaya çalışırsınız? icatlarınızı paylaşır mısınız? Yoksa dümdüz yaşayıp gidermisiniz

edit:geri dönmüyorsunuz ölene kadar oradasınız.

 
Gitmem ki. Ne işim var orta çağ karanlığında


  • dafuq  (30.11.15 20:58:36) 
peygamber ilan ederim.

o konuda çok donanımlıyım. şimdi bile kendimi peygamber ilan etsem şu müslüman geçinen ülkede rahat 10bin kişiyi alırım safıma.
  • m murphy  (30.11.15 21:10:10) 
valla bir haftada bir şey değiştiremem zaten. ortamın atmosferini solar, dümdüz yaşayıp geri dönerim. bir hafta şunun şurasında.

not: sıradan, sade vatandaş olarak gideceğimizi varsayıyorum tabii
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (30.11.15 21:11:51 ~ 21:12:27) 
edit:geri dönmüyorsunuz ölene kadar oradasınız.


  • basond  (30.11.15 21:13:51) 
700 yıl çok eski değil yav. osmanlıya fln düşersem gelecekte elimde olmasını sağlayacak şekilde boğazdan fln güzel bir arsa kapatırdım, sonra keyfini sürerdim. peygamber meygamber olup ne uğraşıcam milletle tüm hayatımı cahil cühelaya harcayım.


  • morcivert  (30.11.15 21:17:43) 
@morcivert;

arsayı kapatıp sefasını sürmeyi o tarihlerde kimse akıl edemiyor muydu kanka? nasıl süreceksin sefasını domates yetiştirerek mi? gel mübarek sen gel, bana inan ben sana cennette kapatacağım arsayı.
  • m murphy  (30.11.15 21:25:32) 
@basond yapma ya, o zaman iş değişir. günümüzdeki bilgilerimizi koruyorsak zihnimizde, ünlü edebi eserleri alıp copy-paste yapıp o yazarlardan önce yayınlardım. dumur ederdim.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (30.11.15 21:28:10) 
madem listede yazılmamış, silah ve çakmak götürürdüm yanımda. ne öğrencem amk asdfs


  • reso aga  (30.11.15 21:32:24) 
(bkz: arog) Arif'in yaptığı gibi duvar yazıları yazardım.Kehanetlerde bulunurdum.


  • murtiii  (30.11.15 21:41:57) 
1300lerde yaşayan ünlü filozof-şair kim varsa onları bulurum tanışırım, ockhamlı william,dante bu dönemde yaşamış gitmeden Google map ten bir fiziki harita çıktısı da alırım yanıma bir de ilaç stoğu
Yiyeceğe gerek yok o dönemdekiler organiktir kesin

  • porcupinestrike  (30.11.15 22:06:56) 
Soruyu pek anlamamışlar arkaaşlar. Gitmeden hemen önceki bir hafta soruluyor. Gidilen zaman dilimine bağlı olarak, at binme silah kullanma, bi de gittiğim dilimin özelliklerini yaşam şartlarını öğrenme, ne eksikse onu icat etme yetisi vs.


  • pshasha  (30.11.15 23:42:35) 
futbol topu, basketbol topu, buz hokeyi sopası, pak, tenis topu, raket, voleybol ve tenis filesi... bunları nasıl yapabileceğimi araştırırdım o bir haftada. yani en yakın ne elde edebilirim bunlara, ona bakardım. gittiğim zamanda da "futbol diye bi şey buldum süper" derdim, halı saha işletirdim. sene zaten 1300 ooh savaş olmadığı sürece kafa rahat, toplum baskısı yok üniversite yok bi şey yok. halı saha parasını toplar, gölgelik bi yere geçip sigaramı çayımı içer keyfime bakardım. silahı, teknolojiyi bulup napıcam, zaten 2015'ten geliyom. sağolun ben yiyip geldim.


  • der meister  (30.11.15 23:47:05) 
yanımızda bir şeyler götürüyor muyuz??

evet ise anasını bellerdim gezegenin. tüm gezegene hükmederdim burdan götürdüğüm icatlarla. sonra gezegenin sahibi olarak çok salakları imha ederek yepyeni bi düzen kurardım.
  • beeyore  (30.11.15 23:48:10) 
700 yıl geleceğe gidip orada yaşamayı tercih ederim.


  • yirmisantim  (01.12.15 00:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.