[]

Odaklanamama Problemi

Herkese Selam,

Artık herhangi bir çözüm bulamadığım için buraya sorma gereği hissediyorum.

Ben kendimi bildim bileli bir şeye doğru düzgün odaklanamıyorum. Küçüklüğümden beri ne derslerime, ne de yürüttüğüm ekstra şeylere kısacası hayatımdaki hiçbir şeye tamamen dikkatimi veremiyorum. Şöyle bir işle uğraşırken dünyamı unutmayı ve o şekil odaklanmayı o kadar istiyorum ki, bu durum gündelik hayatıma da çokça yansıyor. Örneğin biriyle konuşurken uzun süre dinleyemiyorum, ya da biri benden bir şey mi istedi, ya da bir olayı nasıl yapmam gerektiğini mi anlatıyor, daha sözünü bitirmeden kafam gidiyor ve anlamıyorum. Lisanstayken odaklansam iki dakikada anlayacağım konuyu bütün güne yayıp yine de çalışamıyordum. Başka bir örnek, yeni bir şey öğrenmek istedim ya da çok hevesle girdiğim bir iş var diyelim, o işe başladığım anda, yani elde ettikten sonra, hemen sıkılıp kaçasım geliyor, sonuna gidemiyorum. Yani hayatta yaptığım her şey kısa süreli ve herhangi bir işte çok geliştiremiyorum kendimi. Ancak farklı biri tarafından önüme konmuş bir sorumluluk olacak ki yapacağım. İşin içine kendi inisiyatifim girdi mi ben arazi. Bu durum canımı çok sıkmaya başladı. Toplulukta konuşulan ya da anlatılan bir problem herkes tarafından hemen anlaşılırken ben kopuyorum ve haliyle kaçırıyorum ve anlamıyorum. Nedir bu bendeki a dostlar, neden böyleyim ben? Hayır kapasite de olduğunu düşünüyorum ama bu kapasiteyi efektif kullanabilsem neler yapacağım da olamıyor işte.

 
Ortalara kadar aynı beni tarif ettin. Birisi bir şey anlatırken bir dakika dolmadan benim kafa gidiyor farkı yerlere, hayallere dalıyorum, başka başka şeyler düşünüyorum. Bi bakıyorum adam anlatmış hiçbir şry anlamamışım. Bazen tekrar et benim kafa gitti başka yerlere diyorum, bazen hehee.. Diyip geçiyorum. Bazen de hmmmm evet... Falan diyip bağlıyorum olayı. Bi işe odaklanmak vakit alıyor, bazen yüksek sesle hadi yap şu işi, bitir artık aq falan sövüyorum kendime.


  • bigbadabum  (30.11.15 19:43:02) 
Çok sinir bozucu bir durum, ben de aynı o şekilde "hadi ya, gerçekten mi, hımm iyiymiş" falan gibi bağlıyorum, dinleyemediğim için söz bölmelerim de çok oluyor tabii.


  • arkburak  (30.11.15 19:47:09) 
en sonuna kadar beni tarif ettin. hatta üstteki yorumda tarif etmeye devam etmiş bilmiyorum napılır.en son zaman falan tutuyodum. 40 dakika dünya yıkılsa bunun başından kalkmayacağım facebook yok sözlük yok duyuruyu kapat yoksa annen baban ölsün bunu yapmazsan filan diye kendimle savaşıyordum.ama o 40 dakkayı işin başından kalkmadan geçirsem bile arkasıdan 2.5 saat ara veriyordum mesela. illet bir durum.
çözüm bilen açıklasın

hatta bazen işin kötüsü birini dinlerken gözüm kayıyor belli ediyorum dikkatim dağıldığını saygısızlık gibi oluyor :(
  • gis  (30.11.15 19:51:52 ~ 19:57:32) 
biri muhakkak aydınlatmalı böyle olmuyor çünkü.


  • arkburak  (30.11.15 20:19:06) 
Çağımızın hastalığı.
Standartlarımız bu hastalıkla mücadele edecek kadar gelişkin.yoksa soyumuz azalırdı

  • Frederick Co  (30.11.15 20:26:44) 
Genel bir sorun, Omega 3 önerdiler denemeye başladım


  • porcupinestrike  (30.11.15 22:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.