[]

Linkedin'den gelen görüşme tekliflerine yanıt veriyor musunuz?

Linkedin'den tanımadığınız bir İK uzmanı sizi ekliyor ve kabul ediyorsunuz. Mesaj atıyor. Ya da hiç eklemeden mesaj atıyor. Kendini tanıtıp bir pozisyon için görüşmek istediğini söylüyor. "Eğer ilgilenirseniz bana buradan ya da xx@yy.com adresinden ulaşabilirsiniz" diyor. İlgilenmiyorsunuz. Yine de nezaketen "Teşekkürler, şu an iş değiştirmeyi düşünmüyorum" vs gibi bir cevap atıyor musunuz yoksa "Koy götüne" mi?




 
ben randevulaşıp gitmiyorum, zamanında onlar çektirdi sıra bende.


  • bobinhoo  (30.11.15 17:49:44) 
benim ilk kez bugün başıma geldi bu olay. cv'mi istemiş, mail attım akşama doğru. işimden de memnun değildim isabet oldu.


  • juninho77  (30.11.15 17:56:17) 
şuan ki işimi linkedin üzerinden buldum. nezaketen de olsa geri dönüş yapıyorum mutlaka.


  • delidir yakalayin  (30.11.15 18:02:01) 
Olur ya başka bir teklif olur, "böyle bir tip vardı dur ona da atalım" derler ümidiyle daima olumsuz da olsa geri dönüş yapıyorum iş teklifi/görüşme mesajlarına.


  • ihan  (30.11.15 18:03:16) 
Bi kaç kez cevap verdim görüşmelere de gittim. Destekliyorum


  • gazozailacatmauzmani  (30.11.15 18:30:10) 
iş ciddiyet gerektirir, hiç cevap atmayıp koy götüne derseniz zamanla adınız çıkar demedi demeyin.


  • selam  (30.11.15 18:35:53) 
Ulen bize de biri yazsa is teklifi etse die bekliyoruz.

Profesyonel davran olumlu ya da olumsuz cevabını nazikçe yaz.
  • Bysb  (30.11.15 19:31:47) 
Tesekkuler su an icin dusunmuyorum minvalibde bisey diyorum ama sonra bilmiyorum geri donerler bi yoklalarlar mi


  • regina phalange  (30.11.15 19:34:02) 
her ne kadar türkiye'de sosyal medya platformu gibi görülüyor olsa da linkedin ciddi bir ortam. gelen mesajlara cevap veriyorum.
hatta bir arkadaşım linkedin'den iş bile bağlıyor.

  • paradoxical  (30.11.15 20:00:58) 
Önceleri ben de nezaketen olumsuz cevap yazıyordum ama neredeyse her hafta böyle bir mesaj aldığım için artık uğraşmamaya başladım. Açıkçası bu mesajları atan İK uzmanları da her gün bunun gibi belki de 30 tane mesaj attıkları için nezaket cevaplarını pek iplemediklerini düşünmüştüm. Neyse cevap döneyim bari artık.


  • long live rock n roll  (01.12.15 10:37:40) 
@paradoxical +1

Çok ciddi adamların bile Linkedin profili var ve asıl kullanım amacı bu zaten. Adamla direkt iletişime geçebiliyorsun yani, böyle bir imkan nerde var? Amacına uygun kullanıldığında mucizeler yarattığını da gördük. Nezaketen bile olsa cevap yazılmalı.
  • piremses  (01.12.15 10:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.