[]

sigara ve alkole başlayıp başlamama kararsızlığı

daha önce bir defa bile içmedim.içen bütün arkadaşlarımdan mümkün olduğunca uzak durdum.gerek kokusu,gerekse sağlığa zararlı oluşu sebebiyle yakın arkadaşlarımı bırakması adına kaç defa uyardım ettim.bu aralar özel hayatımda bazı sıkıntılarım var.sanki sigaraya başlayınca onlar aklıma gelmeyecekmiş gibi veya gelse bile en azından bi rahatlama olacakmış gibi hissediyorum.iradem zayıf başlarsam bırakamamaktan da korkuyorum.aynı şekilde alkole de bulaşmadım ama sanırım bi tane kötü alışkanlığım olsun istiyorum.ne yapayım bazı şeyleri unutmak adına?




 
Yapacağın en büyük aptallık olur herhalde böyle bir sebeple, bile bile başlarsan. Sen bilirsin... Ne sıkıntını hafifletir, ne sorununu çözer bunlar.


  • franz kafka  (24.11.15 13:03:24) 
yahu koca gezegende bir alkol ile sigara mı var unutmanı sağlayacak? git enstrüman çalmayı öğren, dil mil öğren, ne bileyim. ya da unutmaya çalışma, "bu da hayatın bir parçası işte" diyerek acını güzelce yaşa, zamanla unutursun.


  • soso  (24.11.15 13:04:12) 
Sigara hiçbir şeyi unutturmuyor. Lütfen başlama.


  • teknikekip  (24.11.15 13:05:07) 
sigara dünyanın en saçma şeyi ama alkole başka alkol güzeldir


  • sta  (24.11.15 13:05:55) 
illa kötü alışkanlık olsun diyorsan alkolü dene bence. hazır aran yokmuş, iki tane birayla hayatının kafasını yaşarsın. üstelik ertesi gün iki tane daha içmek zorunda hissetmez, bir hafta sonra iki bira içmediğinde baş ağrısı yaşamazsın sigara gibi. iradesizsen sigaradan kesinlikle uzak dur.

alkol de pek matah bi şey değil tamam ama öcü de değil, bu kadar korkulacak bir şeyi yok. kimse bunaldığında iki bira içtiği için sağlığından olmaz veya alkolik olup sokaklara düşmez.
  • der meister  (24.11.15 13:06:47) 
sigara içmeye başlayınca bağımlı oluyorsun ama alkol almaya başlayınca alkolik olmuyorsun. yani ben senin yerinde olsam kötü alışkanlık hakkımı alkolden yana kullanırdım.


  • freya  (24.11.15 13:08:28) 
sigaraya başlama, sorunlarının çözümleri orada değil, sorunlarım var içeyim unutayım diyorsan eğer daha da su üstüne çıkar onlar, çözmen lazım bastırman değil ileride çok fena yansımaları olur böyle şeylerin.


  • selam  (24.11.15 13:13:46) 
kararında olacaksa alkol ok.
ama sigara asla. 20 yıldır içen ve hala bırakamamış, kölesi olmuş biri olarak söylüyorum, sigaraya ASLA başlama.
tek kötü alışkanlık KARARINDA alkol olsun.
  • uuth  (24.11.15 13:15:54) 
çekirdeğe başla. kötü alışkanlık istiyorsan da iddaa falan oyna, ligleri takip ederken kaybolur gidersin.


  • kimlanbu  (24.11.15 13:18:47) 
sigara içme alkol iç.


  • byzantium  (24.11.15 13:34:35) 
alkolü seç pikaçu, yedek parçada karaciğer akciğere göre daha kolay bulunuyor.


  • kargn  (24.11.15 13:45:47 ~ 13:46:21) 
dostum ne sigaraya ne alkole baslama. sorunlarinin ustune git yuzles onlarla.


  • tezek  (24.11.15 14:00:09) 
mevzunun saçmalığına değinmeyeceğim ama yanında güvendiğin biri yoksa aşırı alkol alma. aşırı alkolün bünyende yapacağı etkiyi hiç bilmiyorsun. bazısı neşe pınarı olur çenesi açılır ama bazısı depresyonun dibine vurur. bilinçaltında bastırdığın ne varsa alkollüyken beş kat ortaya çıkabilir. alkol konusunda ipin ucunu kaçırırsan hem kendine hem başkalarına zarar verebilirsin. sigara seni uzun vadede öldürür ama potansiyel pasif içicilik dışında çevrene bir zarar vermez. aşırıya kaçan alkolün hem sana hem çevrene kısa süreli zararları çok daha büyük olabilir. kendini zehirlemekte kararlıysan sigara iç. en azından başkalarına zararın daha az olur, kafan da yerinde olur. bu satırları hayatı iki alkolik yüzünden mahvolmuş bir insan yazıyor. kararında bırakmanın herkesin harcı olmadığını çok iyi biliyorum. sigarayı da 10 küsur sene içtim daha yeni bıraktım. ikisi konusunda da söyleyecek çok şeyim var, istediğini sorabilirsin ablalık yaparım sana. ayrıca bunları düşünmek yerine sıkıntıların her neyse onları çözmeye odaklan. sigaraya alkole vereceğin parayla ayda bir kez bile olsa psikoloğa gidebilirsin. yapma etme.


  • kül  (24.11.15 14:30:48) 
Alkol al ama sorunlarını unutmak için değil.Abartmadan keyiflenmek için. Arada sırada şarap içersen bir şey olmaz.

Şarap içmeyen insan boşuna yaşıyor bence
  • turkuaz  (24.11.15 14:38:36) 
İstersen iç, ama keyif için. Sakın dertlerden yola çıkarak başlama. Zira problemlerinin çözümü olmayacağı gibi, unutturmayacaktır bile.


  • long live rock n roll  (24.11.15 15:12:40) 
sigaraya sakın başlama bırak dertlerden kurtulmayı, yeni bir dert edinirsin kendine.sigara büyük bir beladır.git 3-4 bira al iç daha sonra uyu.


  • 361derece  (24.11.15 15:27:25) 
sigara ile alkol aynı kefede değil.
sigara direk zehirdir.
içki dozunda kullanıldığında bırakın kötü alışkanlığı (içkinin türüne göre) bolca faydası vardır. alkolik olup, vücuda -karaciğere yenilenme zamanı tanımadan yıpratmaktan vs bahsetmiyorum. sosyal olarak insanlara rahatsızlık ve abuk sabuk hareketler yapmaktan da bahsetmiyorum
arada bir bir kaç kadeh hem ruhu hem bedeni toplar
  • asbe  (24.11.15 15:29:51) 
sigaraya hiç bulaşma, asla tek bir tane bile; bu yaşa kadar içmemişsen asla içme.
İçki de alkolik olma seviyesinde değil tabii ama haftada 1 birkaç kadeh sevdiğin türüne göre; şarap olur,bira,rakı,votka,cin,tekila, viski vs. keyif versin zevk olsun diye başla. Ama zayıf bir iraden ve ailede alkolizmle savaşan insanlar varsa aman dikkat ama sakın abartma. Her yemekte 1 kadeh kırmızı şarap içmek de kalp damar sağlığına iyi gelir diye biliyorum.
Ama bunların hiçbiri senin derdinin çözümü olmayacak. Sorunun varsa çözmek için yüzleşmelisin eğer kendin çözemeyecek vaziyetteysen profesyonel yardım alabilirsin. Millet bunları bırakmak ister, sense kötü alışkanlığım olsun istiyorsun.
  • limoncello  (24.11.15 15:52:35) 
başlama.
cevaplar hep aynı minvalde: aptallık olur ve onlar dostun değildir.

eğer merak ediyorsan ve arada bir içmek istiyorsan, sıkıntılı günlerin geçmesini bekle. sigara ya da alkolden kötü bir şey varsa o da sıkıntılı zamanda sigara ve alkol tüketmektir.
  • dahinnotha  (24.11.15 15:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.