[]

Yüksek lisans nedir nasıl yapılır? (kontenjan)

Şimdi öğrenciliğe doyamadım.. yüksek lisans yapmak istiyorum. ama ales'te başarı gösterebileceğime inanmıyorum.
gönül ister, örgün tezli iktisat olsun da uzaktan tezsiz işletme oldu diyelim o da olumlu.
Gelin görün ki, ales'te başarı beklemediğim gibi diploma (iktisat) notum da 2,65. (sanıyorum umutsuz aşklara değil de derslere odaklanmam gerekirdi)
Ancaak, İngilizce'nin ustasıyım gözlerinin hastasıyım. 80 üzerinden 75 gözüm kapalı yaparım kasarsam 80 de yaparım.

Vakıf üniversitelerde uzaktan programlar var ama bunlar aöf gibi değilmiş yine de bir kontenjan sınırı varmış. devlet üniversitelerinin kontenjanı 15-20 benim gördüğüm. vakıf hakkında da gerek örgün gerek uzaktan pek kontenjan bilgisi bulamadım
nolur bu iş?

 
Üniversiteyi kazandıysan alesi yapamaman için bir sebep yok. Okuduğunu anlaman ve lise 1 matematik bilgisi yeterli. 2,65 pek iyi değil ama kötü de değil. Sen başvur da. Girersin bir yere.


  • i ve been mistreated  (20.11.15 03:32:19) 
2 65 hangi okulun 2 65i? Okul var okul var.. Boğaziçinden mezunusan, Türkiyedeki beş on üniversite hariç yüksek yapabilirsin bence. Ama taşra Üniversitesi ise işin daha da zorlaşır... Tezsiz yüksek lisans için durum nedir bilemiyorum orada not ortalaması ne kadar etkili emin değilim


  • buffy de vampir sayılır  (20.11.15 04:16:34) 
Vakıf üniversitelerinin uzaktan eğitim kontenjanı 50 kişiyle sınırlı(bir kaç programda sınır 20). Her dönem başında YÖK'den öğrenci alımı için onay almak zorundalar. Bahar dönemi için henüz hiçbir üniversiteye onay verilmiş değil. Aralık ortasi gibi izin verilen programlar ve üniversiteler belli olur. Kayıt yaptıranların çoğu askerlik için kayıt olmaları nedeniyle kontenjanları 1 ay içinde dolduruyor. Basvuru durumu belli olur olmaz online basvurunu yap acikta kalmazsin. Fiyat araligi 6600 ile 22.000 arasi degisiyor. Tek tavsiyem Beykent e bulaşma. 2015-2016 güz doneminde kayit yaptiran Çok yakın arkadaşım halen doğru düzgün öğrenci belgesi alamadı. Her ay akbil e 170 tl bayılıyor garibim.


  • licorne  (20.11.15 04:32:39) 
@licorne mesele şu ki, ilk gelen alır şeklinde mi yoksa diploma notu sırası mı yapılıyor önkayıt yapanlara? Hani oh girdik dedikten sonra "2.80'ler 3.00'ler doldurdu 30 kişiyi sen gelme ulan ayı" demesinler?

@buffy de vampir sayılır yav ne Boğaziçisi kim kaybeymiş ben bulayım onu. Uludağ mezunuyum ben. Bizim enstitü için hoca. "80 alın gelin" demişti de 80 için bakıyorum ales puan hesaplayıcılara nah alırım diyorum.

@i ve been mistreated
Yav ben ÖSS'de mat 2'den -2 net yaptım. 1 ise 10 net filandı. Alan sorsa hadi de. Bir de yol yöntem bilmiyorum işte. Başarı bir yana kaçıracağım diye korkuyorum.
  • kofteburger  (20.11.15 13:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.